Doniczkowe Jadzi 1
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No i wyjaśniło się. Nasz Przemuś jak zwykle niezawodny 

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Strony Ci nie podam bo nie mam ale podstawowe wymagania to: ziemia - może być zarówno kaktusowa jak i palmowa lub najzwyklejsza ogrodowa ale wyprażona w piekarniku o pH w okolicach 6-6,5 z domieszką piasku, żwiru i kawałków węgla drzewnego, podlewanie niezbyt intensywne gdyż jest wrażliwa na nadmiar wody, najlepszy zakres temp. to 21-28 stopni, zimą dobrze by było gdyby temp. nie spadała poniżej 18 stopni, nawożenie tylko i wyłącznie w okresie wegetacji od marca do końca września nawozem mineralnym dla roślin doniczkowych nie częściej jak co dwa tygodnie, zimą można jedynie biohumus dodawać do wody. Stanowisko od jasnego ale nie w pełni nasłonecznionego do nawet mocno zacienionego ale z dopływem przynajmniej sześć godzin dziennie światła dziennego. 

Mistrzu Czarodzieju dziękuję bardzo. Więc wiosną mogę ją przesadzić do ziemi dla kaktusów.
Ta sansewerka kwitła w tym roku jej kwiaty mają fajny świeży zapach ale słaby

To już aloesy. Ten jest młodziutki z tego roku

Tego dostałam od zięcia.

Na doniczce było napisane figowiec mój M go kupił za 5zł w Kauflandzie , aktualnie wypuszcza listka to zdjęcie było robione wcześniej .

Ten stał całe lato na podwórku w półcieniu i kwitł cały czas aż do późnej jesieni

Pozdrawiam
Ta sansewerka kwitła w tym roku jej kwiaty mają fajny świeży zapach ale słaby

To już aloesy. Ten jest młodziutki z tego roku

Tego dostałam od zięcia.

Na doniczce było napisane figowiec mój M go kupił za 5zł w Kauflandzie , aktualnie wypuszcza listka to zdjęcie było robione wcześniej .

Ten stał całe lato na podwórku w półcieniu i kwitł cały czas aż do późnej jesieni

Pozdrawiam
- kati-1976
Sliczności Jadziu
A ta ostatnia piękność, jak się nazywa?

A ta ostatnia piękność, jak się nazywa?
Kasiu oj żebym to ja wiedziała
ale jak chcesz takiego malucha to zapiszę do twoich chciejstw
Jest bardzo delikatna i szybko się łamię ,ale może uda się przesłać do ciebie .
Halinko one bardzo ładnie kwitną na żółto , mają takie małe kwiateczki
Kochanie tylko nie podlewaj go za bardzo bo tego nie lubi 

Halinko one bardzo ładnie kwitną na żółto , mają takie małe kwiateczki

- kati-1976
Jadziu, ty chyba, Kobieto nie wiesz co robisz proponując mi kolejną roślinkę.
Oczywiście, że chcę. Ja nie odmawiam nigdy
. Chyba, że któregoś dnia stwierdzę, że nie mam gdzie nogi postawić. Wtedy może się otrząsnę
Ale i to ppewnie mnie nie uratuje, bo ostatnio kilka osób podsunęło mi pomysł szklarni :P

Oczywiście, że chcę. Ja nie odmawiam nigdy

Ale i to ppewnie mnie nie uratuje, bo ostatnio kilka osób podsunęło mi pomysł szklarni :P

- kati-1976