Podwórko jak ogródek! Dalsza część.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Podwórko jak ogródek! Dalsza część.

Post »

Zuziu pokazałam śnieg, on się do teraz trzymał! Ogród już się budzi! viewtopic.php?f=2&t=101043&start=476
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Bożenko , gdzie Ci się ogród budzi ? , zima wraca i będzie się przypominała nam do marca , więc zapomnij na razie o ogrodzie i załóż ciepłe niewymowne . Ja właśnie wróciłam z rowerowej przejażdżki i zmarzłam , sporo się ochłodziło .Myślę , że niestety niewielkie są szanse na marcowe wejście do ogrodów , może po dwudziestym dopiero się uda , nie wcześniej .Stewię znam , sporo można już jej kupić , ale podobnie jak Zuzia mam awersję do wysiewów , zresztą , nie jestem ziołowa , ale jak ktoś diabetyk to wręcz wskazane spożywanie właśnie stewi .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ,bo ja dziś w słońcu się kąpałam ,teraz jest 0 st.C. i śniegu już brak .Myślę, że ta zima wielka nie będzie!Fajnie, że znacie tę roślinkę.Będzie gościć w mym domu!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bożenko siałam kiedyś stewię, ale bez cudów. Ładnie rosła i traktowałam ją raczej jak ozdobną. Niestety ususzone listki były gorzkawe. W doniczce może być roślina wieloletnią.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryś ,dzięki za Twoje doświadczenie,teraz mam rozeznanie ,ale nie zniechęcam się,mam diabetyka w domu więc trzeba spróbować. ;:108

Troszkę dla Was delikatnych porywów przedwiosennych:
Obrazek

Obrazek

Obrazek wielkie lilowce wcale nie zasnęły!
Obrazek
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wspaniale Bożenko że możesz na co dzień podejrzeć co na ogrodzie się dzieje, a dzieje się ..powojnik już się spieszy. ;:333 . U mnie w domu grypa..Ema, a to gorsze niż trzęsieni ziemi. ;:306 . Ja jeszcze trzy dni zastrzyki i oby to był koniec. Ciekawe co tam u mnie na działce.pogoda piękna, oj jak bardzo chciała bym tam zajrzeć. :wink:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Zuziu to współczuję ,życzę wam zdróweczka ,a tak powojnik inny od tego co masz ode mnie też już spieszy jak widać na fotce! No tak nie muszę za nim tęsknić jak Ty,ale już wnet będziesz podziwiać swoje roślin ;:3 ki.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko , grypa szaleje , więc trzeba uważać i w razie co , szybko gnać do lekarza bo podobno w tym roku jest wyjątkowo wredna .Mam nadzieję , że Zuzieńka szybko się z tego paskudztwa wygrzebie .Ja unikam skupisk ludzkich od dobrego tygodnia bo ostatnie badanie ze spirometrii nie całkiem wyszło mi dobrze .Muszę też bardzo uważać .Ja też już zaczynam troszkę tęsknić za ogrodem i mam nadzieję , że w połowie marca będzie już można ciąć winorośl . Pozdrawiam ;:167
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Bożenko, naprawdę pierwiosnek u Ciebie kwitnie? Czy to może zdjęcie z poprzedniej wiosny? Liliowce faktycznie nie śpią:) oj, te Twoje cudne powojniki i tulipany:) masz magiczną rękę do nich skoro tak wyglądają. Ścinasz powojniki wiosną wszystkie tak samo czy trzymasz się zasad wedle odmian? Pozdrawiam cieplutko!
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu ;:108 i stokrotka też ,tak mówię prawdę!
Asiu co do powojników to tnę te których nie chcę poziomo odkładać ,czyli rozmnażać.Wychodzę z założenia,że im częściej tnę tym bujniejsze są nawet te co zaleca się nie ciąć. Ostatnie dni nieco z mrozkiem kilku stopniowym .Asiu nawet hiacynt czeka z kwieciem na ciepełko.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to ja swojego- twojego też podetnę, tylko chyba nie teraz. ;:oj . Ojojoj , oby tylko nie zmarzł..mrozi. ;:219 Na targach do towarzystwa dokupię mu jakiegoś jasnego, chyba się nie pogryzą. ;:306 . Spadam, idę na ostatnie kłucie w dup... ;:173
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jasne ,Zuziu.On się nie boi mrozka,współczuję Twojej pupci! ;:3
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane ,od kilku dni mrozi i to poważnie ,po kilkanaście stopni mrozu,biedny ogródek! Dobrze,że troszkę śniegu leży:(
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko..to tego białego tylko ci pozazdrościć. U mnie także po kilkanaście stopni mrozu i żadnej okrywy. Ja od niedzieli walczę z grypą :wink: i na ten moment już mi wszystko jedno co będzie z działeczką i roślinkami. Jak mi przejdzie zacznę pewnie myśleć inaczej. :;230
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieję , Zuziu , że już lepiej się czujesz . Jakoś do tej pory nic na szczęście nie złapałam chociaż cały czas jeżdżę rowerem i mocno odczuwam tą zimnicę .Dobrze , że będzie pomału robiło się cieplej , mam nadzieję że po dziesiątym będzie można ciąć winorośle . ;:65 Dziwczynki , poszukuję nasion rośliny jednorocznej , dosyć wysokiej , troszkę podobnej do czosnków , ale o długich , wąskich płatkach, troszkę poskręcanych , popularna w ST. Zjed. Bywa też w naszych ogrodach , nie pamiętam jak się nazywa . Muszę popatrzeć u Marty ogrodzie , może u niej znajdę .Pozdrawiam ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”