Beatko widać, że przygrzało u Ciebie słonko, bo wszytko aż rwie się do pokazania Hmm nie zauważyłem wcześniej, że masz taki piękny widoczek za ogrodem pozazdrościć
Wesołych Świąt Ci życzę
maniolek Mariuszu przygrzało słoneczko ,ale nie na długo.Co prawda to mają być jak na razie ostatnie dwa dni zimna i oby im się sprawdziło.Od wczoraj leje,wieje i zimno jak diabli.Kwiatuszki krokusików pozamykały się od zimna,ale jak słoneczko zaświeci to znowu mam nadzieję pięknie się pootwierają i pszczółki będą miały gdzie spędzać swój czas.
Witaj Beatko,spaceruję po Twoim pięknym ogrodzie pełnym wiosennych kwiatuszków,krzewów i drzewek ,jak to wszystko ruszy do słoneczka to będzie najurokliwsze miejsce ,fajnie ,że masz takie miejsce na ziemi,pozdrawiam i dużo szczęścia z okazji pięknych świąt Wielkiej Nocy
koziorozec Marto bardzo dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa.Ja dziś jestem w kiepskim nastroju bo ta pogoda mnie dobiła.Od wczoraj wiało jak diabli,lało a teraz śnieg sobie przypomniał
I mamy taki drugi dzień świąt,aż się człowiekowi z domu wychodzić nie chce już nie wspomnę o nastroju świąteczny.
Jutro ma już być niby cieplej,ale te anomalia pogodowe nas wykończą .Ja mam takie zwariowane skoki ciśnienia ,że już mam dość.
Madziagos Madziu to fakt z tym powiedzeniem ,ale mam nadzieję,że w tym roku się już nie sprawdzi
Krokusików mam niedosyt niestety i już myślę na jesień o sporych zakupach
Dziś tak sobie skoczyłam do agrocentrum i potem wymyśliłam sobie taką rabatkę ,że sobie zrobię no i zrobiłam
b]maniolek[/b] Mariuszu już odpuściła na szczęście .Dziś było nawet fajnie ,ale wczoraj i noc to masakra .Ja dziś kupiłam troszkę surfinii ,pelargonii i begonie .Jutro wstawię zdjęcie zakupów bo karta w aparacie pełna i się nie zmieściło .
Za to pokażę kilka dzisiejszych fotek z ogródka przed zakupami:)
[
maniolek Mariuszu już jest cudnie ,dziś posadziłam kwiatki w doniczkach a jutro jadę jeszcze dokupić więcej .Pogoda cudna aż chce się siedzieć w ogrodzie i działać .Ja już się nawet troszkę opaliłam takie mocne to słonko
Kochani dziś kolejny dzień prac ,jestem zmęczona ,ale zadowolona.Jutro znowu sadzenie bo dotarła paczuszka od Martusi ,której bardzo dziękuję za roślinki.Są całe i zdrowe i do tego sporo gratisów Marto bardzo dziękuję ,roślinki cudne ;)
Zanim dotarła paczuszka od Marty ja zrobiłam po raz drugi wypad do agrocentrum i zrobiłam małe zakupy
Uhuhuh Beatko widzę zakupy były udane no i jeszcze paczka było co robić, ale wiem ile radości sprawiają takie rzeczy na działce szał wszystko się budzi w mgnieniu oka tulipanki pięknie kwitną
Becia no z każdą chwilą bardziej wiosennie u Ciebie Zakupy Widzę, że już posadziła wilce, bardzo mi się te rośliny podobają ale ja jeszcze czekam żeby nie było przymrozków. w zeszłym roku też miałam w doniczkach i fajnie się komponowały z innymi roślinami.
Będę dalej zaglądać i podglądać, pozdrawiam
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać Beata Bazylowo
maniolek Mariuszu uwielbiam zakupy
Już to co kupiłam i przyszło od Marty posadzone.Czekam teraz na kolejne.
Tulipanki te botaniczne już kończą kwitnienie ,ale za to kolejne już zaczynają powoli.
Dziś przeszła burza ,ale deszczu jak na lekarstwo niestety
Bazyla Beatko wiosennie już się robi ,dziś lekka burza przeszła,ale słabo popadało .Chyba będę musiała węża uruchomić niedługo ..
Ja te wilce mam pierwszy raz chyba ,bardzo mi się spodobały u kogoś i postanowiłam je wypróbować .Jak by miały być przymrozki to je pochowam na noc do garażu ,ale mam nadzieję,że aż tak źle nie będzie.
Dziś robiłam zdjęcia telefonem,bo aparat pożyczyłam koleżance na chrzciny .Wróci do mnie w niedzielę a ja muszę jakoś sobie radzić .