Oskoła - Sok z brzozy
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Oskoła - Sok z brzozy
Może być to efekt placebo. Ja piję co roku i nic nie zauważam. Sok z brzozy zawiera dużo fruktozy tak więc może więcej się ma trochę siły, albo energii.
Zbieranie oskoły jest niezgodne z prawem. Ale wg mnie jest to chore...
Zbieranie oskoły jest niezgodne z prawem. Ale wg mnie jest to chore...
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeszcze za wcześnie ale odświeże temat bo mam ochotę na soczek.
Jak ktoś doświadczony z centralnej Polski będzie ściągać sok niech się odezwie na forum w temacie bo ja nie wiem kiedy zacząć a nie chce ranić niepotrzebnie drzewa. Pozdrawiam
Jak ktoś doświadczony z centralnej Polski będzie ściągać sok niech się odezwie na forum w temacie bo ja nie wiem kiedy zacząć a nie chce ranić niepotrzebnie drzewa. Pozdrawiam

- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Kontakt:
Dzisiaj w jakieś 4 godziny nazbierałem 10 litrów. Trzeba się śpieszyć bo za tydzień już przestanie lecieć. Znane jest też wino na soku brzozowym. Niestety nie mam na nie czasu.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- AGA Z
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2009, o 11:20
Zbierałam sok w niedzielę.
Leciało bardzo szybko, jakieś 20 minut butelka 1,5 l. Z dwóch Brzóz nazbierałam tyle, że dzisiaj wypiliśmy ostatnie resztki. dałam 2 litry rodzicom.
Na działce będziemy znowu w sobotę, ale to chyba będzie za późno i już nie będzie lecieć.
Leciało bardzo szybko, jakieś 20 minut butelka 1,5 l. Z dwóch Brzóz nazbierałam tyle, że dzisiaj wypiliśmy ostatnie resztki. dałam 2 litry rodzicom.
Na działce będziemy znowu w sobotę, ale to chyba będzie za późno i już nie będzie lecieć.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Spis treści
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 gru 2016, o 12:36
Mój szwagier zaczął właśnie się z tym bawić i muszę przyznać, że faktycznie ta woda jest dobra. Zastanawia mnie tylko czy faktycznie powinno się wiercić od strony słonecznej? Ktoś próbował inaczej?
- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja się wwiercam gdzie mi pasuje. Leci.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Tilling the soil is the equivalent of an earthquake, hurricane, tornado, and forest fire occurring simultaneously to the world of soil organisms.
USDA
Czu już u was leci sok z brzozy ? czy jeszcze jest za wcześnie 

- ullak
- Od: 10 mar 2015, o 11:45
Tak, już zaczął lecieć.
Słomiany zapał, czyli u leniwego ogrodnika
USDA
USDA
12 literków już mam 

-
- 100p
- Od: 7 lip 2015, o 15:48
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
U nas zaczął lecieć dzisiaj, wczoraj sprawdzałam-jeszcze nie było. Bardzo się cieszę z tego. Pierwszy raz pobieramy. Z własnych brzóz. Czy dajecie to dzieciom i w jakich ilościach?? Mój siedmiolatek dziś po tym soku co chwila biegał do łazienki sikać.
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
-
- Od: 3 gru 2017, o 14:02
U mnie też już leci, ale ja nie wiercę dziur, tylko ucinam gałązkę grubości kciuka i na to nakładam butelkę, a gałąź odginam w dół.