Ustronie pod miedzą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ustronie pod miedzą cz.2

Post »

Moniu, pięknie czyściutko u Ciebie. Ja dopiero na ogrodzie zaczynam od jutra. Mąż przygotował mi ziemię w ogródku warzywnym, ale mam dużo pracy na rabatach kwiatowych. Takie przycinanie , zgrabianie liści i ogólnie sprzątanie po zimie.
Mam nadzieję,że wiosna przyszła na dobre i pogoniła tą paskudną zimę. U Ciebie niesamowity klimat jak zwykle .. przylaszczki za chwilkę się otworzą, w tym roku już się rozrosły .. jakby więcej ich jest Obrazek
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Moniś, piękne widoki , można nacieszyć oczy.
Mam malutką prośbę, możesz pokazać jak prezentują się twoje płotki z wikliny? Chodzą za mną , ale słyszałam różne opinie na temat ich trwałości. Pokazywałaś mi je w tamtym roku, i ciekawa jestem jak wyglądają teraz. Muszę kupić dobre 35m , a że wychodzi spora kwota to jestem w kropce
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Iwonko, płotki mają się coraz gorzej- to chyba ich 3 sezon. Chyboczą się, muszę je podpierać i wyblakły bardzo. Myślę, że ostatni ich rok. Ale nie kosztowały też fortuny, więc myślę, że warto.

Violusia trzymam kciuki za szybkie prace ogrodowe. Ja się muszę uwijać, bo w tygodniu nie mam jak pojechać i popracować, a soboty/niedziele ciepłe to się trafiają raz na 2-3 tygodnie. :wink: :lol:

Beatko ja akurat wolę pastelowe barwy, mam tylko jedną taką doniczkę, ale nasadzę jeszcze do gruntu po Świętach.

Obrazek

Życzę sobie i wszystkim udanego tygodnia i znośnej pogody. :)
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Widzę że u Ciebie nie tylko sezon ogrodowy otwarty, ale i grillowy :lol: Szybcy jesteście, choć pamiętam, że parę lat temu odpaliliśmy grilla już w lutym ;:131
Ale masz śliczne te bratki ;:167 Mam nadzieję że jutro i ja wreszcie się obkupię ;:173
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Moniś przyszłam o czasie. Widzę, że sezon u Was już otwarty. ;:138
Jutro też się wybieram po bratki i ciekawe co dostanę...takie kolorowe przepiękne.
Masz tez już dużo kwitnących oznak wiosny w ogrodzie...sama radość i sporo roboty za Wami.
A ja ciągle w lesie. :wink:
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba właśnie tego mi teraz na przedwiośniu brakuje, by wysadzić jakieś brateczki i poczuć pełnię wiosny ;:215
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Sezon grillowy rozpoczęty? Oj, muszę uważać, żeby M. nie zobaczył, bo zaraz też chciałby zrobić. Piękne bratki udało Ci się kupić, a w koszyczkach wyglądają cudnie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Zakupy bratkowe udane chociaż szukałam błękitnych bratków i nie było ;:145 . Twoja działeczka wygląda bardzo fajnie ;:215 a krokusików masz całą moc ;:108 . Moje róże wyglądają gorzej niż Twoje. Twoje bardzo ładnie przezimowały z tego co widać. U mnie niestety działka nie jest za bardzo osłonięta więc są efekty :roll: . Ja również z przycinaniem czekam pewnie do połowy kwietnia. Pozdrawiam i słoneczka życzę bo ponuro coś ;:222 .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Prześliczne kwiatki kwitną u Ciebie i grillowanie było ;:oj :wit
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Witajcie poświątecznie! :wit

Dziś ściągnęliśmy do domu z południa Polski. Pogoda była wszelaka- piękny piątek, umiarkowana sobota, zimowa niedziela i nieokreślony poniedziałek- pół na pół zimowo-wiosenny. A dziś już prawdziwa wiosna, 18 stopni.
Po drodze zajrzeliśmy na działkę.

Bratkom nic nie jest i pięknie przetrwały świąteczne chłody. Te w gruncie już zaczynają kwitnąć, doniczkowe bardzo cieszą oczy.
Rozgrzebałam kopczyki kory pod hortensjami ogrodowymi. Obcięłam róże, prawie nie było co ścinać, bo one wszystkie jeszcze młode, a przezimowały pięknie. Najgorzej na chwilę obecną wyglądają żurawki. Tak tragicznie nie wyglądały jeszcze nigdy, a rosną już 4 rok. nie nakrywałam ich, bo nigdy nie przemarzły i tym razem miały pecha...

Wiolu, Aga u Was już bratki kupione? :wink:

Obrazek

Elu jak tam, popracowałaś trochę w ogródku? Jeśli jeszcze nie, to teraz szykuje się odpowiednia pogoda :)

Obrazek

Ewo właśnie zauważyłam, że masz już nowy wątek, szybko więc tam biegnę! :wit

Obrazek

Ewelinko dziś przycięłam róże, w zasadzie nie miałam co, bo nie zmarzły nic a nic. Tylko jeden pęd przemarzł całkiem, a tak to końcóweczki albo i to nie. Bratków błękitnych jeszcze nie mam, ale jutro biegnę na targ.

Obrazek

Dorotko widzę, że i Ty otworzyłaś sezon. Dla Ciebie pączusie różowej ślicznotki. A biała jeszcze myśli. Nie wiem czy zakwitnie w tym roku. Najważniejsze, że żyje.

Obrazek

Obrazek

Zapowiadają piękną pogodę na weekend. Teraz będziemy działać dalej. Sprzątanie w altance, sypanie rabat i pod żywopłotem korą, nawóz pod tuje, nawożenie kompostem warzywnika, skrzyń i truskawek, pierwsze wysiewy do skrzyń pod włókninę. Wertykulacja i areacja trawnika. Jadę też po róże, które wsadzę do donic i przywiozę je na balkon.
Wiosna drodzy Państwo! :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

urocze zdjęcia ;:215 -Moniko moja biała też jeszcze nie kwitnie :twisted:
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Monia,

po twoim wpisie od razu przypomnialy mi się slowa piosenki "Wiosna, wiosna w koło..."
Wreszcie jest ;:138
To do pracy... ;:108
Czekamy na kolejne śliczne fotki.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pracowity weekend się zapowiada, ale Ty dasz radę, bo pracowita jesteś :)
Śliczne krokusy ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękna już wiosna u Ciebie ;:138 . Tych dobrze przezimowanych róż Ci zazdroszczę :oops: . Ja za cięcie zabiorę się w przyszłym tygodniu bo już czas najwyższy, jednak u mnie tego cięcia będzie sporo ;:222 . No nic, tak to czasem bywa. Mam nadzieję, że róże mimo wszystko zachwycą w czerwcu ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie! ;:167 Moniko, musiałam, jak wszędzie widziałam takie kwitnące w donicach maluchy :D Poszłam z córką do szkółki- a tam były tylko żółte ;:173 Natalka się ucieszyła, bo akurat ona lubi słoneczne kolory, a ja w sobotę wybrałam się do marketu i uzupełniłam kolory bratków w bordo, fioletowy i niebieski i różowe stokrotki :wink:
Też masz popalone żurawki? :roll: Wczoraj oskubałam moje z tych wszystkich brązowych liści- prawie nic nie zostało ;:145
Moniś, czy dobrze pamiętam, że masz przy tarasie Eden Rose? Czy ona już Ci kwitła, a jak tak- to czy pachnie? Tak żeby ją było czuć dalej, niż 2 cm od kwiatka?
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”