Ogród Marty - Cz. XI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty - Cz. XI

Post »

Jak na razie muszą nam słoneczne zdjęcia wystarczyć, bo za oknem ciągle mroźno. Za oknem co prawda ;:3 świeci praktycznie każdego dnia, ale grzeje tylko przez szybę. Chociaż jednak śnieg się topi pod jego wpływem, to może jednak nie jest tak źle? Na pewno odczuwalna temperatura jest wtedy wyższa. Chyba, że wieje, to wtedy jest zimno jak diabli ;:108
Wracaj do zdrowia, bo przy takim zimnie i tak nic nie zrobiłabyś w ogrodzie, tak więc nie ma czego żałować ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marcia wróciłaś z takim rozmachem, że już tylko może być wiosna... ;:333
Trzymaj się kochana i dbaj o swoje gardziołko ;:168 bo ...

Obrazek

;:306
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuniu, poczułam zapach piwonii i szybko przybiegłam ;:196 W tym zaczarowanym ogrodzie szybko się zregenerujesz i wrócisz do sił. Jest cudowny ;:333
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto wspaniale słyszeć, że wracasz do zdrowia :) ;:162 niedługo wiosna więc musisz być pełna sił, bo pracy będzie sporo na pewno :) wspominki wspaniałe, piwonie mnie urzekają, kwitną obficie i rozświetlają cały ogród swoimi barwami :)
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Piękne letnie wspomnienia ;:63 dołączam się do życzeń zdrowia ;:4
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

koziorozec pisze:Witam wszystkich gorąco i dziękuję za wsparcie ,jutro mija 2 tygodnie od zabiegu usunięcia migdałów,i jest już lepiej ,ale muszę przyznać ,że walczyłam i z bólem i z głodem ,jest coraz lepiej ,chociaż lekarze dali na dojście do zdrowia trzy tygodnie ,więc jeszcze tydzień ,ale najgorsze już za mną ,jeżeli nie będzie żadnych powikłań ,z domu nie wychodzę w ogóle ,bo te mrozy nie dla mnie i nie mogę narażać się na grypę czy zaziębienie ,bo wszystko się przedłuży ,a przecież za chwilę wiosna i do ogrodu trzeba będzie iść .

Gosiu -Margo2,Gosiu -PEPSI,Iwonko-Iwonka 1, Tereniu-TerDob,Marysiu-Maska , Aluś -alicjad31, Duende, Dorotko-korzo-m , Tulipanko, Kasiu-mymysteryy ,Elusiu-pela11, Bożenko-Babciabenia ,Ewciu-Pashmina ,Gosiu-clem3 ,Agniesiu,Auguss85,dziękuję gorąco ,że byłyście ze mną i czułam to wielkie wsparcie i zresztą czuję dalej ,bo bardzo chcę do Was wrócić ,siać ,pikować ,sadzić wąchać oglądać i smakować bez ograniczeń .
Martuś,góralsko babuś jesteś i szybko się pozbierasz ,już zima pękła i zaraz dojdziesz w wonnościach swego edenu,ale teraz pilnuj gardziołka!
Obrazek troszkę radości ode mnie!
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witajcie,dzisiaj cieplej ,bo jest 4 stopnie i zachmurzone ,ja dalej się gramotam z moich dolegliwości i muszę przyznać ,że sie rozleniwiłam ,są dni w których przeskoczyłabym niejeden płot ,a są takie co nic nie ma sensu,ale muszę sobie z tym poradzić ,może jak będzie więcej słoneczka to będzie lepiej .

Elżuniu,kuruję się ,bo wiosna tuż tuż to i pracy będzie bardzo dużo ale czy podołam to nie wiem ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,staram sie być grzeczna ,chociaż czasem jestem przekorna i zbuntowana ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Tereniu zdrowieję ,tylko trochę siły mnie opuściły ,może to nic nierobienie tak mnie zniewoliło ,może wiosna mnie ruszy,pozdrawiam ;:168

Tereniu TerDob dziękuję, dbam o siebie ,bo chcę wyzdrowieć i mieć dużo siły ,ale jakoś uszło ze mnie powietrze,ale może nie jestem w tym odosobniona ,bo to już za długo siedzę w domku,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Za chwilkę odpiszę dalej :wit
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marcia nie przejmuj się ;:168 Witaj w klubie ...też czuję się jak balon bez powietrza, ale to wina marca i braku stabilizacji w pogodzie ;:131 Poczekaj już niedługo zaczną pojawiać się na rabatkach kolorowe wiosenne klejnociki i ;:3 przygrzeje ... wszystko minie ;:215
Miałam w dalszej rodzinie taką starszą Panią... zimą chorowała i wydawało się, że już nic jej nie pomoże, a jak przychodziła wiosna dostawała wigoru i z ogrodu trudno było ją ściągnąć widzę, że ze mną też tak jest ;:306
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Super, że wszystko poszło dobrze i z każdym dniem jest lepiej ;:108 Taką porcję cudności zapodałaś, że aż serce rwie się do ogrodu ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu czekam na zdjęcia, bo masz zaległości i to duże. Przecież Twój tegoroczny ogród poznajemy teraz.
Czy dalej wysiewają Ci się Cleome? bo nie pamiętam czy je widziałam w minionym sezonie?
Wiem, że jesteś niecierpliwa i chciałabyś już biegać po ogrodzie, ale niestety musisz pewien okres karencji przejść, a im będzie dłuższy to wcześniej będziesz biegać po ogrodzie. Marzec jest niestety niedobry dla ludzi osłabionych ;:4 Pozdrawiam i mocno całuje ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,miałam przyjść za chwilę a przyszłam dzisiaj ,ciągle coś mi stanie na przeszkodzie ,teraz robię pierogi ,piekę pyszne ciasta ,czego nigdy nie robiłam ;:306 dzisiaj byłam w ogrodzie ,wyniosłam kapuściane liście na puste miejsca rabat i inne odpadki,część na rabaty ,część do kompostu ,śniegu u mnie jeszcze sporo ,chociaż temperatury są już na plusie .

Aluś ,dziękuję ,powoli wracam do zdrowia ,i dzisiaj po odwiedzinach w ogrodzie już mnie wzięło do pracy ale jeszcze dużo śniegu leży i nie da się nic zrobić ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Marysiu,niby dużo zrobiłam w ogrodzie ,ale i dużo zostało do zrobienia ,wiesz jak to jest ,że końca nie widać ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Dorota,trochę już jestem ,mnie też takie widoki ogrodowe napędzają ,moje nowe ostróżki w ogóle nie maja nasion,rozmnażam je tylko wegetatywnie,,pozdrawiam i do wiosny ;:196

Iwonko,słoneczne zdjęcia dają radochę ,teraz mamy troszkę ocieplenia ,ale śniegu u mnie leży jeszcze sporo ,miałam teraz super termin na ten zabieg,bo zima i się nie denerwowałam ,że nie mogę iść do ogrodu,to był mój czwarty termin,już nie mogłam dłużej tego przenosić a teraz spokojnie wracam do zdrowia,pozdrawiam ;:196

Ewciu,jogę w ogrodzie bardzo lubię ,żadna pozycja nie jest mi obca ;:306 i ta joga daje nam siłę i niech żałuje każdy kto jej nie uprawia,pozdrawiam ;:196

Gosiu,och te piwonie ,jak ja nie mogę się doczekać ich kwitnienia ,lubimy nasze ogrody i one dodają nam sił, chociaż są bardzo wymagające ,pozdrawiam ;:196

Mariuszu,pracy na wiosnę jest bardzo dużo i myślę ,że zdążę się zregenerować ,żeby cieszyć się pięknymi kwiatami no i mieć siłę do pracy,pozdrawiam :wit

Natalciu,dziękuję powoli zdrowieję i marzę o ogrodzie ;:168

Bożenko,zbieram się zbieram ,zima niby pękła ,ale u mnie śniegu sporo,powietrze jeszcze zimne ,a moje gardziołko wydelikacone ,dziękuję za te ściany powojników,są cudowne,też by takie chciała mieć,pozdrawiam ;:168

Ewciu,przeczytałam w gazecie ,że to jest przesilenie wiosenne i wszystkie wypisane objawy są takie jak u mnie ;:306 ,ale masz rację jak już wyjdziemy do ogrodu,zastosujemy naszą jogę to nam wszystko przejdzie ,pozdrawiam i ;:196

Gosiu clem3,też się cieszę ,ze zdrowieję ,15 jadę do kontroli,no i potem to już tylko wiosna i nasze ogrody znowu zabłyszczą ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,nie wysiały sie Cleome w tamtym roku ,bo one późno wschodzą w gruncie i nie zdążyły się zasiać,zdjęcia jeszcze będą ,ale ja jakoś marnie się gramotam ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu na troszkę wspomnień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

No tak...kawał ogrodu do obrobienia.
Zwłaszcza, że masz masę bylin.
Zdradź tajemnicę, jak duży jest Twój areał?
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś pięknie jak zawsze cała masa roślin. Nie dorównam ci nigdy. roboty jest sporo ale z naszym adhd damy radę choćby na kolanach.
Wracaj szybko do zdrowia jak najszybciej. Mnie też coś dopadło na razie robię badania. :roll:
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marcia ostatnia fotka ... to nic tylko kocyk, leżaczek i błogie lenistwo ;:215 ... muszę popracować nad moimi rumianami żeby je rozmnożyć ;:333
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”