Moja działeczka ROD zielony domek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja działeczka ROD zielony domek

Post »

Witaj Aniu u mnie pogoda taka sobie słoneczko leniwie wychodzi za chmurek na termometrze 15 stopni w cieniu myślę, że będzie więcej. Troszkę wygląda to jakby miało popadać, ale ja nie mam nic przeciwko. Ty masz tylko posiać, a mnie się zachciało zrobić podwyższoną grządkę ;:223 , żeby trawa mi nie rosła i żebym mogła chodzić naokoło grządki nawet po deszczu i nie wpadać w błotko o teraz mam więcej roboty. Myślę, że w tym tygodniu to skończę i w końcu posadzę sałatkę i wszystko posieję. Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alicja śliczne hiacynty. Moje również zakwitły i super pachną :)
U mnie również susza i zero deszczyku.... znowu wszystko bokiem chodzi. W piątek ma być dużo burz.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Piotrze :wit słyszałam właśnie, że burze gdzieś są tylko nie u mnie. Jedno na pocieszenie mam to, że dziś jak byłam na działce puścili wodę :heja i można już podlewać, ale co najważniejsze nie muszę wozić wody do picia i mycia. Jeśli się spełni to co mówisz, że od piątku burze to zostało mi tylko jutro do zrobienia grządek i posadzenia. Mam nadzieję, że się wyrobię.

Musze się pochwalić moim warzywniakiem. Jest zrobiony obornik dany, przekopane teraz już tylko zrobić grządki i siać. :tan
Obrazek

W tym roku będzie kwit mi bez ciekawe jaki kolor albo różowy albo fiolet
Obrazek

Żonkil
Obrazek

Hiacynt kolejny kolorek tym razem fiolet
Obrazek

A to miniaturka żonkil nawet nie wiedziałam, że taki będzie.
Obrazek

hiacynt pomarańczowy
Obrazek

Reszta kwiatów w pąkach tych co na drzewie i tych co w gruncie. Życzę wszystkim spokojnej nocki i kolorowych snów Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alicjo zmiany, które zaszły na Waszej działce są ogromne ;:108 to jak teraz wygląda to Wasza zasługa :) kwiatki pięknie kwitną i jest coraz ładniej :) ;:138
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Dzień dobry Alicjo, dawno nie zaglądałam za Twoją furtkę, nie wiem jak to się stało. Piękna, uporządkowana, kwiecista działeczka, a pamiętam ją jeszcze z ubiegłorocznych porządków. Jestem pełna podziwu! ;:180
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit
Mariusz masz rację ciężka to praca ale cieszy jak się widzi takie efekty. Dziś oniemiałam jak zboczyłam jak zakwitły mi tulipany cudowne od razu energii więcej
Obrazek

Moniko Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin i zapraszam w każdej wolnej chwili będzie mi bardzo miło pozdrawiam Cię cieplutko ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja warzywniaczek pierwsza klasa ;:333 Tylko teraz sadzić i czekać na piękne plony ;:136
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam pięknie dziś wspaniały dzień na działeczce słoneczko i zasłużony odpoczynek. Siedząc na tarasie podziwiałam jak ptaszki budują już swoje gniazdka bardzo mnie to ucieszyło ponieważ budują w budce,którą mój m naprawił jak tylko kupiliśmy w zeszłym roku działkę. Tak podziwiałam te drzewa kwitnące i nie mogłam się oprzeć aby nie zrobić kilka zdjęć.
Czereśnia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

to drzewka wsadzone na jesieni i już kwitną ;:108

Obrazek

to moja praca jaką ukończyłam wczoraj zrobiłam to sama z bruków jakie mi zostały po zeszłorocznym robieniu chodnika

Obrazek

Nie wyszło mi to tak jakbym chciała trudno nie umiem lepiej ;:223

Obrazek

Jeszcze muszę porobić przy hortensji, ale brakło mi czasu :)

Obrazek

to moja doniczka na schodek koło tarasu

Obrazek

Zrobiłam też kilka zdjęć kwitnących tulipanów żonkili, które co dzień rozkwitają inne odmiany i hiacyntów co kwitną zaś innymi kolorami.
Jak znajdę chwilkę wstawię jutro. Pozdrawiam ;:196

Piotrze u mnie w warzywniaku już posiane marchew pietruszka rzodkiewka posadzone pod folią sałatki we wtorek jadę po kijki do pomidorów na tartak bo mam obiecane i będę już przygotowywała pod pomidory. Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Alu piękne są te pełne tulipanki, masz może ich nazwę, moje jeszcze czekają rozkwitnięciem a nie mogę się doczekać co zakwitnie i czy będę się zgadzać odmianowo te co kupiłam. U Ciebie wszystko szybciej zakwita moje drzewa cały czas jeszcze w pąkach pojedyncze kwiatki rozwija morela i już nie mogę doczekać pełnego rozkwitu.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich :wit w moich skromnych progach. W końcu jest deszczyk :heja rośliny odżyją i ja też bo nie trzeba podlewać jedna wada to taka że nie da się jechać na działkę. Dziś zajmę się moimi sadzonkami na parapecie i na kwiatkach domowych im też trzeba trochu nawozu. Po południu będę w domku to jest na to czas.

Obrazek

Aniu witaj niestety nie mam nazwy bo mój m jak sadziłam robił porządki i wszystkie papierki zbierał wyrzucił do kosza ;:145 . U mnie też tulipanki w pąkach, ale mam nadzieję, że po dzisiejszych deszczach odżyją i zakwitną. Ten biały to prawdopodobnie wczesna odmiana.

Obrazek

To na razie wszystkie kwitnących tulipanów. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia
Pozdrawiam Alicja
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

To może ja odpowiem bo mam chyba takie same kupiłam w Biedronce nie było nazwy tylko zdjęcie białych z podpisem tulipany. Są co roku.

Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Alicjo u Ciebie prawdziwa wiosna,a raczej lato tak ciepło :D Dziś na szczęście pada,bo już było za sucho,trawka odżyje i się zazieleni.
Warzywnik masz wzorcowy ;:333 Tulipany te jasne sa z Biedronki,a odmiana to Exotic Emperor ;:108 Też je mam w trzech miejscach,bardzo szybko zakwitają i długo trzymają kwiaty.Hortensja wypuszcza mnóstwo listków,możesz wyciąć u podstawy całkiem suche pędy.
A huśtawkę kiedy odsłaniasz? ;:oj
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

U mnie też dziś pada. Szkoda, bo muszę wsadzić róże.
Śliczne tulipanki.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześć Alicja :)
Fajnie , że pada u Was ;:138 Na deszcz chyba wszyscy czekali.
Ja dziś również powalczyłem z siewkami i zrobiłem trochę porządku. Jeden plus drugich zmian, że człowiek przed pracą może zrobić coś na co nigdy nie ma czasu po pierwszych zmianach :)
Miłego dnia.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

beacik78 witaj :wit Zgadza się one były z Biedronki sporo ich wtedy kupiłam dobrze, że są co roku na pewno ich jeszcze dokupię. Twoje są takie same, śliczne się prezentują. Pozdrawiam Cię ;:196

Obrazek

Witaj Aniu ( Annes 77 ) U mnie faktycznie lato, w cieniu 24 stopnie, ale dziś trochu odpoczynku od upałów pierwsza burza i troszku deszczyku. Cieszę się, że podoba Ci się mój warzywnik jeszcze wymaga dopracowania koło niego na razie nie mam pomysłu może przyjdzie jakieś natchnienie ;:223 . Dziękuje za podpowiedz kupiłam tulipany w ślepo bo bardzo mi się spodobały miałam ich tak dużo, że nie pamiętałam, które były zamówione, a które z biedronki muszę je dokupić dobrze, że są co roku. Hortensja już przycięta i dużo młodych wypuszcza od dołu dopiero tej wiosny się nimi zajęłam w zeszłym roku nie miałam na to czasu. Huśtawkę to na zimę całą porozkręcaliśmy i była schowana na strychu w sobotę ja skręciliśmy i już jest przykrywam jak mnie nie ma żeby mi po niej nie lało w razie deszczu. W sumie zastanawiam się żeby przykryć tylko samo siedzenie, ale na razie jest jak jest. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia ;:196

Obrazek

Witaj Kasiu trochu deszczu jest potrzebne Twoje różyczki nawet lepiej się przyjmą jak będzie po deszczu. Słyszałam, że to przejściowe i że już jutro ma być słoneczko czego Ci bardzo życzę. Pozdrawiam życzę udanego tygodnia ;:196

Gęsiówka kupiona w sobotę
Obrazek

Cześć Piotrze :)
Ja też lubię jechać na działkę rano coś porobić później więcej energii jest na resztę dnia. Ciesze się z deszczyku i to bardzo przyszło wybawienie.
Życzę udanego tygodnia Pozdrawiam :)

Biały szafirek coś go chyba zjadło bo słabo wyszedł kolejna roślinka na liście do kupienia w jesieni :)
Obrazek

Pozdrawiam wszystkich przesyłam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”