Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 9

Post »

Lucynko wiesz może co to za odmiana rozchodnika okazałego ? Ciekawie wygląda.
Pomidory spokojnie poczekają. Ja tez jeszcze nic nie zrobiłem :roll: A przecież pomidory powinny być już przepikowane, o papryce nie wspomnę ... ale damy radę ! :D
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj znowu przebywałam poza domem, znowu u mamy. Wróciłam trochę zmęczona może nawet nie tyle wyjazdem, ile czymś, co w pogodzie się zadziało i dalej dzieje. Najbardziej przeraża mnie to, że te piękne słoneczne i ciepłe święta właśnie odchodzą w niebyt.
Oto, co dzisiaj znalazłam:
http://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/pol ... ocid=ientp Zapewne" na poprawę nastroju".

Iwciu - może z dziesięć sztuk doczeka maja... Myślę oczywiście o pomidorkach.
Na świąteczną pogodę nic nie myślę, bo musiałabym się wyrażać. ;:145

Tereniu [TerDob] - lubię rozchodniki, bo one niewymagające i u mnie sobie chwalą, bo ładnie się rozrastają i cieszą oko. A gołębie jeszcze troszkę muszą poczekać. Jak już wzejdą pierwsze wysiane na działce roślinki, będą miały co wyciągać swoimi dzióbkami - szkodniki. ;:306
Śniegu u mnie nie ma, ale nocami z lekka przymraża, a we dnie słonka ostatnio brakuje, wieje wiatr i jest zimno.
Dziękuję i wzajemnie słonka i ciepełka życzę. ;:196

Zuziu111 - pewnie że się pomidorków dochowam, jeśli nie własnych, to od kobitki z ryneczku.
Mam ogromną prośbę do Ciebie: błagam, nie zjadaj siebie, bo będę bardzo tęsknić!!! ;:180
Może Pan Bozia ześle po świętach wiosenną wiosenkę.... Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Moniczko [Mondfa] - witaj kochana! Jak miło Cię widzieć!
Moje roślinki też później się budzą, nawet później niż u innych w naszym ROD. Takie położenie działki.
Pozdrowienia odwzajemniam i również duuużo ;:3 życzę. I ciepełka.

Marysiu [Maska] - powiem Ci w sekrecie, że ja w tym roku oświadczę wszem i wobec przy świątecznym jajeczku, że to już ostatnie taki wypas u matki, że od teraz życzę sobie spędzać święta przygotowane przez innych, ewentualnie przy wydatnej pomocy innych. Przy czym mówiąc: "innych", mam na uwadze obecnych przy stole.
Rozchodniki lubią mieć sucho, posadź swojego tam, gdzie rzadko podlewasz.
Tobie niech też wszystko układa się zgodnie z Twoim życzeniem. ;:196

Dorotko [korzo_m] - tak sobie myślę, że wszystkiemu winna jest niesprzyjająca aura. Niech tylko buchnie majem, a życie stanie się rajem. Tego nam wszystkim potrzeba. A rozchodniki bardzo lubię. ;:333

Julio - nie, ja się aż tak bardzo brakiem kondycji nie przejmuję, brakuje mi jedynie ruchu, gimnastyki na świeżym powietrzu i koniecznie na działeczce.
Tobie również życzę słonecznych dni. ;:196 Może prognoza się nie sprawdzi.....

Soniu - straszne rzeczy z tegoroczną pogodą! Miałam nadzieję na świąteczny spacer z rodziną na działeczkę, a tu...znowu zimą straszą.
Przydałby mi się taki Karolek z piłeczką, ale Bozia nie dała, a kota więcej śpi niż się łasi, bo do zabawy ruchowej też nie jest chętna. Piesek staruszek preferuje krótkie spacerki i najchętniej z panem. Mnie pozostaje ruch przy kuchni i z odkurzaczem. ;:306
Ciekawa jestem, ile moich pomidorków dożyje do sadzenia. Planuję posadzić ze trzydzieści sztuk, wobec czego tyle musi dotrwać, bym na ryneczku nie musiała kupować.
Pięknie dziękuję za życzenia i wzajemnie cudownych rodzinnych świąt życzę. ;:196

Danusiu [danuta z] - niech Ci bielunie pięknie rosną. O herbacie jako nawozie nigdy nie słyszałam. Czy jeszcze coś tym eliksirem podlewasz? Jak się sprawdza?
Z tym pośpiechem to nie jest tak do końca, to ten rok jest taki dziwaczny, bo zwykle w marcu już można było roślinki na działkę do tunelu wynosić a już zdecydowanie w kwietniu, tymczasem tej wiosny mamy zimę. ;:222

Stasiu - Popatrz, a ja nawet nie wiedziałam, że mam taką uczoną kotę :shock:
Co to jest siódmy krzyżyk, jeszcze ze dwa i wtedy będziemy miały prawo narzekać. Coś w tym stylu dzisiaj od swojej mamy usłyszałam. A w ogóle to będzie, jak napisałaś. Działka przywróci pełną sprawność wszystkim członkom. ;:63

Ewuniu [ewarost] - na mnie też pogoda działa i samopoczucie, w tym również ruchowe od niej jest uzależnione. Jednak my twarde baby i nie poddajemy się.
Dmuchaj słońce nieco mocniej, bo coś nie chce do mnie dopłynąć, plisss! ;:180

Tereniu [tencia] - z tej setki to ma mi ok. 30 sztuk przetrwać, więcej mi nie trzeba. Mam nadzieje, że tyle mi się uchowa, choć nadzieja to...wiadomo co.
Sama się zastanawiam nad miejscem dla wszystkich roślin, ale po co się ma kolana i łokcie, jeśli nie do upychania i rozpychania. ;:224
Przepraszam za niedoczytanie. Zdrówka dla Hani i Mikołajka. ;:167 Pozdrawiam wzajemnie. Radosnych świąt. ;:196

Seba - ten rozchodnik to 'African Sunset'.
A jeśli chodzi o pomidorki, to one tak, one spokojne, tylko ja mam pomidorowy zawrót głowy. ;:306

Na dobrą noc jesienna Misia.
Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko dmucham w Twoja stronę z całego ;:167 (i z płuc :lol: ) ;:3 , życzę, aby pogoda dopisała i udał Wam się świąteczny spacer, a do tego, żeby zrobiło się już kolorowo na Twojej działeczce ;:108

Pozdrawiam serdecznie śląc zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko dzisiaj rano wygadam przez okno a tam biało i to dość sporo śniegu i mróz leżał długo dopiero po południu zginął , ciekawa jestem jak będzie jutro ?? a miało być coraz cieplej .
wygłaskaj Misię ode mnie ;:167
Zdrówka Wam życzę ;:4 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Herbatą a także nie słodzoną kawą podlewam najczęściej skrętniki bo mam je w kuchni pod ręką.Rosną pięknie i mają zielone liście.
Od czasu do czasu podlewam wszystko inne,rozsady też.Wiesz herbaty do końca nie wypijam więc za dużo jej nie mam ale jest i tak,że
zostaje mi prawie cały kubek więc częstuję bielunie,pomidorki fiołki itp.
Fajna Misia. ;:63
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko Misię podrapałam za uszkiem :D To już wiem moje rozchodniki maja za mokro i to nie przez podlewanie tylko przez glinę ostatnio dolaną z nieba! Jednak te zwykłe rosną jak szalone tylko odmianowe kapryśne.
Z tym obwieszczaniem końca wyżerki u mamy to kiepsko widzę....ale próbuj ;:306
Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy ;:196 ;:196
halka59
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 wrz 2011, o 19:05

Post »

Lucynko,jesienna Misia najmilsze stworzonko do pogłaskania.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko Misia o każdej porze roku jest przytulaśna ... Dziś ;:3 było pod dostatkiem ... zdrówka i pogody jak nie za oknem to chociaż pogody ducha Wam życzę na Wielkanoc ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam Wszystkich Miłych Gości w wigilię Zmartwychwstania Pańskiego. ;:114
Wreszcie udało mi się znaleźć chwilę dla siebie. Pewnie niewielką, ale spróbuję przynajmniej odpowiedzieć na Wasze posty.
Pogodę mam nieciekawą, co mi ani trochę nie przeszkadza, bo i tak o spacerku mogę sobie tylko pomarzyć.
Zastanawiam się, czy wiosnę w tym roku ujrzymy, czy może od razu latem buchnie....

Beatko [Bazyla] - dobrze dmuchasz, wczoraj było słońce. Dziękuję. ;:196
Za życzenia pięknie dziękuję i odwzajemniam z całego ;:167

Tereniu [TerDob] - mnie też tego dnia obudziła biel za oknem, ale krótkotrwała. W ciągu kilkunastu minut zniknęła całkowicie.
Misia wygłaskana i zadowolona, co wyraziła radosnym mruczeniem.
Dziękując, wzajemnie zdrówka i pogody ducha Wam życzę. ;:196

Danusiu [danuta z] - spróbuję i ja tej herbacianej nalewki, skoro się tak dobrze sprawdza. Fusy kawowe już stosowałam jako nawóz, ale tylko na działce i pod niektóre rośliny. ;:108

Marysiu [Maska] - Misia cała szczęśliwa!
Wszelkie odmianowe rośliny kapryszą mniej lub więcej, nic na to nie poradzimy, a idealnych warunków i tak im nie stworzymy. ;:185
A żebyś wiedziała, że będę próbowała. Po cichutku liczę, że dotrze to do sumień i przynajmniej w przedświątecznej krzątaninie mnie wyręczą. Zresztą coś nie coś sobie w niebiosach wyprosiłam, bo na Niedzielę Wielkanocną wszyscy zostaliśmy zaproszeni przez młodszą synową. I syna oczywiście. ;:333
Za życzenia ślicznie dziękuję i wzajemnie życzę wesołego Alleluja. ;:196

Halinko [halka] - domyślam się, że takie jest Twoje imię. Jeśli nie, to podaj proszę właściwe. ;:180
Bardzo serdecznie witam Cię w moim skromnym ogródku. ;:168 Furteczka otwarta non-stop. A Misia taka dumna!!!

Ewuniu [ewarost] - to prawda, Miśka pieszczoty kocha i bardzo jej się nie podoba nadmiar gości w domu, bo ona boi się obcych i nie ma odwagi przyjść na moje kolana, za to w nocy sowicie sobie wynagradza dzienne niedobory przytulania. ;:7
Piękne dzięki za dobre życzenia, które z całego serca odwzajemniam.

Wszystkim Przyjaciołom i Gościom życzę wspaniałych, pogodnych, rodzinnych Świąt i dużo, dużo słońca dla spragnionych ciepełka roślinek.

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Dziękuję Lucynko ;:167 ;:79 Bawcie się dobrze u syna a synowa z pewnością Was czymś wyjątkowym ugości. ;:215
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Lucynko..za życzenia dziękuję. Tobie także zdrowych, pogodnych świąt życzę. ;:168 . Podobnie jak ty dziś ja zapracowana, nawet padający cały dzień deszcz mi nie przeszkadza. ;:oj . Pozdrawiam. ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Lucynko, życzę wszelkiej pomyślności podczas Świąt Wielkiej Nocy.
Pogoda nie dopisała, ale za to po świętach na pewno ruszysz na ogrodowanie
Ja mam dzień wolny, więc na 100% wykorzystam go ogrodowo, bo jak wiesz poza tym nie mam w ogóle czasu
W środę wyszłam z pracy o 20 i to po tym jak powiedziałam, że już więcej siedzieć nie będę, bo nie mam siły.
Cieszę się, że wszystko pomyślnie się dla Was skończyło. ;:196
Przekaż życzenia dla M.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko życzę ci pogodnych i rodzinnych świąt.
Tez mam obawy ze wiosna w tym roku nie zagości a od razu lato wybuchnie ;:222
Wczoraj ulewa, w nocy płatki śniegu a teraz wiatr i słońce.
Zdrówka ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Chwilowo jestem niemal wolna od gości, wobec czego szybciutko i cichutko przydreptałam do Was.
Święta mijają w bardzo rodzinnej atmosferze, a i pogoda zaczyna sprawiać nieco radości. Po wczorajszym pochmurnym i deszczowo-śniegowych przelotnych opadach w towarzystwie silnego i zimnego wiatru, dzisiaj do południa niskie chmury nie wróżyły nic dobrego, ale od godzin południowych słonko zajaśniało na błękicie nieba i od razu zrobiło się weselej. No i temperatura rośnie. Jeśli prognozy się sprawdzą, to jutro będzie ciepły dzionek, tylko czy dane mi będzie z tego ciepełka skorzystać? Przypuszczam, że wątpię. ;:218

Stasiu - synowa pokazała, że jest fantastyczną gospodynią, a ja sobie odpoczęłam. ;:333

Zuziu111 - bardzo dziękuję. ;:196
Dla mnie święta skończą się dopiero po najbliższej niedzieli, ale już na nieco wolniejszych obrotach. Trochę mi tylko żal, że z nadchodzących ciepłych dni nie będę mogła w pełni korzystać. ;:131 Liczę jedynie na jakiś mały spacerek na działeczkę. Zresztą wg relacji M działka tonie w błocie. ;:108 Pozdrawiam wzajemnie. ;:196

Gosiu [Margo2] - pięknie dziękuję. ;:196
Szczerze mówiąc to ja do ogrodowania ruszę dopiero po przewodach, ale spacerek na pewno zorganizuję. ;:136 na świeżym powietrzu też lepiej smakuje. :D
Rozumiem Cię doskonale, tym bardziej że mój Paweł odkąd zrezygnował z prowadzenia własnej firmy i podjął pracę w PGE, też pracuje od rana do nocy, a i na niedzielę przynosi robotę do domu. Nie ma czasu na życie prywatne, ale na szczęście płacą uczciwie za każdą nadgodzinę.
Korzystaj z wolnego dnia, ogród się ucieszy. ;:303
M dziękuje za życzenia, a Tobie życzy dużo sił, mniej pracy, więcej odpoczynku i przyjemności. ;:167 ;:167

Julio - dziękuję, kochana. ;:196
Mam nadzieję, że Tobie też jutro pogoda dopisze, a życzę Ci tego z całego ;:167 Także dużo zdrówka. ;:97 ;:97 ;:196

Takiego barana dostałam. Tylko że on cały z cukru.....

Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich najserdeczniej i duuużo ;:3 ;:3 życzę.
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko i wzajemnie dużo ;:3
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia