Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :)

Post »

Piotrze wygląda na to , że wiosna idzie . Do mnie przyleciały już szpaki :) .
Czy tę szklarenkę wyniesiesz na działkę?
Na dzień kobiet sama sobie sprawiłam niespodziankę w postaci dużej ilości pierwiosnków :;230 . Szkoda ,że mój mąż nie ma takiego podejścia , że kwiatek w doniczce :) , bo to prezent na lata.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Danusiu tak przedwiośnie już mamy :) Zimowych akcentów nie można wykluczyć. Ale krótkich. Wg tych danych co posiadam to prawdziwej wiosny na razie nie będzie. Najlepiej i najcieplej zapowiada się niedziela i poniedziałek :) U mnie jutro +7st, w niedziele +13/14st a w poniedziałek +11st. I 10-11st będzie przez parę dni. Później znowu lekko chłodniej. Ale spokojnie. Bez zimy :)

Niech pierwiosnki ładnie rosną :) A prezent czy na kilka dni czy na lata to zawsze prezent :) Może trzeba mężulkowi podgadać , czy nie lepiej w doniczce kupić kwiatki :D Będą na działeczkę.....
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hejka wszystkim w sobotni wieczór :)
Dziś spędziłem parę godzin na działce. Jak zawsze porobiłem :) Miedzy innymi przyciąłem winogron, czy popaliłem trochę gałęzi. Pościągałem włókninę z kwiatów. Niestety bardzo mokro na działce. Ostatnie opady śniegu zmoczyło znowu zamarzniętą ziemię. Ale jutro ma być ciepełko więc jest szansa, że trochę przeschnie. Oto kilka fotek z dziś ( mało zmian niestety bo zimno było i wszystko uśpione jeszcze):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Za nami piękna słoneczna niedziela ;:333 Zapachniało dziś prawdziwą wiosną :heja
W cieniu u mnie +16st a na słoneczku u mnie +26,2st pokazywał termometr :D Rewelacja.
Byłem z rodzinką na działce. Dzieci pobiegały z psiakami. A my z żoną małe porządki z ciuchami. Inwentura :D
Słoneczko tak przygrzewało,że wracać się nie chciało.... Zrobiłem dziś też parę fotek, trochę pomarzyłem i po planowałem :D
Weekend zleciał jutro do pracy.... i wraca deszcz i chłodniejsze powietrze ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Piotrku też mam miniaturową różę na działce , właśnie taką po prezentową dwa sezony spisywała się doskonale , co prawda nie wiem jak w po tej zimie będzie,niby była okryta ale róża malutka to i kopczyk niewielki.
Pięknie się prezentuje Twoja działka w promieniach słońca,nawet rośliny masz mniej wysuszone mrozem a przebiśniegi radują.
Pogodnego tygodnia ;:3
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też nie mogłam się powstrzymać i mimo choroby pojechałam z m na działkę. Stwierdziłam że poleżę najwyżej tam, ale okazało się że w domku zimniej niż na dworze. Więc m wyniósł fotel i pod kocykiem dostawał polecenia którą gałąź uciąć na jabłonce. Stwierdził że jestem bardziej chora niż myślał bo drzewo straciło połowę gałęzi. ;:223 pocieszam się że nie może być tak źle, podobno lepiej więcej niż wcale.Ja mam całe 154 cm więc i tak nie dosięgałam po jadłka ;:306 ,a jabłonka teraz jest obniżona.
Pozdrawiam Beata
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piotrku piękna wiosna u ciebie :) piszesz że pościągałeś z kwiatów włókninę mam pytanie czy z róż tez pościągałeś :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

julcia1
Mam nadzieje ,że Julcia u mnie też nie pomarzły róże...oraz inne kwiatki. Najgorsze , że to nie koniec mrozów :( a po kilku ciepłych dniach roślinki zaczną się budzić....

beacik78
Cześć Beatka. Zdróweczka życzę !!!
Czasami warto zrobić ostre cięcie drzewek. Są wtedy same plusy , drzewo pobudza się , odmładza a owoców jest mniej ale są większe.
Ja mam 183cm ale staram się drzewa prowadzić dość nisko i co roku tnę dość sporo gałęzi. Choć i tak używam drabiny by owoce pozrywać z góry :D Pozdrowionka.

Alicja125
Wiosna była Alicja wczoraj...dziś już słoneczka prawie nie ma a do tego deszcz już za rogiem. I ochłodzenie również.
A pościągałem już wszędzie włókninę nawet z róż. A u mnie mrozy zapowiadają Niemcy w weekend nawet -7st :( Więc czeka mnie na nowo okrywanie ....
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piotrek jeszcze moment i zacznie się robić kolorowo :) widzę, że u Ciebie piwonie już coraz większe kły mają, u mnie jeszcze nic nie widać :)
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Płakać mi się chce jak patrzę na zdjęcia bukszpanów - moje już wszystkie obżarte..

Nie za płytko masz te kłącza irysów wkopane? Czytałam, że nie powinno się ich jakoś bardzo zakopywać, ale mają być aż tak na wierzchu?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Piotrek jak Ty pokazujesz zdjęcia to u Ciebie zawsze wszystko szybciej rusza, wczoraj było pięknie a dziś już pochmurno i chłodniej. No i niestety w weekend ma ją znów wrócić mrozy. Bukszpan bardzo ładnie uformowany :D :D
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

maniolek
Te cieplejsze dni spowodowały ,że przyroda zaczęła się budzić do życia. Ale boję się tego co przed nami Mariusz.... Chyba znowu będę musiał pokrywać część roślinek :)

Foxowa
Majka nie wiem czy za płytko. Mam wrażenie ,że lekko zostały podmyte przez jesień i zimę. Ale korzeń mają dość głęboko w ziemi. Tak mi się wydaje :D
O bukszpany zacząłem dbać od niedawna, wcześniej była to zaniedbana roślinka u mnie :( Zawsze o niej zapominałem. Teraz jest inaczej ;:333

TROJA
Aniu u mnie wszystko szybciej rusza bo to Lubuskie , jedno z najcieplejszych miejsc w Polsce :) Chociaż w tym roku na śląsku widziałem więcej już wiosny :) Niestety zima chce jeszcze nas trochę zmrozić.... Niestety ale prawdziwa wiosna jeszcze nie wsiadła do pociągu jadącego do Polski ;:222 ;:222 ;:222
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Piotrek..wiosna nas poszczuła na kilka dni i poszła , dobrze że u mnie nic wyłazi i okryć nie zdejmowałam. ;:173 Mimo to boję się oby zapowiadane mrozy szkód nie narobiły. :wink: Czy już pookrywałeś roślinki, jesteś gotowy na zapowiadane mrozy. :?: Choć właściwie co ma być to będzie. ;:136
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuzia111
Dziś byłem po pracy okryć bo jak zobaczyłem ,że prognozy moje się nie zmieniają to jazda na działkę i okrywanie :)
Zuza szkoda trochę roślinek a najbardziej zwierzaczków :( One już poczuły wiosnę a teraz znowu będą marznąć.
Taki widok dziś na działce zastałem:

Obrazek

Biedne ptaszki !!! Jutro pojadę na działkę i zawiozę dla nich jedzonka oraz dla kotków.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Też okrywałam ,odkryte w ubiegły weekend rośliny ;:145