Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz.II (2018-2020)
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej 2018
Co tak cicho na zimno sie przygotowujecie no zapowiadaja ze ho ho
Wszyscy pochłonięci pracą
ale faktycznie zimno zapowiadają nie małe a już by się chciało wyjechać z bratkiem 

-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Dzisiaj przyszło Zaborze, pod same tunele... 97 paletek... jutro sadzenie ;) florensis i vitra pewnie w piatek przyjdzie.. za mało dnia!!
Nie wiem dlaczego, ale najbardziej cieszę się właśnie na wiosenny wyjazd bratkówforestit pisze:Wszyscy pochłonięci pracąale faktycznie zimno zapowiadają nie małe a już by się chciało wyjechać z bratkiem

-
- 200p
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
+9 im wystarczy ?
Jeszcze się uczę, dlatego pytam.
Jak to jest z temperaturami ?
Jeszcze się uczę, dlatego pytam.
Jak to jest z temperaturami ?
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
9 stopni to trochę mało , ale co zrobić. Do czwartku trzeba przeżyć. Dobrze że w dzień jest słońce.
u mnie też w jednym obiekcie spadło do 9stopni ale lepsze to niz -1
opału teraz szarpie sporo przyjdzie mi jeszcze jeden zestaw 24t kupić ;/ Łukasz starcza Ci ta jedna nagrzewnica na ekogorszek na ten Twój tunel?

-
- 200p
Nieee coś Ty, z drugiej strony tunelu jest troszkę mniejszy piec też z nadmuchami ale bez podajnikami, i tam idzie około 40kg grubych brył węgla + drzewo na maksa. do tego na środku tunelu postawiłem nagrzewnice na ropę Mastera. Wysłałem smsa po 4rano i było 13.1 stopień więc 3 urządzenia dały rady. Najbardziej się wkurzam, że tunel przedzieliłem na pół i nie mogę funkcjonować tak jak powinienem. Niech te mrozy odejdą mam nadzieje że synoptycy się mylą i zima odejdzie szybciej. Bardzo ładna sadzonki pelasi przyszły z Florensis a z vitraflory osteo i milionbelsy, z plantpolu sadzonki aż za duże, można szczepić jak złoto
jedynie ipomea troszke choruje od nich

Też miałem rok temu od nic ipome i porażka z tego wyszła skręcało liście i wcale nie rosła a warunki miała kataloowe
-
- 200p
Dzisiaj troche popracowałem, fajnie bo słońce cały dzień to można śmigać w krótkim rękawku.Czy tnie ktoś z was begonie solenie? i czy da radę ją ukorzenić ?
http://kwiaty-ogrody.pl/wp-content/uplo ... ycodon.jpg
https://parkseed.com/images/xxl/02154-pk-p1.jpg
Czy ktoś z Was miał jakąś styczność z tymi roślinami? Jakie warunki i podłoże? rozmiar doniczki? Uszczykiwać je dla lepszego krzewienia? Czy robi się z nich zaszczepki?
http://kwiaty-ogrody.pl/wp-content/uplo ... ycodon.jpg
https://parkseed.com/images/xxl/02154-pk-p1.jpg
Czy ktoś z Was miał jakąś styczność z tymi roślinami? Jakie warunki i podłoże? rozmiar doniczki? Uszczykiwać je dla lepszego krzewienia? Czy robi się z nich zaszczepki?
-
- 100p
- Od: 26 sty 2018, o 10:29
Solenie są mnożone przez sadzonki . Czy to drugie to Vinca-Barwinek?
To drugie to barwinek różowy (Catharanthus roseus)
-
- 200p
Truskawka, kwitnąca i pachnąca, zobaczymy co z tego będzie.
Co do nazw kwiatków to wiedziałem jak się nazywają, coś więcej na ich temat można bo robie je pierwszy raz?
Co do nazw kwiatków to wiedziałem jak się nazywają, coś więcej na ich temat można bo robie je pierwszy raz?
Rozwar to bylina ale chyba trochę za wczas na nia dość szybko rośnie ale późno kwitnie. Cataranktus cieplo-ciepło i jeszcze raz ciepło mi słonecznie. Lubi się ciągnąć w górę.