Kochani bardzo Wam dziękuję za wizytę u mnie

Dzisiaj odpowiem a jutro zobaczę co nowego w Waszych wiosennych królestwach .
Marysiu grzebie w trawnikach niczym krecik

Już wydrapałam dwie dodatkowe mini- rabatki na kilka bylinek Mama się śmieje i mówi mi, ze w moim wieku się kopie dziury , a w jej zasypuje je i " zatrawia" . Ciekawe gdzie będę ryć za rok.. Bo już mam pewien koncept na jesień

Wczoraj "przelecial " deszcz .Mały , jedyne co zrobił to sprawił, ze choć jeden wieczór miałam wolny od podlewania, Ziemi jednak nie nawilżył i nie spulchnił . Moja bardzo podrośnięta młodzież kisi się na balkonie

Wysadziłam tylko szałwię trójbarwna i żeniszki. Jeśli do końca tego tygodnia nie będzie mowy o przymrozkach definitywnie zacznę je przeprowadzać na nowe miejsca.Kiedy one aż tak urosły ??? Sama nie wiem

Na dziś wyglądają tak..
Maju bardzo Ci dziękuję za miłe słowa. To była piękna wiosna. Szkoda ze tak krótko kwitną te nasze cebulkowe. Przekwitają mi ostatnie tulipany i narcyzy .Tylko bratki, niezapominajki i floks szydlasty pobłyskują kolorami we wszechogarniającej oko zieleni
Kasiu mam dwa aparaty .Taki gorszej jakości samsung L110, ale to nim robię większość fotek , bo jest lekki , poręczny . Do gorszych warunków świetlnych czy zbliżeń używam sony hx 500 . Nie mam lustrzanki ani innych bajerow. Nigdy też nie uważałam się za fotografa. Niektóre fotki po prostu fajnie wychodzą i tyle

Fotki to tylko uzupełnienie tego co kocham - ogrodnictwa
Anusiu te kropelki to nie deszcz. Troszkę eksperymentowaliśmy z Bratem. On zraszał mi gałązki a ja pstrykałam.To woda ze spryskiwacza

Jedna sekunda i tak ciekawie wyszło . Lilaki ma dwa , ale kwitną bardzo wysoko. Ich kwiaty podziwiać można tylko z balkonu Mam jednak piękny krzew u Cioci, której działka graniczy z naszym warzywniakiem. Wygląda on dzisiaj tak.. A jak pachnie. Niebiański aromat
Aniu cały krzew i jego zapachy dla Ciebie Dziękuję
Eluniu róże z dnia na dzień robią się coraz bardziej bogate w liście. Rok temu aż tyle ich nie miały .Cześć z nich ma listki zielone, a cześć bordowe .Bardzo dekoracyjnie to wygląda .Mam jednak nadzieję, ze i kwiaty będą mieć

Ja już sobie "co nieco" posiałam na rabatkach , ale jak na razie kompletnie nic nie wschodzi. Jak nie wyjdzie, nie ma problemu, gdzieś trzeba będzie upchać towarzystwo balkonowe

Eluniu już ostatki tej wiosny. Teraz będzie taki mniej kolorowy okres, dopóki mi te letnie jednoroczne nie zakwitną.
Soniu bardzo się ciesze ,ze podoba Ci się moja fotka. Jabłonka na niej to antonówka, stara powojenna odmiana. Solidne drzewo, bo kwitnie i dobrze owocuje od lat, nawet bez oprysków chemicznych. Już powolutku coś na grządki wsadzam , ale bardzo ostrożnie, bo ciągle czekam na tych zimnych ogrodników. Bardzo Ci dziękuje za miłe słowa i nie tylko za nie
Mariuszu dziękuję

W tym tygodniu przekwitną ostatnie tulipany .Są zachwycające, ale tak krótko cieszą oczy swoimi barwami. Pomimo tego zapewne dokupię w jesieni nowych cebulek

Teraz ciut mniej kolorowe będzie u mnie..ale liczę na to , że lato mi wynagrodzi zielony raczej maj ,
I odrobina resztek barw z ogródków..
Spokojnego weekendu Moi Drodzy i do jutra U Was