To mój pierwszy wątek na forum, a więc wszelkie rady i uwagi dotyczące tego wątku, są mile widziane
 Mam nadzieję, że mój ogród Was zaciekawi - chociaż troszeczkę
 Mam nadzieję, że mój ogród Was zaciekawi - chociaż troszeczkę  
 Mam 14 lat, więc mój ogródek nie jest dopracowany i zadbany jak Wasze zielone królestwa
 Jest też młodym ogrodem, bez historii, ma dopiero około 8 lat, ale ja tą historię właśnie piszę. Ogród leży pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym (do jego granicy mam około 2 kilometry), w pewnej wsi
 Jest też młodym ogrodem, bez historii, ma dopiero około 8 lat, ale ja tą historię właśnie piszę. Ogród leży pod Przemęckim Parkiem Krajobrazowym (do jego granicy mam około 2 kilometry), w pewnej wsi  . Przez około dwa ostatnie lata, zauważyłem dużą zmianę w mojej ogrodniczej postawie, zacząłem bardziej interesować się odmianami i gatunkami roślin,które sadzę. Wcześniej sadziłem wszystko tak jakby "na oślep" , bo jedno rosło nie w tym miejscu co powinno, drugie wcale nie rosło
 . Przez około dwa ostatnie lata, zauważyłem dużą zmianę w mojej ogrodniczej postawie, zacząłem bardziej interesować się odmianami i gatunkami roślin,które sadzę. Wcześniej sadziłem wszystko tak jakby "na oślep" , bo jedno rosło nie w tym miejscu co powinno, drugie wcale nie rosło  
   Do założenia wątku zostałem zachęcony przez między innymi Marysię za co bardzo dziękuję
 Do założenia wątku zostałem zachęcony przez między innymi Marysię za co bardzo dziękuję  
 Zdjęcia w tym wątku nie będą powalać jakością, ale na razie nie mam dobrego aparatu, ale planuję go zakupić

Tak więc na koniec tej "przemowy"
 Zapraszam Was do mojego Ogrodu
 Zapraszam Was do mojego Ogrodu  
 Pozdrawiam

piękne masz roślinki na działce. Ale one są duże
  piękne masz roślinki na działce. Ale one są duże 

nareszcie poznamy Twój ogród!  Powodzenia
  nareszcie poznamy Twój ogród!  Powodzenia 
 za pasję, bo bardzo szanuję i podziwiam ludzi odważnych, nietuzinkowych, szczególnie młodych.
 za pasję, bo bardzo szanuję i podziwiam ludzi odważnych, nietuzinkowych, szczególnie młodych.

- wiosna już  zagościła
  - wiosna już  zagościła
 począwszy od wiosny będziemy odwiedzać Twój ogród. Faktycznie u Ciebie
 począwszy od wiosny będziemy odwiedzać Twój ogród. Faktycznie u Ciebie