Bazylowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Bazylowo

Post »

;:7
Beatko cudownie wiosennie u Ciebie. ;:138
Tulipanki rozpoczynają swoje 5 minut w miejsce przekwitniętych krokusów i przebiśniegów....coś się musi ciągle dziać.
No i zaczynają magnolie. ;:224
Dziś miało wielce podać...parę kropel i po deszczu. Nadzieja jednak pozostaje.

Serdeczności ;:196
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko nigdy nie pomyślałam o pantalonach patrząc na szafirka, ale po bliższym przyjrzeniu to coś w tym jest :wink: J mam dosłowni e jednego powojnika i widzę, że przeżył zimę więc czas na kolejne. U mnie kwitnie dywan fiołkowy a córka chodzi koło nich i wącha, nawet różowe zaczęły ładnie się rozsiewać i też próbują zdominować trawnik.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Beatko!
Tyle wiosennych piękności zaprezentowałaś, że dostałam ogromnego zawrotu głowy i zupełnie nie wiem, co mam po kolei chwalić. ;:215
Podziwiam mnogość kwiecia, a "aleją sław" jestem zachwycona. ;:138
Świetnie wyglądają kompozycje donicowe z bratków i krokusiki w trawie. ;:333
Krokusy też kiedyś sadziłam na 'trawniku', jednak nigdy nie doczekałam się ich kwiatków, ponieważ M zawsze mocno śpieszy się z pierwszym koszeniem. ;:306 Wobec tego zrezygnowałam. ;:108 Natomiast kompozycji donicowych na działce nie uskuteczniam. ;:185 Zrezygnowałam, ponieważ w ubiegłym roku mieliśmy poważne zawirowania zdrowotne w rodzinie, mało czasu dla działki i rośliny zmarniały. ;:174 Może kiedyś do tego wrócę, może... ;:218
Kilka róż u mnie nie zapowiada życia, ale jeśli nawet będę zmuszona je wyrzucić, to nie dokupię nowych. ;:131 Zresztą nie tylko róże zawiodły moje oczekiwania i zdaje się, że postawię na jednoroczne. ;:7 One zawsze niezawodne. ;:63

Dobrego weekendu życzę ;:3 ;:3 i coraz więcej śliczności na działeczce. ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Beatko mirabelka niesamowita! a dobre ma śliweczki, bo ja kiedyś zbierałam u dalszej rodziny takie mirabelki że do dzisiaj pamiętam ich smak, ale wyobraź sobie że wycięli ją ....bo śmieciła ;:oj
Ty się nie nabijaj z mojego centrum dowodzenia ;:306 bo ja tam bardzo lubię sobie chociażby posiedzieć a codziennie wypatruje co już wyszło...na razie nic ;:306
Piękne foteczki, ten trzmiel i ta róża w szaliczku bomba!
Pięknej pogody i lekkiej pracy w ogrodzie ;:4 ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Różyczka jedna odmiana,a trzy krzaczki to jak zakwitną będzie spektakl.Spojrzałam na nią w sieci,bardzo ładna cytrynka ;:108 Mają porządne korzenie,także pewnie będzie burza kwiatowa.
Powojnik Rhapsody mieszkał kiedyś u mnie na balkonie,potem wywiozłam go na działkę i dalej sobie radzi,dobry wybór ;:333
Fiołek w słońcu uroczy ;:215

Miłego weekendu ;:3
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Beatko piękna wiosna u Ciebie :) ;:oj kwiecia tyle, że aż miło popatrzeć :) działka wysprzątana, róże oczekują :) nic tylko czekać na kwitnienia ;:333
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No jasne, że pantalony!
Musiałem odszukać zdjęcie by sprawdzić ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Kochani Witajcie ;:168

Wpadam dziś tylko na chwilę, bo jestem w ogromnym niedoczasie, ale chociaż kilka fotek dla upamiętnienia tych wiosennych chwil, bo tak szybko się zmieniają :)
Witam Wszystkich bardzo serdecznie i dziękuję za odwiedziny, jest mi bardzo miło ;:180.
Pozwólcie jednak, że na posty odpowiem następną razą , ponieważ jest już późno, a rano do pracy ;:108

Ostatnie dni miałam ogólnie mówiąc dość intensywne. Środa kontrolne badania, czwartek wyjazd na konferencję - powrót w niedzielę. Zrobił mi się przez to straszny niedoczas ;:202
A do tego w czwartek rano, przed wyjazdem, postanowiłam jeszcze podskoczyć na działeczkę podlać kwiaty - no przecież miało mnie nie być kilka dni, a tu prawie upały.
Wchodzę i co widzę:

Obrazek

Drzwi otwarte, zamki wyłamane, wybebeszone wszystko w środku ;:202 Włamanie ;:223
Ponieważ mamy ubezpieczenie, więc telefon na policję i zabawa, a tu czas goni, walizka na konferencję nie spakowana, przygotowania w powijakach - wszystko na raz ;:219
A do tego dziad pokradł nam trochę rzeczy, nawet papier toaletowy, ręcznik papierowy i napoczęty kilogram cukru buchnął. Oby go porządnie obe....ło tak, żeby mu nawet tego ukradzionego papieru nie starczyło :twisted: .
Ale do tego narobił okropnego bałaganu, a przyszedł porządnie przygotowany, bo to było widać po sposobie jego działania.
Nie mniej jednak śmiem twierdzić, że był to jednak półde..l Chętnie bym mu ;:134

No ale dość tego rozpaczania, są większe w życiu problemy.

Na szczęście i z pomocą swoich synów udało mi się mimo wszystko zdążyć z wyrobieniem się na konferencję
A hotel przywitał nas takim oto widokiem:
Obrazek

Czas owocnej konferencji w pięknym miejscu szybko minął i po powrocie takie to oto mnie zastały widoki:

Obrazek
Pierwszy i jak na razie jedyny anemonowy pączek - posadziłam ich kilkanaście jeszcze na jesieni 2016r. W zeszłym były pojedyncze listki i do tego ciągle obżerane przez ślimory.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak było przed wyjazdem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak po przyjeździe
Obrazek

Moja alejka nabiera coraz więcej barw:
Obrazek

Życzę wszystkim spokoju, pogody i zdrówka - szybciutko zmykam ;:41

:wit
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko współczuję z powodu włamania, najgorsze jest to, że nic cennego nie ukradną a bałaganu narobią. Jak łanie wszystko Ci kwitnie a ja nadal czekam aż moje tulipany się rozwiną. A widok kwitnącej magnolii jest powalający :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maciek13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 cze 2017, o 21:38

Post »

:wit masz pięknie i kolorowo ;:167 również współczuję włamania i zastanawiam się jak tacy ludzie mogą żyć w pełnej świadomości tego co zrobili ;:222
Pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Beatko współczuję, miałam też kiedyś działkę i większość altan mieliśmy niezamykanych żeby nie włamywali się złodzieje. Jak wpadali brali wszystko nawet resztkę soku w kartonie to menele! Potem niestety zostaje uraz na zawsze ;:oj
Wiosna w rozkwicie, a magnolia jak panna młoda w długiej sukni!
Śliczne białe pewne tulipany :D
Pozdrawiam i życzę jak najmniej niespodziewanych przygód ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No to złodziej szkód narobił,może nie zamykajcie altany? Jak zobaczą,że otwarte tzn,że nie ma tu nic do szukania ;:224
Kolorowa rabata tulipanowa cieszy oczy ;:215

Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ach to dranie tyle szkód narobić .U siebie nie zamykam drzwi altanki jednak mam nadzieję ,ze nikt nieporządny tam nie wejdzie. ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Beatko dobrze, że ubezpieczyliście altankę, hmm duży koszt jest jeśli spytać mogę? no niestety pewnie obserwował i widział, że Was nie ma, ręce powinno mu urwać przy samej......., no ale wracając do Twojej pięknej działeczki widzę, że wszystko pięknie kwitnie :) oby tak dalej ;:108 Słonko i deszczyk i będzie pięknie :)
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Beatko :wit
W końcu, po długim czasie udało mi się niczym pielgrzymowi zapukać do Twojej furteczki :D

Po pierwsze, bardzo współczuję włamania, dziadowi jednemu niech ten papier kołkiem w ... stanie. Dobrze, że pomyśleliście o ubezpieczeniu, przynajmniej jakieś to jest pocieszenie.

Ciekawa jestem bardzo, co też na Twoim poletku doświadczalnym w tym roku urośnie. Widzę tam już sporo zielonych siewek :D
Póki co, pysznią się tam wiosenne kwiatuszki i cebulowe - tyż piknie :D

Rozbawił mnie widok tego tłustego trzmiela na kwiatku, toż on niewiele on niego większy ;:oj Nie wiem, jak te skrzydlate stworzonka to robią, zawsze z drżeniem serca obserwuję, jak odwiedzają krokusy. Takie malutkie, delikatne kwiaty, a trzmiele jakimś cudem się na nich utrzymują.

Podziwiam chęć uprawy w donicach, gdy ma się dość ziemi. Ja wolę zdecydowanie uprawy gruntowe :D Doniczkowe - czy to domowe, czy tarasowe zawsze u mnie wegetują, bo wiecznie zapominam o podlewaniu, albo wydaje mi się, że jeszcze jest dość mokro, a tu już roślinka więdnie... zawsze mam w tyle głowy, że lepiej przesuszyć niż przelać, no ale u mnie to przesuszanie notoryczne... Twoje doniczkowe widzę mają się świetnie, mimo, że nie zawsze jesteś na miejscu ;:333
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”