Wpadłam do Ciebie po zimie i widzę, że jesteś pełna energii - super .
Zdjęcia piękne .
Miodunka faktycznie rozrasta się jak chwast, ale teraz daje sporo koloru. Później potrafi zagłuszyć inne rośliny.
Pierwiosnek ciemnoniebieski ślicznościowy .
Ja jeszcze nie mam natchnienia na robienie zdjęć.
Z rana nie widać...mógłby popadać u mnie deszczyk bo sucho się robi !
Na działce jeszcze wody nie puścili...W beczce deszczówka się kończy...
Witam Drogą Koleżankę! Aniu dobrze, że się wreszcie pokazałaś ! Mam nadzieję , że sezon z FO zaliczysz! no i nie omieszkasz odwiedzać mnie tutaj! Bo u mnie goście liczni ale
Lucynko to gwiaździsta / stellata/ ale ona pochodzi z czasów ,kiedy odmiany nie były istotne ...Ona rośnie u nas ponad 30 lat .Początkowo była niewielkim krzewem a dzisiaj jest okazałym drzewem.
Miło,że zajrzałaś
Jejku, jak ładnie Posiadanie kawałka ziemi przez tyle lat to naprawdę fajna sprawa
Znowu nie kupiłam sasanek na działkę Zapomniałam po raz kolejny...a takie śliczne są.
U nas od wczoraj a nawet od nocy z niedzieli na poniedziałek pada co jakiś czas i się ochłodziło. Pewnie juz tulipany rozkwitły a nie będę mogła pojść na działkę wcześniej niz w piatek ( albo nawet w sobotę ) i boję się, że je przegapię
Ja oczekuję deszczu ..jak kania... Niby jest pochmurno i znacznie chłodniej ale deszczu ani nie widać...Sasanki jeszcze kupisz ..ja kupuję prawie co roku i tak ich nie mam..w tym roku odpuściłam już... Jakieś marnoty są.Czy ja muszę mieć akurat sasanki ?
Powoli zaczynam uwalniać się od chciejstw...
Dzięki za wizytę Izo!
Dobre Maryniu....czy ja muszę mieć sasanki
.. Uśmiałam się. Tak to jest, chcemy to co fajne u innych a niekoniecznie te roślinki u nas chcą rosnąć... Ja też już odpuściłam co niektórym.
Piękna ta twoja magnolia Maryniu.
Przekwita ....fakt.szkoda. Ale ile innych pięknych już startuje w pakach. Będzie ciągle co podziwiać.
A u ciebie na pewno.
Olu dzisiaj jest taka różnorodność i dostępność roślin, że nie trzeba być niewolnikiem innych ogrodów..Można mieć rośliny dobrane wg własnego indywidualnego gustu... Ale w praktyce to wychodzi często inaczej... Aniu anabuko1 Magnoliowe płatki dzisiaj już pokryły trawnik..szybko przekwita ta magnolia ale ona i wcześnie rozpoczyna kwitnienie...Coś tam jeszcze na drzewie zostało..A ja dziś wybrałam się na chwilę na działkę bo dziś nie było działkowej pogody ale zapomniałam karty pamięci do aparatu... Nie uwieczniłam tej resztki jej świetności... Maciek13 takie komentarze to ja lubię!
Marto miło Ciebie gościć w moich skromnych progach! Czas mamy piękny więc radości nie brakuje!
Lucynko poczytałam u źródeł i ta mojasąsiedzka to może być magnolia japońska /kobus/, charakteryzuje się 6 płatkami i to jest to! Twoja stellata więc gwiaździsta faktycznie jest inna!
Iza witam porannie!
Ja tam zawsze o tej porze kupuję bo są tańsze i widzę kolor a i jeszcze jak jest fajna kępa to można chwilę się nią nacieszyć..