Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Świetne miejsce na rodzinne spotkania nawet ulewa i letnia burza nie straszna ;:138
Domowy tunelik zapełniony :)
Byłam na działce ,u mnie nie jest mokro mimo ze tylko wierzch rozmarzł pod spodem jeszcze zmrożone.Na mojej działce piach, śniegu nie było więc i wilgoci niewiele ;:222
Pogodnego tygodnia ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

A u mnie gdzieniegdzie jeszcze leży śnieg a woda aż chlupie pod nogami. ;:222 Też nic nie robię, żeby nie odsłaniać roślin.
Trzeba przeczekać kolejny atak zimy ... może to już ostatni. ;:224
Kącik grillowy pierwsza klasa i sporo gości się zmieści. ;:114 A szklarenka już zapełniona. ;:oj ;:138
Pozdrawiam i za marcową, śliczną różyczkę dziękuję. ;:167 ;:196
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Altana pierwsza klasa. Ja mojemu M na ten rok też zajęcie znalazłam i zażyczyłam sobie wyłożenie naszej niby altanki kaflami (znalazłam takie zdemontowane poniemieckie).on się trzyma za głowę bo co znowu wymyśliłam. Ale mam 40 i na ur zamówiłam nie może odmówić. :heja
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam Was Kochani :wit ;:4
Wczoraj pogoda dopisała i można było troszeczkę podziałać :) byłem troszkę na działce, dokończyłem ciąć winogron, posmarowałem rany drzewek maścią, przygrabiłem trochę trawnik (o ile możemy mówić, że grabienie błota da jakiś efekt ;:306) no i podziabałem na drobne gałęzie, ale tylko kilka. Po woli budzi się wiosna, pszczółki latały aż miło jak tam przy uchu coś zabrzęczy, krokusiki wychodzą, ale jak na razie jakieś takie przedszkolaki malutkie :) Dzisiaj byłem u rodziców zobaczyć moje siewki, niestety nie zrobiłem zdjęć, ale pochwalę się cynie już wychodzą :) ;:138
Wstawiam kilka zdjęć niestety nie są zbyt udane, bo testuję aparat i jeszcze się uczę hihi ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariuszu , teraz całe dnie będziesz mógł spędzać w altanie osłonięty od deszczu i słońca .Z samego rana kawa a wieczorem kieliszeczek smakują wybornie na łonie natury .Jestem bardzo ciekawa Twoich nowych nasadzeń i zmian jakie zajdą w ogrodzie .Jesteś zielono zakręcony .Pozdrawiam i pogody życzę na cały tydzień .
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Piotrek[buum] widzę nie próżnujesz, działkę odwiedzasz i działasz :) oby tak dalej i oby pogoda nam nie popsuła naszych planów i nie zmroziła roślinek :)

Aniu[TROJA] ja z mniej wrażliwych liście pościnałem, a na bardziej jeszcze zostawiłem :)

Marcin[MarSz] no mnie na działce też trochę zasysało, ale jakoś dałem radę :) częściowo też trochę altanę ogarniałem, bo w środku jakby tornado przeszło i nic znaleźć nie mogę :) Folia w domu zwiększa wilgotność i temperaturę wewnątrz, siewki potrzebują wyższej temperatury do skiełkowania, a teraz pogoda nie jest jeszcze tak łaskawa :) przyśpiesza to wschody :)

Soniu[cyma2704] ano dzieje się, hmm mówisz że za wcześnie na pomidorki, nie wiem czy w zeszłym roku jeszcze wcześniej nie wysiałem :P i trochę porosły, ale były ok na maja, no mam nadzieję, że w tym roku też będą ok, niestety nie zapisałem daty jak wsadzałem zeszłoroczne, hmm muszę w wątku zerknąć :P bo na pewno foty robiłem :) Kuruj się, kuruj zdążysz ze wszystkim ;:196

Marysiu[Maska] pierwszy raz siałem do torfowych, zobaczymy co wyjdzie, w pierwszej chwili chciałem je całe wsadzać do ziemi w większe doniczki, ale jednak będę wyciągał siewki :)

Krysiu[moryc66]
Trawki jak już wspominałem u Ciebie bardzo ładne :) masz 100 m działki więcej, więc możesz bardziej poszaleć niż ja :)

Beatko[Beaby]
hehe powiem Ci, że zastanawiałem się nad zgłoszeniem do tego programu, ale chyba obawiałbym się, że odpadnę w pierwszym odcinku :;230 a tarasik bardzo chętnie udostępnię :)

Mati[Tulap]
powiem Ci, że mi i tak już miejsca brakuje, ale jakoś trzeba sobie radzić :) jak tylko siewki będą większe to oczywiście zaprezentuję

Julia[julcia1] cieszę się, że już wiata ma podłoże teraz będzie dużo łatwiej :)

Stasiu[stasia_ogrod]
nom czekamy teraz tylko jak już zapowiedzą, że zima odeszła i nie wróci, oby prędko :)

beacik78 uuu no to M na pewno nie odmówi hehe ja nie wiem Wy Kobiety zawsze znajdziecie na nas sposób :) ;:306

Elu[pela11] nom to moje zakręcenie to mnie wykręci hehe, kasa tylko leci, a miejsca coraz mniej, ale fakt wiata czeka na otwarcie :)
MarSz
500p
500p
Od: 27 sie 2015, o 13:07

Post »

Teraz rozumiem o co chodziło z folią :)
Ja mam siewki w pomieszczeniu, które pełni funkcję kotłowni. Mimo że wszystkie rury są jakiś zaizolowane, to zawsze coś ciepła z nich ucieka iw tym pomieszczeniu (a jest bardzo małe) jest cały czas odczuwalnie wyższa temperatura. Byłem zaskoczony jak na drugi dzień po wysiewie zaczęły kiełkować aksamitki iż każdym dniem są większe.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Ależ się u Ciebie dzieje ;:oj Co zaglądam to coś nowego ;:63 Kostka pięknie ułożona, nic tylko grilla robić ;:136
Po zdjęciach widać jaka jest różnica w u Ciebie i u mnie jeśli chodzi i rośliny. U Ciebie już kwitną u mnie dopiero nosy z ziemi wystawiają...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piękne te kwiatuchy takie małe,a jak to cieszy. Życzę słoneczka i pogody :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Wiosna, wiosna u Ciebie Mariuszu I krokuski i ranniki. Malutkie, drobniutkie a tak cieszą oko i serce :D Przepiękne. A i Ty nie próżnujesz .Tu tarasik, tam sieweczki. Tak trzymać .. :D
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Ładnie ładnie Mariusz ;:333 U Ciebie bardziej wiosennie niż u mnie :) Niestety moje krokusy są opóźnione. Może jeszcze nadrobią stracony czas. Niestety prognozy się nie zmieniają.... Ale będzie dobrze :) Wierze w to ...lub chce wierzyć :D
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Mariusz. Przyszłam zobaczyć Twoja wiosnę i nie zawiodłam się. Masz już ją ;:108 ;:215 ;:138
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Mariusz jak kwitną krokusiki to wiosnę masz, u mnie nadal zima :wink: Też trochę poobrywałam liście dosypałam kory i wygląda dużo lepiej na rabatach.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Widzę Mariuszu ,że i iryski żyłkowane też już się pokazały .Moje dopiero dzisiaj wystawiły kiełki i oby przetrzymały te nadchodzące przymrozki bo szkoda by ich było .Sprawiają bardzo dużo radości
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

U Ciebie już kolorowo.
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”