Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Agnisiu, u nas też tak wiało,bałam się o szklarnie...wciąż zerkałam na pomiar prędkości ile wieje,było w porywach 48km. Na szczęście dzisiaj już spokojnie,tylko tego słonka mało coś.Ale u Ciebie gęsto tulipanków,będzie cudownie ;:167. Ja czekam na dostawę irysków,same piękności kupiłam.Pikowanie trwa :) miejsca coraz mniej ?skąd ja to znam.Tylko ta robota jest wspaniała,też tak uważasz? Pomidorki z nasionek od Ciebie są po prostu bajką,codziennie się"modle" do nich ,żeby były zdrowe,głaszcze i dmucham ;) ...serio.
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Agnieszka :wit
Tak mnie zastanawia, bo chyba miałaś banany w gruncie, co nie? Jak tam z nimi?
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ,dzisiaj pewnie popracowałaś w ogródku bo piękna pogoda była i pewnie Twój ogródek wyglądał bardzo wiosennie ,bo coraz więcej zakwita roślinek ,kurki też takie zadowolone z wiosny i pewnie dużo jajeczek niosą,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Z warzywnika przybłąkałam się tutaj :)
Muszę Ci powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego poczucia estetyki. Fajne zestawienia. Piękny porządek.
Ja niestety nieogarnięta jestem. Ale pracuję nad tym. :heja

Takie ogrody motywują do wzięcia się w garść i ogarnięcia swojego :)
Pięknie u Was ;:138 :wit
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Agnieszko wutaj!!
Siewek już dużo masz. Ale i pewnie miejsce na nie też.
Ja nie szaleje bo miejsca brak.
Krokusiki ładne. W końcu mamy swoje radości. :D
A Ty jeszcze masz fajniusie kurki.no no..podziwiam. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko kureczki zadowolone, bo świeci słonko i maja sucho na wybiegu ;:215 Udało Ci się kupić siatkę, bo moje korzystają z wolności siatkowej bardzo chętnie, tylko kaczki jak odchodzę są zdziwione że nie mogę tuptać za mną :;230 Rozsady już chwaliłam w jarzynowym :D U mnie pszczoły nie grymaszą zasiedlają wszystko krokusy jak leci, a ostatnio zakwitły zwykłe miodunki i jest coraz wykwintniejsza stołówka :D
Zostawiam uściski i pozdrowionka ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dzięki Maćku :wink: No to proszę, takie bratki sadziłam, bo te ciemne najbardziej mi się podobały :wink:

Obrazek

Obrazek

Karolka nieee, takie bratki zniosą wiele jeśli chodzi o pogodę! Na naszym świątecznym wyjeździe w końcu grudnia widzieliśmy w Krakowie bratki na rabatkach, nic a nic im zimno nie przeszkadzało ;) Dzięki za Bąbla ;:196 Ale macie ubaw z nim! Pewnie, piesek kanapowy, właśnie widać, jak wywija na kanapie :;230

Jadziu Pickwicki śliczniutkie są, a na koniec, nim przekwitną to takie kwiaty mają wielkie prawie jak tulipanki ;) Te kurki to mają życie! Ja się nabiegam, narobię, a one tymczasem na słoneczku kąpią się w suchej ziemi, leżą sobie takie zrelaksowane i dłubią w piórkach :;230

Obrazek

Kasiu przebiśniegi też masz w sadzie w trawie? Miałaś już tak wcześniej? Kiedy zasuszają liście? Z tymi na trawniku muszę pilnować, żeby M. za szybko z kosiarką nie zaatakował tego trawnika, no i jesienią sprawdzać, czy już nie puściły szczypiorków :D

Violka no był ten wiatr silny, u Ciebie chyba nawet mocniej wieje w okolicy Wzgórz Trzebnickich. Też tak uważam, ja to po prostu lubię robić :D Wczoraj pikowałam takie tyci niteczki cebulek:

Obrazek

Obrazek
może nie są to najmniejsze siewki do pikowania, ale mam ich kilkaset i trochę mi to zabrało :D No ale w porównaniu do begonii i żurawek, to wielkoludy! :wink: Ja moje też tak traktuję ;:167 Potem jak już rosną to tak samo, chodzę koło nich, głaszczę, mówię do nich, pewnie sąsiedzi myślą, że jestem szurnięta ;:224

Tulapek, miałam tego Beniego jeden sezon, ale zimą jednak zmarzł i już nie mam ;:130 Koleżanka z forum ma od kilku sezonów, u niej zimuje ;:108 Może na jednak cieplej?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martusia jak się wreszcie pogoda zrobiła, to nagle wszystko wyskoczyło z ziemi! Myślałam, że mam mnóstwo czasu na sianie, sprzątanie, ale teraz wycinam np. suche liście goździków i geranium, a młode juz mają 5 cm ;:oj Mogę się założyć, ze tydzień temu nic nie było widać! Tak, całe dnie ile dam radę pracuję w ogrodzie, a jak już mnie bolą plecy, to siadam w szklarni i pikuję, wtedy mam wygodnie, prawie że odpoczywam ;) Kurki wyrabiają 200 % planu :wink: Aż za dobrze niosą, co ja z tych jaj zrobię?

Moniko ale miło!! :D Dzięki ;:196 No wiem, że przy dziecku ogarnięcie ogrodu to syzyfowa praca :D Z jednej strony np grabisz, a z drugiej okazuje się, że dzieć już kopie :;230 Moje rzodkieweczki biedne i groch zostały pięknie przekopane na środku rządka :;230 No trudno, będzie krzywo albo nawet z dziurą ;:173

Anuś mam jeszcze mnóstwo miejsca na siewki, mogę szaleć :tan

Obrazek

Obrazek
Kurki polecam, jak znajdziesz kiedyś czas i miejsce, sama radość :) Poza tym lubię, jak sobie tak po swojemu gruchają, taki uspokajający dźwięk.

Marysiu kurki szczęśliwe i ja też, choć jak już Ci wspominałam, szybko uporały się z tym moim porządkiem i zrobiły własną ozdobę ścienną :;230 Nie udało mi się z tym ogrodzeniem, chyba sprzedawca ustawił jakąś z kosmosu cenę minimalną, dałam 120 i to ciągle było za mało, więc sobie dałam spokój :roll: Spróbuję coś takiego sama zbudować, ale to jak już skończę w ogrodzie te wszystkie wiosenne prace. Czekam na te pszczółki z niepokojem, że tak ich mało tej wiosny widzę, zaraz zakwitnie morela i kto ją odwiedzi? ;:174
Agnieszka
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś, tej pracy z pikowaniem cebuli to Ci kochana nie zazdroszczę. Ja sieję cebulę do gruntu, tak jak pora. Właśnie przez te niteczki, przez które prawie oślepłam przy sadzeniu. :lol:
Foliaczek widzę tętni życiem. ;:333
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po festiwalu szczypiorków czas na Święto Pączków - ale nie tłusty czwartek :;230

Drzewka niedługo będę kwitły i pachniały ;:138 Bardzo się cieszę, bo jak wszystko pójdzie dobrze, za kilka lat będę miała całą długą aleję przez długość ogrodu z takimi kwitnącymi drzewami- gdy już zakwitną te, które sama sadziłam ;:215

Jabłonka:
Obrazek

Morela:

Obrazek

Śliwa:

Obrazek

Pigwowiec:

Obrazek

Lilaki zwane bzami:

Obrazek

Chyba doczekam się wreszcie lilii Candidum ;:138

Obrazek

Wszędzie coś wychodzi z ziemi :D ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sezon rowerowy już się rozpoczął i powitałam znów takie ładne widoki ;:138

Obrazek

I w sumie takie też :lol:

Obrazek
Agnieszka
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Ale Ci zazdroszczę takiego tunelu ;:oj ;:168 Mój jeszcze bez folii :roll: Ciepło się wreszcie zrobiło i wszystko zaczęło rosnąć :heja A te pąki na lilakach to są kwiatowe czy liściowe?
Pozdrawiam ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Noooo szklarenka pęka w szwach ;:oj .Nie zazdroszczę Agusiu pikowania takich nitek .U mnie też jabłonka ma pąki ciekawe czy zakwitnie bo to młódka ma dopiero jakiś 1m wysokości, bo to siewka Redlove od Marysi .Stoi prosto jak wojak na warcie :wink: Czy te białe krokusiki to Joanna d'Arc
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Wow Aguś, jaka cudna wiosna u Ciebie! Wspaniała!
Córcia jeździła na rowerku biegowym? Mój syn tak, wsiadł na zwykły bez bocznych kółek i pojechał :)

Kurki zadowolone. ;:65
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Córa na trójkołowcu najlepsza z tych wszystkich kwiatków ;:138 . Moja Emilka czeka na nowy rowerek bo z tamtego wyrosła. Niestety jeszcze nie potrafi jeździć bez bocznych kółek ;:222 . Twoja wiosna przepiękna i o takie słoneczko nam chodziło ;:215 . Jak widzę Twoją rozsadę to aż mi wstyd :oops: . Kolejny rok jestem w tym beznadziejna ;:306 . W marcu nie miałam czasu a dzisiaj wysiałam tylko aksamitki i szałwię trójbarwną bo w sumie córka mnie zachęciła :lol: . Może i trochę późno ale przynajmniej będę miała pod kontrolą to co ewentualnie wyjdzie. Jak sieję coś do gruntu automatycznie o tym zapominam i albo mi to zjedzą ślimaki albo wyplewię :;230 . No cóż, tak wygląda moje sianie ;:131 . Pozdrawiam i kolejnych dni ze słońcem życzę :wit .
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niektórzy przewracali się na bok w czasie snu zimowego, a Ty już dzielnie siałaś do pojemniczków.

Też mam Pickwicki w trawniku, fajne są. Ale u Ciebie coś wiosna szybsza jest, bo orliki i u mnie wychodzą, ale u Ciebie bardzo ładnie łubiny już się pokazały, po moich jeszcze śladu nie ma.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”