Skoanna pisze:zajec 
Betalux z wymienionych przez Ciebie odmian jest chyba najbardziej rozmiarowo donicowy. U mnie na blogu jest jego opis. Reszta z proponowanych raczej nie jest mała, ale w donicy tak naprawdę każdy pomidor będzie rósł i plonował pod warunkiem odpowiedniej opieki. Pytanie ile masz miejsca, bo jeśli to zwykłych gabarytów miejski, balkon to może Maliniak jeśli lubisz malinowe. Fajny rodzimy pomidor, jak dla mnie smaczniejszy od Betaluxa.
Nie jest to typowy balkon miejski. Jego długość to ok 7,5 m szerokość (od ściany do barierki 2 m). Zaplanowałem takie skrzynie:

,
zostaną wyłożone czarną folią lub agrowłókniną, ich rozmiar to 50x40cm wysokość ok 30 - 35 cm. Spokojnie 6 takich skrzyń wrzucę + ze 3 donice (białe kosze 10L z ajkia

) Więc miejsce jest. Spokojnie mogę poprowadzić pomidory takie do 1.6 m podwiąże do sufitu lub zrobię im ładny stelaż. Zbiłem także donice 120 cm x 50 cm głębokie na 40 cm, gdzie będzie podziałka i zasiane: sałata, szczypior, rzodkiew, zioła. Pomidorki wybrałem takie
pełnowymiarowe:
Amish Paste,
Brandywine Yellow,
Black Sea Man,
Sibirskiy Skorospelyi,
Polisg Giante,
New Yorker
Karłowate:
Betalux Karłowy,
Vilma,
Marmande Karłowy,
Principe Borghese,
Bush Beefsteak,
W jednej skrzyni planuję posadzić 3 krzaki, karłowe zapewne pójdą do 10L koszów. Wszystko zamówione, mam nadzieję że gdy wysieje je przed 25 marca nie będzie za późno

Blok stoi skierowany na południe lekko pod kątem od ok 11 do zmroku mam pełno słońca oby nie było za gorąco :P Liczę na wszelkie wskazówki i porady, zdam relację foto za jakiś czas gdy wszystko stanie na swoim miejscu