Moje Arboretum cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.8

Post »

Moni jaka Ty jesteś dociekliwa ;:202 Może bukszpan nie zakrywał calego ganku, ale schodów i wejścia nie było widać. Ogoliłam go bardzo ;:306 Na dole koło przebiśniegów ? chyba chodzi Ci o mizerne prymulki w doniczce :;230 no chyba ,ze o różową plamkę , to dąbrówka :)
Winter Sun jest ładny jak kwitnie, to mahonia, ale mój zmarzł w większości, jednak coś tam na zółto zakwitnie. A to różowe to Wawrzynek Wilczełyko :) No tak Bąbel dba o roslinki, biega tam jak szalony za samochodami co jadą po jezdni za płotem i tratuje mi delikatne roślinki. Kombinuję jakieś płotki, patyczki itp, ale jak jest bardzo rozpędzony to nic nie pomoże , pokonuje wszystkie przeszkody goniąc Tira ;:124
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga Babel ma tego kurczaka juz w nosie. Kurczak ma wygryziony kuper i kawałek nogi, przestał piszczeć i w dodatku Bąbel wie ,że taki piszczący jeszcze jest jeden w domu , więc mogę robić co chcę z nim. Ale to tylko tak teoretycznie, bo gdy chcę zabrać (cokolwiek jego) to pędzi i wydziera z reki razem z moim palcem, jest strasznie chytry, niczym się nie podzieli, nawet zepsutą zabawką ;:306

-- 29 mar 2018, o 00:07 --

A poza tym Igo i Ago ja juz tych roślinek w doniczkach (takie kupiłam) nie zabieram do domu. Po pierwsze to mi się nie chce, po drugi mrozu już nie ma -chyba ;:306 A róże jeszcze śpią :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Mahonia? ;:oj to teraz w jeszcze większym szoku jestem ;:306
Chyba jednak moje mocne postanowienie nie sadzenia niczego w tym roku zaczyna słabnąć  ;:223 ale skoro marznie, to u mnie tym bardziej - całe czarne by już było pewnie ;:306
Niesamowitą masz kolekcję. ;:224
A wawrzyyynek! no tak.
Jutro jadę na zakupy świąteczne do miasta :lol: aż się boję, jak mnie będzie dział OGRÓD wołał ;:223 :;230
Kombinuję jakieś płotki, patyczki itp, ale jak jest bardzo rozpędzony to nic nie pomoże , pokonuje wszystkie przeszkody goniąc Tira
Bąbel chroni roślinki przed podmuchem powietrza spowodowanym jadącym TIRem pewnie, a Pańcia nic nie rozumie ;:185 :;230
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aha, rozumiem, masz zobaczyć, ze zepsute, o tu, tu na kuperku, i dać drugiego kurcaka :;230 Swoją drogą, sprytny z Bąbla piesek :lol:
No niech już mrozu nie będzie, ja chętnie posadziłabym już wiosenne cebule ;:173
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka ja już sadzę wszystko, ryzyk -fizyk ;:306 Coś zmarznie, coś urośnie np. mam już na woerzchu rzodkiewkę i sałate ,siane w lutym co było tak ciepło ;:306 Dzisiaj deszczyk pada, ale zaraz zrobię i pokażę a co :!:
A Bąbel to faktycznie niezły cwaniak a pancia i pan niczego mu nie żałują to robi co chce i wykorzystuje nas ;:306 A kurczaka teraz kupię i sama zjem :;230 w święta ( z M) a Bąbel dostanie kosteczki najwyżej. Chociaż nie zawsze chce , ma delikatne podniebienie. Jak jem bułeczkę z masłem , to on środki miękkie a ja skórki i to musi być sporo masła bo inaczej obliże i bułkę zostawi dla mnie ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Och, to z Bąbla taki francuski piesek. ;:224 :;230

Wczoraj byłam w Aldi-m, są Magnolie przecenione z 35 zł na 22 zł. Pewnie wzięłabym, ale nie miały przewodnika, wszystkie gałązki rosły po bokach i taki krzak z Magnolii. A ja bym chciała jednak drzewko.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGA Z taka magnolia krzaczasta to pewnie Stellata, co kwitnie na biało najwcześniej . Też mam taki krzak, próbuję ją zcieńczać ;:306 ale nie ma przewodnika i jest rosochata. Jednak nie pozwolę rozrosnąć się na boki za bardzo , bo tam nie ma miejsca. Teraz też kupiłam Stellatę , ale wyjątkowo jest na jednym pniu :wink:

-- 29 mar 2018, o 17:24 --

Moni Mahonia Winter Sun marznie. Zanim zadomowiła się ta, to miałam jedną i padła, ta żyje ale w ub.r. wszystkie kwiatki zmarzły a w tym 1/3 została tylko. Nie kupuj, u Ciebie nie ma szans. W ogóle nic nie kupuj , skup się na świętach , lepiej kup coś na <zajączka> dzieciom :lol: i tak po mału będziesz miała ładny ogród :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kupiłam dziś pierwiosnki :lol: no nie sposób przejść obojętnie, jak takie ładne - wołają - ;:17 kup mnie, kup mnie :;230 mahonii nie kupię. Nic już nie kupię więcej. Koniec. Jestem od tego wolna :tan
do następnych zakupów
;:7
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni koszt nie duży , radość wielka z kolorowych pierwiosnków i jest ok ;:138

Pochwalę się pietruszką i sałatą które posiane w lutym, kiedy było tak ciepło , wzeszły ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek wawrzynek różowy i biały

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje Arboretum
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Widzę, że ogródek dochodzi do siebie po ostatnim ataku zimy :wink:
Doczytałam, że mamy podobne podejście do spraw przemarzania roślin.
A pewnie, że tak, zmarznie, trudno, ogród przecież nie jest po to, że by się nim stresować.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Kontakt:

Post »

Na tym pierwszym zdjęciu to nie rzodkiewka? :)
U mnie biało, od wczoraj.
Nastrój jakiś nijaki przez to.
Ale u Ciebie za to pięknie :) kolorowo :) wszystko rośnie.
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak Moni to rzodkiewka a na drugim sałata :)

A dzisiaj zięć uprawił ogród to zaraz po świętach siejemy .

Dzisiaj narobiłam się jak dzika, ale mam wszystko zagrabione. Zostało przycinanie krzewów wiosenne . A mam tego też sporo. Ale to już na spokojnie, ważne ,że mam w koło czystko :)

-- 30 mar 2018, o 19:16 --

No tak Madziu ogród ma mi dostarczać przyjemności a nie stresu. Zmarznie jedna , będzie druga.... :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A to miał być mały , pokojowy i poduszkowy piesek ;:306 Upolował kurczaka i wykopał dół w poszukiwaniu nornicy, ale nie znalazł jej ;:306

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Uprawianie się zaczęło :wink: po świętach siejemy :heja
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Karolcia nie potrzebujesz kretów, ani wiertła do kopania dziur .Masz 2 w 1 :;230 Ojjj nie usiedzi ten czworonóg na jednym miejscu a tu takie niewiniątko https://images84.fotosik.pl/1030/887de8 ... 9a7med.jpg .Radosnych Świat ;:196 może po świętach pogoda się wreszcie poprawi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Karolinko, gipsówka bylinowa u mnie nie chce za bardzo rosnąć, a rutewka tak.
Bardzo polecam Rutewkę - mnie oczarowała bez końca. ;:167 Więc jeśli masz na nią ochotę to nawet się nie zastanawiaj tylko zamawiaj! ;:306
Świetne te ujęcia Bąbla jak kopie dziurę i jak potem sprawdza czy robota dobrze wykonana ;:215
Słoneczka życzę ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”