Kaktusy się opalają. Zdjęć kwitnących kaktusów tyle, że aż faworyta wybrałem

Parodia saint-pieana TL, Salta, Argentina najpiękniejsza

Też tak myślę - kilka setek kwiatów na pewno w tym sezonie zobaczę.potencjał kwitnieniowy ogromny
W szklarence po prawej - nie ujęte w zdjęciach. Niestety jako że stały w chłodzie to jeszcze na kwiaty się nie zbierają...A gdzie gymnole ???
Pewnie 3szt. różnych hildewinter.co to za zielone cudo - na ostatnim balkonowym zdjęciu, drugi od lewej
Rewelacyjnie się zapowiada, i my te cuda będziemy oglądaćhen_s pisze:Też tak myślę - kilka setek kwiatów na pewno w tym sezonie zobaczę.
Wessner jedynie dwie ze swoich echinopsisowych hybryd traktuje jako rarytasy i szczepi, stoją obie obok siebie na tej fotce. Są to:Yaku napisał(a):
co to za roślinka jest zaszczepiona w grupie tych na parapecie?
Inaczej się nie da. Właśnie boczne światło to utrapienie w mojej kolekcji bo rośliny mają tendencję do wyciągania się. Szczególnie widać to np. u parodii czy mediolobivii. Niestety nic na to poradzić nie mogę oprócz cyklicznego przestawiania roślin.Klucha 64 napisał(a):
Super piękny widok poustawiane jak w wojsku według wzrostu
Już w wegetacji, wczoraj całość kolekcji została pierwszy raz podlana. Widzę dużo pąków - będzie dobrze.prawa strona balkonu co tam u Parodii?
Nie jest to możliwe, każda roślina ma swój własny cykl wegetacji. Rebucjowate mają to że kwitną w jednym terminie, echinopsisy kwitną przez cały sezon.Pomysłowy ten regał no i parapet jak echinopsy zakwitną wszystkie w tym samym dniu