Piotrek widzę działasz na całego ja też mam sporo planów na weekend, ale zobaczymy ile uda się zrobić niestety ja swoją trawę też tylko grabiami, zakupiłem dodatkowo buty z kolcami, żeby ją trochę przewietrzyć zobaczymy co z tego będzie.
Foxowa
Maju oj są tacy którzy cały dzień w łóżku leżą Mi szkoda czasu. Dzisiaj pospałem do 12 Bo czekałem na kuriera. Teraz pije kawusie. I nie długo jadę na działkę Dziś pogoda już nie taka ładna bo wieje mocniej. Jutro znacznie chłodniej. Ale na weekend słoneczny i ciepły
W nocy wypaliłem sobie taki półksiężyc do przycinanie obrzeży trawnika. Dziś koleś na giętarce wykona kilka zgięć i zabieram W weekend zrobię test
maniolek
Działam Mariusz Znasz mnie. Ciągnie mnie na działkę jak pijaka do flaszki
Planować Mariusz trzeba. To ma sens. Ja kiedyś miałem te buty. Ale ja mam sporo trawy więc korzystam z urządzenia elektrycznego Ręce do dziś czuje od wczorajszej roboty Było co grabić..... Ponad 50 wiader 10l wyniesionych i przestałem liczyć. Ale efekt mam nadzieje, będzie ciekawy
Piotrek widzę, że ostro zasuwasz Ja robię ale mi tak szybko to nie idzie jak Tobie, została mi jeszcze masa pracy i nie wiem kiedy uda mi się wszystko ogarnąć, a już niedługo przyjdą pierwsze zamówione kwiaty.
No to prawda. I nie pracują w dodatku a wiecznie zmęczeni,chociaż młodzi i zdrowi. Mam takiego osobnika w otoczeniu i nigdy nie pojmę tego czegoś. Każdy czasem musi poleżeć do g?ry brzuchem i podespać ale nie jest wskazana przesada w żadną stronę ;)
Ty jednak Piotruś pracowity jak pszczółka jesteś i dalej podziwiam.
Pochwal się i urządzeniem i jego działaniem.
Ciekawa jestem jak wam się sprawują te buty z kolcami. Też im się przyglądałam,ale koniec końcos stwierdziłam,że za tą cenę to sobie mogę dziurki zrobić grabiami lub widłami
TROJA
Aniu inni też zasuwaja ale się nie chwalą.
Wczoraj posadzilem truskawki. Czyli część mam nową a druga część to trzy letnie krzaki. Mam nadzieje że znowu pojemy swoich truskawek.
W sobotę planuje jechać z rodzinką na działkę. Troche porządków w altance porobić i na tarasie. Pogodna ma być super.
Foxowa
Maju żeby coś mieć trzeba zapracować Mnie do pracy na działce namawiać nie trzeba.
Urządzenie prawie gotowe. Pół księżyc do przycinania obrzeża trawy. Później zrobie fotkę.
Co do butow z kolcami u mnie nie do końca się sprawdziły. Ale może u kogoś innego jest ok.
Alicja125
Dokładnie Alicja To zdrowa dawka dopalacza Nie dawno wróciłem dopiero do domu z działki Posiedziałem aż ciemno się zrobiło
Słoneczka było bardzo dużo dzisiaj
wagabunga123
Marleno wiadomo, prąd wygoda. Bez dwóch zdań. Ale są tacy u mnie na działkach , że nie mają prądu bo nie potrzebują. Ja mam i korzystam na maksa.
No i popracowałem dzisiaj na działce Jestem zadowolony. Byłem pewny, że za bardzo nie porobię bo zmęczony byłem po nocce. Ale jak zacząłem robić to zmęczenie minęło Nawet pomalowałem dzisiaj bramkę by ozdoby ładnie się prezentowały na niej Dzień pracowity ale zaliczam do udanych.
Na działce roślinki się budzą już na maksa. Jest kolorowo i coraz bardziej zielono Przepięknie.
Jak widzicie nie kłamię Wiosna już jest
Zrobiłem dziś test mojego przyrządu do obrzeży trawnika Idzie jak w kaczą..... W poniedziałek mam wolne więc obskoczę całą działkę Oto mój sprzęt :
Dodatkowo na nockach pobawiłem się na laserze i takie coś stworzyłem:
SAMi SWOI to nazwa działek naszych
Teraz siedzę i spijam browarka Ciekawe czy jeden wystarczy by mnie zniewolić Zmęczenie robi swoje Ale dziś nocka w łóżeczko
Piotrek to Twoje urządzenie do brzegów trawnika pokazałam mężowi i złożyłam zamówienie Też mam trochę takich wyciętych laserem cudów ale u mnie to koniki wkomponowane w bramę i kogutek, zrobię im zdjęcie i pokażę
Piotrek teraz goście sami będą wchodzić jak tak zapraszasz żeby tylko się nie częstowali niczym ale pomysł bardzo fajny ten wykrawacz już też widziałem na forum i się zastanawiałem jak się sprawdzi, teraz wiem że pożyteczna sprawa
Piotrku mam takie ustrojstwo do brzegów trawnika, spisuje się wspaniale zrezygnowałam z obrzeży , zostawiam rowek
odświeżam ze dwa razy w sezonie i jest super.
Wiosna w pełni, słonko świeci więc pracujemy do upadłego,tez tak mam
słonecznej niedzieli
maniolek
Chyba ściągnę to Mariusz Żartuje
Urządzenie się sprawdza, jutro będę śmigał z nim w ręku
Muszę podjechać dzisiaj po imprezce na działkę bo trzeba zlać trawnik. Wysypałem wapno do odkwaszania ziemi i nie wszędzie się rozpuściło i zaczęła trawa żółknąć. Trzeba ją ratować.
julcia1
Też myślę Julcia,że to dobry pomysł by mieć takie coś w swoim arsenale narzędzi
Praca na działce to przyjemność i samo zdrowie dla nas A ból później to skutek uboczny....który nie zagraża ani życiu ani zdrowiu naszemu Przejdzie samo bez lekarstw
Piękna słoneczna niedziela. Takie Tobie również życzę