Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
zaraz po posadzeniu jak i rośliny co się ukorzeniają i maja już zaczątki korzeni najlepiej potraktować starterem z petersa. Paperpoty stosowałem tylko do niecierpka i obowiązkowo trzeba je podlać moje były suche na wiór. Jak dasz folię perforowana to nie zaparuje Ci pod nią czyli tak jakby jej nie było. Zwykła zaparuje a rośliny biorą wilgoć z powietrza jak nie maja korzeni. Tylko nie kłaść foli bezpośrednio na rośliny
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje obserwacje o sadzonce pelargonii w tym sezonie:
Na plus , Haubitz : mają różne Pac , odmiany Syngenty a taniej, a najlepsza kaskadową biała ! , zamówiłem paletkę podwójnej sadzonki a przysłali dwie palety sadzonki pojedyńczej z dopiskiem sadzić podwójnie.Dobre ceny a dużo nie brałem
Największe rozczarowanie to Florensis z peltatum, od tego sezonu ukorzeniają u P.Głowackiego, ale niestety to nie ta sama jakość co Holandia , nie zagłębiając się w szczegóły uznali reklamację na 5 palet z powodu przędziorka,
Vitroflora , Zaborze kupuję tylko na koniec w 11T , cena z początku sezonu jest dla mnie za wysoka
Na plus , Haubitz : mają różne Pac , odmiany Syngenty a taniej, a najlepsza kaskadową biała ! , zamówiłem paletkę podwójnej sadzonki a przysłali dwie palety sadzonki pojedyńczej z dopiskiem sadzić podwójnie.Dobre ceny a dużo nie brałem
Największe rozczarowanie to Florensis z peltatum, od tego sezonu ukorzeniają u P.Głowackiego, ale niestety to nie ta sama jakość co Holandia , nie zagłębiając się w szczegóły uznali reklamację na 5 palet z powodu przędziorka,
Vitroflora , Zaborze kupuję tylko na koniec w 11T , cena z początku sezonu jest dla mnie za wysoka
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Mogłbyś podesłać zdjęcie tej peleśki z przędziorkiem? chciałbym zobaczyć czy u mnie jest to samo, bo też mam Pelargonie z Florensis, ale ja mam w zielonych paletkach 125szt i przedstawiciel zapewniał, że to Holandia, nawet etykietki po holendersku, ja zrezygnowałem z Głowackiego własnie dlatego że drogo i słaba sadzonka. Ciekawe...
-
- 100p
Coś wrzucę. Florensis paleta 83 i 125 to Holandia brałem kilka lat i było ok. Palety 103 to z Polski.
Raczej to nie jest wina Pana Głowackiego , dostał już takie sztobry. Widziałem też on niego sadzonki syngenty z tego samego tygodnia i były ładne.
Raczej to nie jest wina Pana Głowackiego , dostał już takie sztobry. Widziałem też on niego sadzonki syngenty z tego samego tygodnia i były ładne.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
Volmary pelargonie mają zabójczą w szóstym tygodniu prawie do rozstawienia ale za to Położyli begonie semperflorens w tackach siana rzutowo jakas malutka i na pewno nie ma po 1000 szt przyoszczedzili chyba na nasionkach i nie wyszło. Trzeba bedzie zareklamować.
Volmary ma beznadziejną politykę firmy na moim terenie do tego chamskiego przedstawiciela. Plantpol ma towar na dwa uda. Albo sie uda kupić ładny albo się nie uda. Tyle że z nimi nie ma problemu z reklamacja jeden mail ze zdjęciami i za tydzień wymiana albo odliczają od fv. Z syngentą najlepiej mi się współpracuje przedstawiciel jest bardzo fajny. Służy radą i nie ściemnia aby cenowo są ok. Benjy flora zaczyna się psuć i cenowo i jakościowo niestety to już chyba ostatni rok naszej współpracy.. Dzisiaj dostałem sadzonki begonii semperki i lawendy już po zimowaniu.

-
- 200p
Słuchajcie dzisiaj dostałem od jednej z firm od której brałem pierwszy raz sadzonki fakture, mailując z przedstawicielem we wrześniu powiedział mi daną cene A. Zgodziłem się na nią i zamówiłem kilkanaście tysięcy kwiatków potej cenie, dzisiaj przychodzi mi faktura o kwota jest wyższa o 30kilka groszy. Miał ktoś z Was kiedyś taką sytuacje? Kwiatki już mam wsadzone a oni mi tak podwyższyli cene, nie zapłace po tej cenie nie ma mowy..
Marne szanse że coś wygrasz. Jak nie masz tego na piśmie. Będą się tłumaczyć że A. cena była podana netto. B. bez lic.
-
- 100p
Forestit, a co to za lawenda? Ładne to.
Bez szaleństwa odmiana Hidcote Blue. Sadzonka 2 letnia. sadził ją będę prosto na dwór w doniczkach 12. Podobno 4-5tyg sadzonka do handlu będzie a 7-8 kwiat. Wszystko zależy od pogody.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
No Benjy w tym roku przysłał mi sadzonke zamówioną na 10 tydzień w 8 masakra akurat na mrozy. No myślałam że sie zabiję przedstawiciel do bani ale sadzonka ładna.
-
- 200p
Cena była podana netto +8%vat. mam to wszystko na mailu z przedstawicielem. Do momentu otrzymania faktury nie byłem informowany o zmianie ceny.forestit pisze:Marne szanse że coś wygrasz. Jak nie masz tego na piśmie. Będą się tłumaczyć że A. cena była podana netto. B. bez lic.
-
- 100p
A który to dostawca? Masz potwierdzenie zamówienia z cenami?
-
- 200p
Już załatwione.
Jak tam u Was? pogoda dzisiaj super 37 stopni w tunelu kwiaty rosną opryskałem asashi bo troche ucierpiały przez zimno, mam nadzieje że za tydzien wyjade z bratkiem, chyba ze stokrotki nic nie bedzie przemarzła niestety
Jak tam u Was? pogoda dzisiaj super 37 stopni w tunelu kwiaty rosną opryskałem asashi bo troche ucierpiały przez zimno, mam nadzieje że za tydzien wyjade z bratkiem, chyba ze stokrotki nic nie bedzie przemarzła niestety