Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2
Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2
Aguś, nie zazdroszczę roboty. Ale patrzac na twój ogród, widać że warto. Śliczne pierwiosnki, i te białe tulipanki. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aguś ,cudowne zakola z szafirków ,no i te łany tulipanów,no wyjść się nie da tyle tego wszystkiego bardzo wiosennego:heja do tego tło z drzew owocowych i cały wiosenny komplet ,przepięknie masz u siebie,pozdrawiam 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Jadziu pewnie mają za dużo pracy, żeby móc zrobić sobie przerwę i zapozować na sesji
Już miałam te goździki, miały być jednoroczne, ale dużo z nich odbija po zimie, są śliczne i niewysokie, idealne na obwódki. Tylko jakiś robal rok temu je wyjadał i na ten rok już szykuję wrotycz.
Iwcia dziękuję
Przecież Ty na dwóch działkach masz jeszcze więcej roboty!
Ale przecież warto
Martuś dziękuję, szafirki ładnie się zagęściły od zeszłego roku, takie są mało wymagające i ładnie się rozsiewają
Jak ich przybędzie, to porozsadzam pod drzewka. Na tej nowej rabacie to te piękne byliny od Ciebie posadziłam 
Wiosna, wiosna, chyba co dzień będę wklejać zdjęcia, bo potem mi szkoda, ze przegapiłam coś i nie pamiętam, jak kwitło
Na początek, proszę o pomoc, co to mi tu rośnie? Jakieś za ładne na chwast, ale nie pamiętam, co siałam
A może jednak chwast, bo to wyszło na dwóch różnych rabatach?

Sporo bratków mi się wysiało

Iwcia dziękuję

Martuś dziękuję, szafirki ładnie się zagęściły od zeszłego roku, takie są mało wymagające i ładnie się rozsiewają

Wiosna, wiosna, chyba co dzień będę wklejać zdjęcia, bo potem mi szkoda, ze przegapiłam coś i nie pamiętam, jak kwitło

Na początek, proszę o pomoc, co to mi tu rośnie? Jakieś za ładne na chwast, ale nie pamiętam, co siałam

Sporo bratków mi się wysiało

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agniesiu, roślinka z pierwszego zdjęcia to może być niezapominajka.
Tulipany Exotic Emperor robią furorę na forum, ale nie ma się co dziwić. Nie dość że są piękne to jeszcze w miarę długo się utrzymują, jak na tulipany, a nawet przyrastają
Tulipany Exotic Emperor robią furorę na forum, ale nie ma się co dziwić. Nie dość że są piękne to jeszcze w miarę długo się utrzymują, jak na tulipany, a nawet przyrastają

Niezapominajka to to chyba nie jestNa początek, proszę o pomoc, co to mi tu rośnie? Jakieś za ładne na chwast,

Nawet chwasty u Ciebie eleganckie

Piękne tulipany

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
Tulipany w grupach ślicznie wyglądają 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
Dziewczyny, to może być niezapominajka, siałam je jesienią (po raz chyba trzeci
) ale dotąd mnie nie zaszczyciły. Moniś, możesz jej nie poznać, bo to różowa, może ma inne listki?
Znów jutro odpisze, nadgarstki po kopaniu dołków i ciachaniu gałęzi sekatorem bolą mnie okrutnie i nie chcą współpracować z klawiaturą
Wreszcie zapakowałam do ziemi ismeny, czosnek molly i mieczyki, posadziłam bylinki od forumowej koleżanki i oczywiście wieczorem dokupiłam kolejne sadzonki
Ja chyba mam coś z głową... ani nie mam gdzie posadzić, ani nie chcę widzieć szpadla na oczy, ale obkupiłam się znów w agresty, porzeczki i powojniki
Wybrałam Miss Batman, Ville de Lyon i Kermesina i ta ostatnia na zdjęciach ogromnie mi się spodobała
To nie moje, ale są cudne

A to już moje

Mój mały sad
Wszystko co widac sadziłam całkiem sama, po prawej jest drugi taki rząd 

Już tak nie widać przerw na tulipanowej rabacie
Rozrosły się liście tulipanów, jeżówek i łubinu.

Chętnie wyciągnęłabym się tak na leżaczku

Hiacynt wodny rośnie jak dziki!
W te kilka dni jak jest u mnie zrobił sobie nowa kulkę
To wcale nie jest takie małe!

Kocham ten moment
Pachną i wglądają cudnie!

Róże z kopytka ruszyły

Drapaki-żurawki trochę się ogarnęły

Prawie wszystkie jabłonki będą kwitły

Trochę obcięłam dołem cyprysik i czeremchę

Nowe nabytki. Malutkie, ale zdrowe i jeszcze miały taką cenę, że nie mogłam się powstrzymać

Znów jutro odpisze, nadgarstki po kopaniu dołków i ciachaniu gałęzi sekatorem bolą mnie okrutnie i nie chcą współpracować z klawiaturą

To nie moje, ale są cudne

A to już moje

Mój mały sad

Już tak nie widać przerw na tulipanowej rabacie

Chętnie wyciągnęłabym się tak na leżaczku

Hiacynt wodny rośnie jak dziki!

Kocham ten moment

Róże z kopytka ruszyły

Drapaki-żurawki trochę się ogarnęły

Prawie wszystkie jabłonki będą kwitły

Trochę obcięłam dołem cyprysik i czeremchę

Nowe nabytki. Malutkie, ale zdrowe i jeszcze miały taką cenę, że nie mogłam się powstrzymać

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
Nie chcę Aguś niszczyć Twojego entuzjazmu, ale niekoniecznie te Gardenic powojniki to jest to co piszą na pudełkach. Ja też kupiłam jako Miss Bateman, a wyszło zupełnie co innego
jedyne co to faktycznie ładnie rosną
inne bo inne, ale dają radę
Chyba, że to tylko ja mam pecha
Ty pewnie będziesz miała ok 

Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38

Mam do Ciebie pytanie, jeśli znasz się na powojnikach to wiesz czy powojnik z grupy Boulevard zimuje w polsce ?
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
Agnieszko patrząc na ostatnie zdjęcia odnoszę wrażenie jakbym chodziła po szkółce ogrodniczej ile Ty tego masz , o rany 
Przedostatniej nocy jakieś ochłodzenie przyszło i moje magnolie gwieździste wyglądają kiepsko buuuu ledwie tydzień cieszyłam się .... a może aż.
Z powojnika Ville de Lyon będziesz bardzo zadowolona ma kwiatki jak z porcelany małe ale cudne.
Wciąż zachwycam się łanami tulipanów
.

Przedostatniej nocy jakieś ochłodzenie przyszło i moje magnolie gwieździste wyglądają kiepsko buuuu ledwie tydzień cieszyłam się .... a może aż.
Z powojnika Ville de Lyon będziesz bardzo zadowolona ma kwiatki jak z porcelany małe ale cudne.
Wciąż zachwycam się łanami tulipanów

Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Cudne tulipany u Ciebie, masz ich całe mnóstwo
. W takich ilościach robią wrażenie czyż nie
?? Ta roślina to mi też na zapominajkę nie wygląda ale zaraz zakwitnie to się okaże
. Wspaniały czas nastał w naszych ogrodach bo pogoda dopisuje
. Fajne powojnikowe nabytki a ja poluję na te z grupy Atragene bo chcę posadzić za hortensjami na siatce. Zanim urosną jest pusto a tak by już były kwiaty. Chyba jednak będę musiała zamówić w szkółce bo ciężko je dostać u mnie na miejscu . Pozdrawiam i cudnych dni życzę
.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ładne nowe powojniki.
Tulipanowo u ciebie się zrobiło na całego. ;);)
Pięknie.
Ja też i to bardzo lubię ten czas kwitnienia różnych drzew owocowych.
Tulipanowo u ciebie się zrobiło na całego. ;);)
Pięknie.
Ja też i to bardzo lubię ten czas kwitnienia różnych drzew owocowych.

- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga masz normalnie taki mini Park Keukenhof u siebie
Twoje tulipany mnie zachwycają . Ile tego jest. Tyle barw, odmian , kształtów. Są tak piękne. Ponadto cudownie je fotografujesz . Plus kwitnące drzewa, szafirki, bratki .i cudowne kocio odpoczywające zapewne gdzieś pośrodku tego bogactwa. ,Niesamowite ...

Znalazłam zdjęcia powojników, które kupiłaś - mam te same
NieMiss Bateman

NieVille de Lyon

Ciekawa jestem jak będą wyglądać u Ciebie
NieMiss Bateman

NieVille de Lyon

Ciekawa jestem jak będą wyglądać u Ciebie

Ogródkowo
Doniczkowo
Ogródkowo
Doniczkowo
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Cebulowy zawrót głowy
Co tu wyróżnić pochwałą
Nie zdecyduję się,chociaż,kępy białych tulipanów wyglądają bardzo dostojnie,elegancko
Z tak kolorowego ogrodu na pewno nie chce się wchodzić do domu.Zachwycające kwitnienia czereśni
Piszesz,że ze swojej kobei pozyskałaś nasionka,to bardzo gratuluję.Ja nie mogłam znaleźć żadnego.Pewnie za późno moja zakwitła i nie zawiązała
W tym roku z kupnych wzeszły mi dwa,urosły na wysokość serdecznego palca i w takiej pozycji zastygły
Zachodziłam w głowę,w czym im nie dogadzam;parapet słoneczny,wilgoć.Wymyśliłam dla nich inkubatory z uciętych butelek i wystawiłam na świeże powietrze.Postały jeszcze trochę,ale dzisiaj jeden już wystawił wąsik górą,więc dostał podpórkę,gdyby jutro jej potrzebował
Cesarskie korony zawsze ci kwitną?

Cesarskie korony zawsze ci kwitną?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3