Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

Piotrek widzę działasz na całego ;:138 ja też mam sporo planów na weekend, ale zobaczymy ile uda się zrobić :) niestety ja swoją trawę też tylko grabiami, zakupiłem dodatkowo buty z kolcami, żeby ją trochę przewietrzyć :;230 zobaczymy co z tego będzie.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Foxowa
Maju oj są tacy którzy cały dzień w łóżku leżą :) Mi szkoda czasu. Dzisiaj pospałem do 12 :heja Bo czekałem na kuriera. Teraz pije kawusie. I nie długo jadę na działkę :) Dziś pogoda już nie taka ładna bo wieje mocniej. Jutro znacznie chłodniej. Ale na weekend słoneczny i ciepły ;:138
W nocy wypaliłem sobie taki półksiężyc do przycinanie obrzeży trawnika. Dziś koleś na giętarce wykona kilka zgięć i zabieram :) W weekend zrobię test :)

maniolek
Działam Mariusz :) Znasz mnie. Ciągnie mnie na działkę jak pijaka do flaszki :)
Planować Mariusz trzeba. To ma sens. Ja kiedyś miałem te buty. Ale ja mam sporo trawy więc korzystam z urządzenia elektrycznego :) Ręce do dziś czuje od wczorajszej roboty :) Było co grabić..... Ponad 50 wiader 10l wyniesionych i przestałem liczyć. Ale efekt mam nadzieje, będzie ciekawy :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek widzę, że ostro zasuwasz :wink: Ja robię ale mi tak szybko to nie idzie jak Tobie, została mi jeszcze masa pracy i nie wiem kiedy uda mi się wszystko ogarnąć, a już niedługo przyjdą pierwsze zamówione kwiaty.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to prawda. I nie pracują w dodatku ;:185 a wiecznie zmęczeni,chociaż młodzi i zdrowi. Mam takiego osobnika w otoczeniu i nigdy nie pojmę tego czegoś. Każdy czasem musi poleżeć do g?ry brzuchem i podespać ale nie jest wskazana przesada w żadną stronę ;)
Ty jednak Piotruś pracowity jak pszczółka jesteś i dalej podziwiam.
Pochwal się i urządzeniem i jego działaniem.

Ciekawa jestem jak wam się sprawują te buty z kolcami. Też im się przyglądałam,ale koniec końcos stwierdziłam,że za tą cenę to sobie mogę dziurki zrobić grabiami lub widłami :D
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

TROJA
Aniu inni też zasuwaja ale się nie chwalą. ;:173
Wczoraj posadzilem truskawki. Czyli część mam nową a druga część to trzy letnie krzaki. Mam nadzieje że znowu pojemy swoich truskawek.
W sobotę planuje jechać z rodzinką na działkę. Troche porządków w altance porobić i na tarasie. Pogodna ma być super.

Foxowa
Maju żeby coś mieć trzeba zapracować ;:173 Mnie do pracy na działce namawiać nie trzeba.
Urządzenie prawie gotowe. Pół księżyc do przycinania obrzeża trawy. Później zrobie fotkę.
Co do butow z kolcami u mnie nie do końca się sprawdziły. Ale może u kogoś innego jest ok.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Piotrze widać że działka skrzydeł i energii Ci dodaje pit bulla Ci nie potrzeba. Nie przepracuj się jutro. :) Pozdrawiam życzę słoneczka
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Zazdroszcze maszyny elektrycznej. Ja nie mam prądu na działce więc wszystko "rynczno". Co wiosna wyGrabiec ile się da ale to nie to samo co maszynowo.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Dokładnie Alicja :) To zdrowa dawka dopalacza :) Nie dawno wróciłem dopiero do domu z działki :D Posiedziałem aż ciemno się zrobiło :)
Słoneczka było bardzo dużo dzisiaj ;:138

wagabunga123
Marleno wiadomo, prąd wygoda. Bez dwóch zdań. Ale są tacy u mnie na działkach , że nie mają prądu bo nie potrzebują. Ja mam i korzystam na maksa. :tan

No i popracowałem dzisiaj na działce :D Jestem zadowolony. Byłem pewny, że za bardzo nie porobię bo zmęczony byłem po nocce. Ale jak zacząłem robić to zmęczenie minęło :) Nawet pomalowałem dzisiaj bramkę by ozdoby ładnie się prezentowały na niej :D Dzień pracowity ale zaliczam do udanych.

Obrazek

Na działce roślinki się budzą już na maksa. Jest kolorowo i coraz bardziej zielono :D Przepięknie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widzicie nie kłamię :;230 Wiosna już jest ;:209
Zrobiłem dziś test mojego przyrządu do obrzeży trawnika :D Idzie jak w kaczą..... :D W poniedziałek mam wolne więc obskoczę całą działkę :D Oto mój sprzęt :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dodatkowo na nockach pobawiłem się na laserze i takie coś stworzyłem:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

SAMi SWOI to nazwa działek naszych :)

Teraz siedzę i spijam browarka :) Ciekawe czy jeden wystarczy by mnie zniewolić ;:306 Zmęczenie robi swoje :) Ale dziś nocka w łóżeczko :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Wiosna u Ciebie pełna gębą, a te napisy na bramce super gdzie takie dorwałeś :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja sam zrobiłem w pracy :) Pomysł do głowy wpadł i go zrealizowałem :) Wypaliłem i dałem kolesiowi na lakiernie do pomalowania :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek to Twoje urządzenie do brzegów trawnika pokazałam mężowi i złożyłam zamówienie :wink: Też mam trochę takich wyciętych laserem cudów ale u mnie to koniki wkomponowane w bramę i kogutek, zrobię im zdjęcie i pokażę :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Super Aniu :)
Zadowolony jestem , że sam zrobiłem i nie trzeba było kupować. A ,że przyrząd działa i spełnia swoją rolę to bardzo cieszy :)
Miłej niedzieli :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek teraz goście sami będą wchodzić jak tak zapraszasz :;230 żeby tylko się nie częstowali niczym :wink: ale pomysł bardzo fajny :) ten wykrawacz już też widziałem na forum i się zastanawiałem jak się sprawdzi, teraz wiem że pożyteczna sprawa :)
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Piotrku mam takie ustrojstwo do brzegów trawnika, spisuje się wspaniale zrezygnowałam z obrzeży , zostawiam rowek
odświeżam ze dwa razy w sezonie i jest super.
Wiosna w pełni, słonko świeci więc pracujemy do upadłego,tez tak mam :;230
słonecznej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maniolek
Chyba ściągnę to Mariusz :;230 Żartuje :)
Urządzenie się sprawdza, jutro będę śmigał z nim w ręku :)
Muszę podjechać dzisiaj po imprezce na działkę bo trzeba zlać trawnik. Wysypałem wapno do odkwaszania ziemi i nie wszędzie się rozpuściło i zaczęła trawa żółknąć. Trzeba ją ratować.

julcia1
Też myślę Julcia,że to dobry pomysł by mieć takie coś w swoim arsenale narzędzi :)
Praca na działce to przyjemność i samo zdrowie dla nas :) A ból później to skutek uboczny....który nie zagraża ani życiu ani zdrowiu naszemu :D Przejdzie samo bez lekarstw :)
Piękna słoneczna niedziela. Takie Tobie również życzę :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”