Nowe życie w starej chatce cz.III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce cz.III

Post »

Aniu niby te same kępki, a człowiek codzień patrzy czy są bardziej rozwinięte i czy nie pojawiły się nowe :;230
Mój eM to miłośnik ptaków, więc mają dożywotnie dokarmianie ;:108

Alicja bratki są urocze, te malutkie kwiaty zdobią doniczki i rabatki jako jedne z pierwszych :)

Lucynko krokusiki są śliczne, szkoda że tak krótko kwitną. Straty też mam, trudno... cieszmy się z tego co mamy.

Marysiu u nas też już stołówka zamknięta, zabroniłam eM'owi sypać już ziarna, rozleniwia ptaki i koty na nie polują.

Dzisiaj siedzieliśmy w domu.
Po pierwsze było zimno, a po drugie nasz Filipuś wczoraj wieczorem miał prawie 40 stopni gorączki i wylądowaliśmy w szpitalu.
Dzisiaj już jest dobrze. Może jutro coś porobimy, jak nie będzie wiało.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj co to za wirus opanował Filipka strasznie żal mi dzieciaków jak one się tak męczą życzę wam duzo zdrówka i pogody ;:196 Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu zdrówka dla Filipka, ale dzieci już tak mają nagle wysoka gorączka, a jak zwalczy wirusa to szybko zdrowieją, czego mu życzę ;:167 Niestety sąsiadka mnoży koty w sposób niekontrolowany i też u mnie polują na ptaszki :wink:
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alicjo, Marysiu dziękuję ;:196 Filipek zwalczył wirusa ;:130 , to był jakiś jednodniowy wybryk, bo na drugi dzień nie miał już gorączki.

Kto był dzisiaj na działeczce rączka do góry? :tan ;:3
My byliśmy i trochę porobiliśmy.
Od razu człowiek szczęśliwszy :lol: ;:138
Wsadziłam narcyzy i hiacynty, bratki zwisające, rozdzieliłam i posadziłam żurawki, oczyściłam kilka róż z liści, eM grabił i wywoził liście a Filipek spał w wózeczku.
Jutro też chcemy coś porobić, bo ma być pięknie ;:3 ;:3 ;:3

Słoneczne zdjęcia z dzisiaj:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kawka też była:
Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Jak to dobrze, Kasiu, że są ogrody, w których nie tylko krokusy kwitną. ;:138
Kiedy tak sobie spaceruję po zaprzyjaźnionych ogródkach i działeczkach, to po pierwsze nasycam oczy ślicznymi kwitnieniami ;:333 - jak u Ciebie ;:215 - po drugie dostrzegam, co u mnie mrozy zniszczyły. ;:108
Nic to. Odbiję sobie letnimi kolorami. :tan
Słonecznej niedzieli życzę. ;:3 ;:3 ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Te przebiśniegi muszą zjawiskowo wyglądać ;:173 Czyżby kotek ich wypatrywał? :D Ja tak miałam kiedyś posadzone krokusy, ale ciągle były problemy z koszeniem trawy, mój em tak na t biadolił, że przesadziłam na rabatę... Śliczne te bratki i krokusy.
Sadziłaś już kiedyś cebulkowe o tej porze? Mnie zawsze kusi ich wiosenna oferta w sklepach, ale jakoś do tej pory nie mogłam się zdecydować, no bo przecież niby sadzi się je jesienią...
Oj, dobrze że z Filipkiem to nic poważnego było.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu kilka dni słońca i już człowiek lepiej się czuje, jak popracuje na rabatach. ;:108 Szczególnie, jak patrzy na takie kolorowe kępki krokusów i inne cebulowe maluchy. Filipek wiedział, że rodzice mają pracę, więc musiał ładnie spać. :)
Niech Was już Filip nie straszy wysoką gorączką. ;:4
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Coraz więcej na Forum, w ogródkach, działkach kolorów.
Z wielką przyjemnością odwiedzam je i cieszą oczy, bo u mnie prawie jeszcze nic nie kwitnie. Wszystkie roślinki jeszcze małe. Może w tym roku Łódź była polskim biegunem zimna. ;:202
Mam nadzieję, że w nagrodę wiosna będzie dłuższa. ;:224
Filipek wie co robić, robota była więc dał rodzicom popracować. Zuch chłopak. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Oooo, taką kawkę to bym wypiła na leżaczku ;:138 grzeczny ten Twój Filipek, normalnie złote dziecko i dobrze, że już zdrowy :) Nie przypominam sobie, żebym z taką małą Natalką mogła coś zrobić w ogrodzie ;:173 A może nie byłam dość zorganizowana? ;:224
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko ja tam u Ciebie widziałam dużo kolorków ;:108 Słoneczko cały czas dopisuje :tan

Małgosiu u mnie już prawie po krokusach, zanim zaczniemy kosić, to na pewno już ich nie będzie, chyba miałaś jakieś późne.
W marcu/kwietniu nie sadziłam cebulowych do gruntu, wstyd się przyznać, ale chyba w styczniu posadziłam jakąś zapomnianą koncówkę i zakwitły teraz ;:oj
W marcu zaś sadziłam do donic, teraz mają jakieś 5 cm.

Soniu oj tak ;:3 Bardzo się martwiliśmy o Filipka, Natalka nie chorowała w tym wieku.

Aga ja też z wielką przyjemnością odwiedzam kolorowe wątki, zawsze człowiek coś nowego i pięknego wypatrzy.

Aga kawka pyszna, ale chyba mnie załatwiła, bo straszny katar mam i gardło boli ;:124
Filip ładnie śpi na dworzu, jakieś dwie godzinki, więc można coś szybciutko porobić.

Pogoda nadal dopisuje. Dopiero dzisiaj posprzątaliśmy taras, bo wczoraj jakaś niemoc mnie ogarnęła i nic mi się nie chciało. Musiałam chwilę się zdrzemnąć popołudniu, a jak wstałam to już było za późno.
Poszliśmy po rurki trzcinowe dla murarek, ale domek nie skończony. Jakoś nie widział mi się, i czeka go przeróbka.
W tym tygodniu już raczej nic nie zrobimy na działce, bo w sobotę chrzciny, więc sami wiecie, trochę pracy nas czeka.

Z dzisiaj :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu i ja poczęstowałam się kawką ,bo ją uwielbiam a zwłaszcza w ogrodzie ,śliczności kwitną u Ciebie ,a brateczki wybrałaś cudne ,dobrze ,że Filipek szybciutko wyzdrowiał i teraz korzysta z pięknej pogody w ogrodzie ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu przyszłam w dobrym momencie, kawka, ciasteczko i Filipek w wózeczku ;:167 . Pokołysałam niech śpi, bo sen na świeżym powietrzu to samo zdrowie ;:215 Ślicznie kwitną wiosenne kwiatki i kotek ostrzy pazurki :D
Moja ręka w górze ;:333 bo ja codziennie po trochu popycham prace do przodu. Chwasty nie zasypiają i tylko czyhają kiedy się odwrócę ;:306
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Kasiu jak o dobrze przy kawce podziwiać jak kwitną takie piękności u Ciebie. Pozdrawiam życzę miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Kasiu i jak chrzciny wypadły? Filipek je przespał, czy brała w nich czynny udział? Swojego Filipa chrzciliśmy w Wielkanoc, ale kiedy to było.....Szmat czasu minął, nie wiadomo kiedy ;:303
Zdążyłaś wyzdrowieć do chrzcin, bo czytam, że i Ciebie choróbsko dopadło? Zdrówka Wam życzę w takim razie ;:196
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Martusiu :)
Wszystko w ogrodzie smakuje lepiej.

Marysiu jak Ci się zrymowało :)
Kotek by mógł poplewić chwasty tymi pazurkami, zamiast chodzić bezczynnie ;:306 ;:306 ;:306

Alu dziękuję :)

Iwonko chrzciny w sobotę, miejmy nadzieję, że Filip będzie grzeczny. Chcieliśmy szybciej, ale w post nie ma chrzcin.

Dzisiaj siedzieliśmy w domu, bo wszyscy chorzy.
Filipek wczoraj pokasływał, a musi się wykurować, bo w piątek szczepienie.
Jak spał to tylko poszłam pranie powiesić na dwór i oczywiście szybki obchód, czy coś tam nowego z ziemi nie wyszło ;:172

Ten zapach ;:167
Obrazek

Obrazek

Kilka rabat wysypanych szyszkami przed kotami ;:124
Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”