Moje zielone zakręcenie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone zakręcenie cz.II

Post »

Oj Julcia współczuję kolejnego włamania !!! Złapać skur.... i połamać łapy. Ja bym tak zrobił!!!
Jutro ma być bardzo ładna pogoda ale z planów żeby spędzić ten dzień na działce wyszły nicy. Dziś byłem i niestety za mokro jest by pojechać z dziećmi. Trudno. Może sam na chwilkę znowu podskoczę. Tobie i mężowi życzę owocnej pracy na działce :) I co najważniejsze naprawienia drzwi :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Julciu na pewno będę bacznie obserwować, tym bardziej że w tunelu gdzie ziemia pulchna ryły strasznie pod pomidorami. Ja położyłam pod pomidorem wąż i woda przez chwilę się lała zostawał lej, a w nim wiszący korzeń ;:124 Z kretami postępuję tak samo, bo przecież one nie zjadają roślin tylko szkodniki, czy są naszymi sprzymierzeńcami :D Miłej niedzieli Julciu ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Juleczko! Znowu?! ;:oj Co za upier..... włamywacz. ;:145 A może to tak jeden za drugim chodzi i sprawdza, czy dla niego coś zostało... Żarty żartami, ale tak naprawdę to nic przyjemnego raz za razem złodziejskie ślady zacierać. ;:223
Mam nadzieję, że byłaś na działce dzisiaj, bo pogoda sprzyjająca ;:108 . Można było się ekstra dotlenić. ;:333
Ja niestety w domku, ale rodzinie też się coś od nas należy. Jutro sobie odbiję. :tan
Słoneczka Ci życzę na cały tydzień i zdrówka. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Julciu , współczuję takich " odwiedzin" . Takim to powinny ręce uschnąć. Najgorsze ze nie tylko kradną , to jeszcze dewastują . Wykorzystują , że mało osób jest teraz na działkach. Idzie wiosna , więc może już będzie spokojnie. ;:185
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Wykorzystałam dziś pogodę , słoneczko grzało aż za bardzo, bo nie wiadomo było ile można się rozebrać. Inaczej rozsądek inaczej pot na plecach ;:oj
Mam naprawione przez męża drzwi,wygrabiony z liści trawnik, obcięte drzewa,powycinane suche badyle.Oczywiście zakwasy wszędzie :lol:
Mariuszu z dziećmi tez bym nie poszła, ziemia jeszcze zamarznięta, błoto. Z dziećmi to jednak spacer na skwerku ;:333
Przyjdzie lato to bez obaw usiądą w trawce ;:108
Włamań było bardzo dużo, nie tylko na mojej działce :evil: nadzieja ze teraz będzie więcej ludzi, to działki będą bardziej doglądnięte
jednak nic cennego nie można zostawić.
Lucynko już się zastanawiałam czy na płocie nie wywiesić kartki, włamanie co tydzień już wszystko zabrane ;:223
W altance wysprzątałam kipisz, mąż drzwi naprawił śladów właściwie nie widać.
Jedynie nie zdążyłam opryskać drzew miedzianem.Niestety chyba w tygodniu też nie dam rady.Przy takich temperaturach to już powinno być zrobione ;:223
Iwonko masz rację więcej zniszczą niż ukradną, bo nic wartościowego na działce nie zostawiam a naprawa drzwi to jednak koszt i czas który można by inaczej wykorzystać.
Dzień był naprawdę cieplutki, aż jestem zaskoczona ze po takich jak ostatnio mrozach jednak coś wiosennego da się wypatrzyć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłego tygodnia wam życzę i jak najwięcej wiosennych widoków ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu działka przygotowana na nowe rośliny, wygrabione czyściutkie grządki... a że zakwasy ...co tam to sama korzyść i radość! W pracy mięśnie odpoczną, inne będziesz używać :D . Ciemiernik ładnie zakwitnie, krokusiki już ostro wystartowały! Czy czymś białym podsypałaś kwiatuszki?
Dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu to białe to dolomit który miał ze śniegiem wsiąkać, a ze śniegu nie było to leży. Będę mieszać wierzchnią warstwę jak ziemia rozmarznie.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Julcia fajnie że drzwi naprawione macie :) Do tego sporo pracy wykonanej. Ja zapomniałem posypać dolomitem glebę ale jeszcze nadrobię :) Będę musiał "przykukać" deszczowy dzień i trochę wcześniej podjechać i posypać :) U mnie również ziemia zamarznięta bo śniegu nie było. A przed nami kolejne mroźne noce :(
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julcia widzę że i u Ciebie powoli roślinki budzą się do życia ,zobacz co za upirdliwy włamywacz ,że też to niczego się nie boi,ja też już poczyniłam pierwsze prace działkowe ale ziemia jest tak grząska ,że strach wejść ,więc tylko po trawie i to woda podchodziła .Na jutro zaplanowałam posiać pomidorki i pociąć trzcine na kawałki,bo czas najwyższy.Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka oraz ;:3 życzę ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Juleczko! Twoje roślinki bardziej zaawansowane wiosennie niż moje. ;:333
Niestety, zapowiadają znowu znaczne ochłodzenie. ;:145 Znowu będziemy czekać na cieplejsze dni pozwalające na działkowanie. ;:223
Nie mniej życzę Ci tylko cieplutkich i pełnych ;:3 dni. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariuszu już mam znów zimę za oknem, tym razem ze śniegiem ;:145
Tenciu kochana ja dziś pikowałam pomidorki i teraz kombinuję nad miejscem gdzie to wszystko ustawiać. Chyba jednak za wcześnie siałam bo światła za mało i mam bardzo wybujałe.
U mnie na działce jest właściwie sucho a trzcinki tez czekają na swój czas ;:223 W tych włamaniach nawet nie strach przed kradzieżą jest straszny a konieczność naprawiania zniszczeń ;:223
Lucynko Dziękuję i nawzajem Tobie słoneczka dla roślinek i ciepła ;:168
Za oknem śnieżyca i mróz, więc w domu dziś bawiłam się w pikowanie , stwierdzam ze mam za ciepło i za mało światła.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wyglądam przez okno i jest biało do tego kilka cm śniegu, mróz zima w pełni ;:145
Wczoraj po pracy skoczyłam na działkę pookrywać odkryte roślinki, teraz dodatkowo dostaną pierzynkę śniegu więc może mróz nie zniszczy kwiatów bo już miałam duże pąki krokusów, irysów i ciemierników ;:218
Szybciutkiej wiosny życzmy sobie nawzajem ;:4
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja nie zdążyłam okryć ;:145 a teraz wróciłam z Leszna-30 km/h wszystko marznie :evil:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Julio widzę, że pikowanie się zaczęło ;:138 U mnie pomidorki na razie jeszcze malutkie :wink: Niech już się zrobi ciepło i słonecznie ;:3 :roll: A co to za roślinki na pierwszym zdjęciu? Ja też dziś po szkole przykrywałem cebulowe, na szczęście napadało trochę [więcej] śniegu :heja U mnie już kwitły krokusy... a teraz takie zimno ;:145
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu jak na to że nie miałaś nic siać, to ...rozejrzyj się za jakąś opuszczoną działką :;230 Pomidorki dobre wyglądają nie narzekaj :D a co jest takie maluśkie na pierwszym zdjęciu? Jak za oknem będzie śnieg to roślinkom będzie jaśniej, a poza tym podobno to tylko do wtorku :D
Na ostatnim to cebulki czy pory? Ja w tym roku za poradą Małgosi posieję pory do gleby bezpośrednio, podobno rosną nie mniejsze niż te sadzone niteczki.
Miłego weekendu Julciu ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jest śnieg to może nie będzie tak źle ;:168
Julianie jakieś kwiatki, nie opisałam i teraz nie mam pojęcia, rozpoznam, mam przynajmniej taka nadzieję, po liściach właściwych ;:224
Marysiu obstawiam cynie lub kleome chyba ;:14 za to w zielonym jest lobelia i pierwiosnki.
Na ostatnim to szalotki, nie dostałam dymki to próbuję tak, zobaczymy jak wyjdzie.
Pomidorki po pikowaniu wyglądają lepiej, miały po 7-8 cm wysokości do liścieni wsadziłam bardo głęboko.
Dodatkowa działka to jest myśl :;230 trudno będę nadmiary rozdawać.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”