Moje oczko w głowie cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.10

Post »

Tereniu, u mnie też mrozi nieustająco, ;:223 a najgorsze jest to, że w dzień operuje ostre słońce w towarzystwie niewielkiego mrozu, natomiast nocami mróz osiąga nawet 15 -16 stopni. :oops: A śniegu oczywiście nie uświadczy. Już wiem, że będę liczyła straty. ;:108

Te niebieskie dzwoneczki na pierwszym zdjęciu to co to? Śliczniutkie! ;:215

Pozdrawiam cieplutko w to mroźne popołudnie i zdrówka życzę. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj mrozi, mrozi, też myślałam że dzisiaj będzie choć odrobinę cieplej ;:222 na razie muszą nam wystarczyć rozgrzewające letnie widoki jakie pokazywałaś w poprzednich postach :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Tereniu,nie wiem,czy już można siać.Do tuneli,to na pewno już ludzie sieją,moje do gruntu idą.
Ja troszkę tylko posiałam.Resztę pomidorów planuję posiać ok 15-20 marca.Posiałam 1 odmianę taką do doniczek Tiny Tim ,czy jakoś podobnie się nazywa.I dwie inne,które są raczej niskie.Zobaczymy,czy mocno się wyciągną do słońca.To mój eksperyment.Ja mam 2 parapeciki od południa,ale zawalone kwiatkami i małe.Zanim będę siać już na dobre-jeden parapet muszę uprzątnąć.Może nawet mi się to uda,jak pokombinuję :wink: .Gożej jest później,bo po pikowaniu już się nie mieszczą na oknie.Wtedy muszę wstawiać do sieni stół z tarasu...i mają okno zachodnie i mniej słońca.Ale wtedy zwykle zaczynam wynosić do hartowania.

Dzięki tym mrozom chociaż więcej słonka mamy.
U mnie dziś trochę cieplej.Rano było -15.W dzień cieplej,nawet nie sprawdzałam ile.Ale taki śnieg padał,że musowo było iść na sanki ;:306
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam nowego gościa eD ;:180 dziękuję za miłe słowa .
Proszę przedstaw się będzie nam łatwiej rozmawiać i zapraszam ponownie ;:65
Jadziu u mnie też nie odpuszcza mróz a już tak się cieszyłam że będzie cieplej :wink:
Słoneczko już ładnie grzeje ale cały czas około - 10 w dzień .
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Ewuniu to u Ciebie i tak cieplej jak u nas a niby tak blisko :)
Ciekawe czy się sprawdzi u będzie na plusie po niedzieli ?? oby .
Moje dopiero posiałam dzisiaj i to nie wszystko jeszcze ale coś z tych pierwszych się rusza , zaczyna zielenieć :D
Co za kominek w foliaku wymyśliłaś ?? Ty to masz pomysły ;:333 ;:196
Lucynko to tak jak u mnie - ja już nie chcę mrozów ;:185
Te dzwoneczki to dzwonek pokrzywolistny bardzo fajny - podeślę Ci jak chcesz nasionka teraz albo potem siewki .
Kochanie odwzajemniam życzenia i oby do wiosny ;:167 ;:196
Witaj Natalio ;:168
To jest nas więcej takich co nam mrozi solidnie ale jeszcze chwilkę i będziemy się cieszyć wiosną ;:108
A póki co niech nas fotki rozgrzewają ;:333
Jolu witam Ja nie mam tunelu , miała szklarenkę ale tylko szybki przewiezione a reszta jeszcze na starej działce zostało i chyba nie będzie czasu przywieść także do gruntu sadzić będę ;:108
Śnieg Ci padał ;:oj a ja jeszcze trochę to zapomnę jak wygląda śnieg .
Okej niech mrozi i wymrozi teraz a nie potem w maju :)
Pozdrawiam ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu nam nawet parę promyków słonka potrafi poprawić humor .Jednak to już chyba ostatnie dni takich mrozów oby to była prawda ;:196 Jeszcze tylko 19 dni do wiosny i tego trzeba się trzymać
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu na temat kominka pisałam tu ... bardzo dobre urządzenie viewtopic.php?f=2&t=93591&hilit=kominek&start=1078 Moje siewki nieco drgnęły bo dostały odrobinę ;:3 Czekam aż ten mróz ustąpi żebym mogła naciągnąć folię ... kominek podnosi temperaturę, bo już go testowałam późną jesienią... doniczki się nagrzewają od metalowych części i oddają ciepło (podgrzewam go takim wkładem do zniczy ) Byle do wiosny i w zdrowiu ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu, kochana jesteś, ;:196 ale ja mam już taką ilość nasion, że się gubię z kolejnością wysiewów. ;:oj
Jeśli nie sprawiłoby Ci problemu, to chętnie pisałabym się na sieweczki tego dzwonka. ;:108 Wiem, że będziesz bardzo zajęta w związku z budową, więc można tę sprawę odłożyć w czasie. ;:108
Śliczna różyczka na pierwszym zdjęciu. ;:215
Dobrej, cieplejszej i zdrowej niedzieli życzę. ;:167 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Mrozi nadal, chociaż podobno dzisiaj ma być już na plusie, więc jest nadzieja ;:215 Przynajmniej ;:3 pięknie pracuje, chociaż ma być tak tylko do jutra ;:185
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U Ciebie też bez śniegu?
Bardzo się martwię o roślinki
W sumie to nie powinnam, bo w razie czego będe miała usprawiedliwienie do kolejnych zakupów, ale mnie zawsze żal każdej roslinki
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

U. mnie jeszcze masa śniegu
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Tereniu, a co tam u Ciebie słychać? Wiem, że bywasz codziennie na działeczce, a nie wstawiasz fotek. ;:174 Przecież jakieś oznaki wiosny na pewno już zauważasz... ;:108
Jak się mają Twoje sieweczki? Bo przecież z pewnością już coś wysiałaś. :lol:
Zdrówka i ;:3 życzę. ;:196
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Tereniu wiosna już się budzi i już niedługo zaczniemy narzekać na bóle krzyża od prac działowych ale po prawdzie to już tęsknie za tym bólem ;:224 ,pierwsze prace już poczyniłam teraz tylko muszę poczekać aż wszystko obeschnie co niestety szybko nie nastąpi ;:174 .Twoja budowa już chyba ruszyła ?Pozdrawiam serdecznie i nich Ci zdrówko i pogoda dopisuje ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,spaceruję po Twoim pięknym ogrodzie i podziwiam kwiatuszki,pogoda na chwilę się poprawiła to pewnie już coś na budowie ruszyło,kibicuję Ci bardzo i cieszę sie razem z Tobą że spełniają się marzenia ,może w lecie jak będę na grzybach znowu posiedzimy na ławeczce,pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu jak to dobrze, że zaczęłaś szukać mojego ogrodu, bo ja też nie dostawałam powiadomień więc przekonana, że Cie nie ma nie wpadałam do Twojego wątku a tu takie ładne zdjęcia ;:4
Te Twoje śliczne lilie ;:63 Ja też zamówiłam sobie kilka nowych i pewnie niedługo przyślą, a potem będzie problem z przechowaniem ale kiedyś się bałam i nie potrzebnie.
Mrozy opisywane przez Ciebie minęły, ja na szczęście miałam trochę śniegu, potem okres ocieplenia i zapadania się w błocie nadchodzi znowu zimny okres. Jakoś się boję powtórki z ubiegłego roku, kiedy to do połowy maja nie mogłyśmy pewnych roślin sadzić. Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę szybkiej wiosny, żeby sprawy domku szybko znowu ruszyły ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Tereniu, nie zakładam Bąblowi sweterka, to już duży chłopak. Kupiłam go wcześniej , ale on nie jest przyzwyczajony i nie chce , to sobie biega na golasa ;:306 Dzisiaj szaleje w śniegu bo pierwszy raz tej zimy mamy śnieg. On się cieszy , ja nie, bo kolejny raz moje kwiatki dostają popalić. A tym razem już nic nie okrywałam bo to bez sensu :( Będzie jak będzie :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”