Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.
Witaj Mariuszu,widać Twoją pracę włożoną w ten ogródek ,wszystko się odwdzięcza ,uporządkowane i kolorowe ,wszystko ma swoje odpowiednie miejsce ,a pod nowym zadaszeniem już pewnie można pić kawusię i spoglądać na kwitnące roślinki,pozdrawiam 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Śliczna wiosna u ciebie, nawet narcyze już kwitną
Gdy patrzę na twój ogród żałuję, że nie jestem facetem
Tyle rzeczy bym mogła wtedy sobie zrobić, a tak to muszę czekać aż em znajdzie czas...

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Wczoraj po pracy wybrałem się na działkę, co by kilka małych rzeczy porobić
odkopczykowałem moje panny różane i dodatkowo podciąłem je trochę
nawiozłem je trochę i muszą sobie same radzić
działka jakoś powoli się budzi, albo też połowa cebulowych wymarzłą, mam nadzieję, że pierwsza opcja będzie prawdziwa 
Ewo[Pashmina] wychodzą, wychodzą ale jakoś tak powoli to wszystko hehe
nie wiem chyba chciałbym wszystko na raz, ale później nie było by co podziwiać 
Julcia[julcia1] tak samczyki murarek szaleją, już chyba nawet pierwsze samiczki wychodzą
zobaczymy jak będzie dalej 
Iwonko[Iwonka1] powojniki u mnie też jeszcze praktycznie śpią, tylko na nielicznych widać małe listki, jak je odkopczykowałem, to widziałem, że niektóre już puszczają od ziemi pędy
zobaczymy jak będzie 
Piotrek[buum] teraz brakuje trochę deszczu
Alu[Biedronka641] za szybka ta wiosna, a raczej za ciepła i wszystko szybko kwitnie i przekwita
żeby pewnie nadrobić opóźnienie 
Beatko[Beaby] powojniki jeszcze śpią
przyciąłem wszystkie na 30 cm, bo w pierwszym roku tak niby ma być
zobaczymy czy się rozrosną 
Mrysiu[Maska] ano wszystko teraz z dnia na dzień się pojawia, ale nie wszystko na raz i nie wiem czy będą straty czy nie
Aniu[AnaAn] hmmm w teorii do donicy byłaby chyba najlepsza jakaś niższa, która za bardzo się nie rozrasta, ale nie mogę nic polecić, bo nie mam doświadczenia z donicą, dodatkowo musiałabyś ją styropianem wyłożyć żeby zimą nie zmarzła

Ewo[Pashmina] wychodzą, wychodzą ale jakoś tak powoli to wszystko hehe

Julcia[julcia1] tak samczyki murarek szaleją, już chyba nawet pierwsze samiczki wychodzą

Iwonko[Iwonka1] powojniki u mnie też jeszcze praktycznie śpią, tylko na nielicznych widać małe listki, jak je odkopczykowałem, to widziałem, że niektóre już puszczają od ziemi pędy

Piotrek[buum] teraz brakuje trochę deszczu

Alu[Biedronka641] za szybka ta wiosna, a raczej za ciepła i wszystko szybko kwitnie i przekwita

Beatko[Beaby] powojniki jeszcze śpią

Mrysiu[Maska] ano wszystko teraz z dnia na dzień się pojawia, ale nie wszystko na raz i nie wiem czy będą straty czy nie

Aniu[AnaAn] hmmm w teorii do donicy byłaby chyba najlepsza jakaś niższa, która za bardzo się nie rozrasta, ale nie mogę nic polecić, bo nie mam doświadczenia z donicą, dodatkowo musiałabyś ją styropianem wyłożyć żeby zimą nie zmarzła

- maniolek
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Gosiu[Margo2] hmm u mnie cebulowe jakoś też się ociągają więc może jeszcze wyjdą
trzeba mieć nadzieję ;)
Alu[Alicja125] powinno im wystarczyć, floksy jak się rozrosną to dadzą sporo cienia
Olu[silversnow] nom też czekam na tulipanki, a one jak na złość tylko częściowo wyszły :P
Soniu[cyma2704] słonka już dużo u mnie teraz brakuje trochę deszczyku co by podlał wszystko
Marto[koziorozec] jeszcze trochę pracy i będzie prawie ok hehe
tak zadaszenie już przetestowane 
Małgosiu[clem3] hehe no musisz jakoś lepiej męża przekonywać do swoich pomysłów
może za słabo się starasz 

Alu[Alicja125] powinno im wystarczyć, floksy jak się rozrosną to dadzą sporo cienia

Olu[silversnow] nom też czekam na tulipanki, a one jak na złość tylko częściowo wyszły :P
Soniu[cyma2704] słonka już dużo u mnie teraz brakuje trochę deszczyku co by podlał wszystko

Marto[koziorozec] jeszcze trochę pracy i będzie prawie ok hehe

Małgosiu[clem3] hehe no musisz jakoś lepiej męża przekonywać do swoich pomysłów

- Bazyla
- Od: 15 lut 2017, o 20:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mariusz nadrobiłam zaległości, wiosna
Co do murarek to z pewnością temat, który będę chciała pogłębić.
Pozdrawiam serdecznie życzę słoneczka ale i trochę - umiarkowanie, deszczyku, bo i u mnie taż zaczyna być sucho

Pozdrawiam serdecznie życzę słoneczka ale i trochę - umiarkowanie, deszczyku, bo i u mnie taż zaczyna być sucho

- MartisM
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 14 mar 2016, o 14:47
Wiosna pełną parą u Ciebie
jak kolorowo!
U mnie też susza. Nawet w studni pustki a zazwyczaj wioną to mi zalewalo pól ogrodu i miałam bagno. Ten nasz klimat to jednak ciężki: )

U mnie też susza. Nawet w studni pustki a zazwyczaj wioną to mi zalewalo pól ogrodu i miałam bagno. Ten nasz klimat to jednak ciężki: )
Pozdrawiam Marta
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
Zapraszam do mojego wątku
Bananowiec i inne egzotyki w gruncie - kolorowy ogród z jagodowym zakątkiem
- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Jest szansa na deszcz jutro u nas Mariusz. Jak jutro nie popada to w sobotę jadę i podlewam znowu działkę. U nas tak jest albo wiosna sucha albo bardzo deszczowa
Ale wolę osobiście pierwszą opcję jaką mamy. Wiosennie się robi a za razem pięknie 

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Mariuszu
. Wiosna w końcu pokazuje swoje prawdziwe oblicze
.Mam nadzieję, że cebulowe Ci nie przymarzły bo szkoda by było. Większe prawdopodobieństwo, że zjadły je nornice ale tej opcji też nie chcemy
. U mnie też sporo cebul nie wyszło albo wyszły same liście. Myślę, że w moim przypadku winne są nornice i zbyt zbite podłoże. Staram się każdej cebuli rozluźniać dołek ale najwidoczniej miejscami to nie wyszło. W sumie to nasadziłam tego sporo więc i tak będzie na czym oko zawiesić
.U mnie też brakuje deszczu i nie ma jak nawieźć rośliny. Zawsze robiłam to w deszczowy i wilgotny dzień żeby nawóz szybciej się rozpuścił . W taki skwar szkoda sypać
. Pozdrawiam
.

- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Ale juz masz ładne hiacynty
U mnie tez jest sucho, dziś warzywnik podlewałam bo nasiona potrzebują wody by miały szanse wykiełkować.

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Starać to ja się staram
, tylko sobota o wiele za krótka, a w tygodniu go nie ma
Moje krokusy już się pożegnały, narcyzy u mnie dopiero startują, więc teraz zachwycam się twoimi
Ten czupurek na ostatnim zdjęciu to sasanka?

Moje krokusy już się pożegnały, narcyzy u mnie dopiero startują, więc teraz zachwycam się twoimi

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Mariuszu..na ostatnim zdjęciu to zapewne sasanka, bardzo je lubię..u mnie pierwsza z kwitnieniem wystartowała biała co rzadko się zdarza, zazwyczaj fioletowe i te najwięcej wysiewają się same.
. U mnie deszczu nie było i na razie się nie zapowiada. Na szczęście puścili nam wodę co u mnie po wertykulacji i nawożeniu trawnika podlewanie teraz jest niezbędne. Pozdrawiam i życzę 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariuszu ładnie wszystko kwitnie i nie martw się stratami przecież musisz mieć miejsce pod nowego zachcianki
Jak tam rozsady u rodziców? Pięknej wiosny i sprzyjającej pogody życzę

Jak tam rozsady u rodziców? Pięknej wiosny i sprzyjającej pogody życzę

- buum
- Od: 16 mar 2015, o 17:43
- Kontakt:
Mariusz pierwsza wiosenna burza za nami
Ciekawe czy u mnie popadało bo burza bardziej poszła wschodnią częścią miasta. Jutro pojadę i się przekonam 

- ed04
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 5 mar 2017, o 14:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Widzę że wiosna u Ciebie w pełni. Niby około 100km ode mnie a różnica w klimacie ogromna. Piękna metamorfoza ogrodu. Podobają mi się te kamyczki miedzy kwiatami. 

- silversnow
- 500p
- Od: 30 maja 2016, o 23:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariusz u mnie też sucho jak na pustyni. Mam tylko grządkę cebulkowych, wiec ciut pomagam im wodą z kranu( nie zdążyłam uzbierać deszczówki ) , ale gdy cała reszta urośnie i rozkwitnie nie wyrobie finansowo. Deszczu bądź dla mnie litościwszy w tym sezonie
A u Ciebie już kolorowo. Widzę hiacynty, piękna kępkę żonkili, prymulki ,sasankę a nawet krokusy ( moje są już tylko wspomnieniem na fotkach ) Wszystko u Ciebie wychodzi partiami..wiec pewnie dłużnej będziesz cieszył nasz oczy wiosennymi kwiatami