Witam wszystkich odwiedzających
Marto, Marynko, Beatko, Black Rose dziękuję
Black Rose siewki mam w ziemi kokosowej, nie w zwykłej - pleśni nie widać, jej wadą jest raczej to że szybko przesycha. Na razie całego przedsięwzięcia nie oceniam, zobaczymy jeszcze jak to będzie
Kasiu właśnie ziemia kokosowa szybko przesycha, raczej nie ma obawy że rolki się rozpadną

Czy chodzi Ci o motyle w poprzedniej części? Nie, to zeszłoroczne, w tym roku bardzo mało motyli widzę
Moniko, Alu, Lucynko, Beatko, Aniu, Marysiu
Zmieniam sposób publikowania na FO - zrezygnowałam z pisania na innym forum, więc wszystkie "wysiłki" będę mogła skupić tutaj. Przez zamknięcie strony hostingowej wątek na forum nie będzie zależny od bloga, a więc posty będą się pojawiać kiedy będę miała co pokazać, jeżeli czas pozwoli to może nawet codziennie

Wrzucanie zdjęć na fotosika jest zdecydowanie łatwiejsze i szybsze niż na fmix
Powoli postaram się odwiedzić wszystkie obserwowane wątki, ale to trochę potrwa. Musiałam najpierw ściągnąć zdjęcia z aktualnej Zielonej Ferajny by nie przepadły na amen, a teraz trzeba je załadować. To również zajmie trochę czasu
A przechodząc już do spraw działkowych
Nareszcie czas na aktualne zdjęcia z działki, i to bardzo aktualne, bo zrobione wczoraj. Rabatka przed domkiem wraca w wielkim stylu - mimo że roślinki na niej są małe (większość posadzona właśnie wczoraj) na zdjęciach prezentuje się zjawiskowo. Wszystko to zasługa przekwitającej czereśni którą możecie zobaczyć na ostatnich ujęciach. Drzewo sypie płatkami wszędzie dookoła, również na rabatkę. Ten piękny biały kobierzec niestety nie przetrwa zbyt długo, później trzeba będzie poczekać aż posadzone rośliny się rozrosną. Z tyłu rabaty wylądowały dalie, przed nimi szałwia, żółte aksamitki, begonie i bratki. Na pewno dosieję/dosadzę do nich jeszcze trochę innych jednorocznych, bo miejsce nadal jest, a nie chcę pustych przestrzeni jak w zeszłym roku.