dziękuję za odwiedziny w moich niskich progach
Piotrek jak zwykle niezawodny , weekend ciepły,a potem mówisz się ochłodzi ,ale chyba takich mrozów jak jeszcze niedawno nie będzie???
Julciu bo prymule musisz podlewać najlepiej od dołu na podstawek ,ewentualnie chwycić garścią listki i delikatnie ziemię podlać i trzymać na parapecie bo to najchłodniejsze miejsce w blokowym mieszkaniu jak jest mroźno ,a jak na plusie to na balkonie,robię tak od lat
Natalio a jak tam u Ciebie ? robiłaś już rekonesans wśród swoich roślin?
Wandziu tak jak mówią znajomi ,że mam rękę do kwiatów -to do wysiewów już zupełnie nie

Mariusz dzisiaj zajrzałam do pierwiosnków jak je nazywam -marketowych ,sadzonych rok temu i wcześniej,wszystkie żyją bo oberwałam zaschnięte listki i widać jak wypuszczają młode
Marysiu u mnie też takich nie ma -te co pokazałam kupione na wyjazdach do większych sklepów niż u mnie
Soniu super,że już jesteś ,jak zdrówko ?mam nadzieję,że coraz lepsze ,u mnie na działce raczej ziemia rozmarzła bo wkładałam poprzewracane znaczniki i na opór nie trafiły
-- 11 mar 2018, o 20:58 --
Straszą powrotem zimna ,a szkoda by było sporo roślin noski wystawiło ,widać czubki hiacyntów,tulipanów ,szafirków i całej reszty wiosennych cudów