Oprócz San Marzano suszyłam również Alamo F1, Red Pear Frnachi, chociaż uważam, że najlepsze było San Marzano.Z żółtych Dawsons Russian Oxheart i Orange Russian 17, też dobrze się suszyły.Beata__ pisze:Wypróbowałam w zeszłym roku san marzano i żółte będą ciekawą alternatywąTylko właśnie nie wiem jakie odmiany mają podobnie dużo miąższu
Wszystko o pomidorach cz. 14
-
- 100p
- Od: 25 kwie 2017, o 07:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 14
Pozdrawiam Ewcia 

Macie jeszcze własne pomidorki? Dziś wysiewam nasionka z przechowywanych w garażu rekordzistów 

-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Np tu viewtopic.php?f=42&t=86714 i szukaj tego typu wątków. ?majmaj pisze:A czym nawozicie pomidory, nawozy kupione? Jak tak to jakie.
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Swoje mam, ale suszone i przecier
Właśnie wysiałam 4 odmiany wczesnych pomidorów: Early wonder, Sugar baby, Prune verte i Aztek. Wszystkie będą rosły w donicach. Może w tym roku się uda mieć w czerwcu pierwsze pomidory.

Właśnie wysiałam 4 odmiany wczesnych pomidorów: Early wonder, Sugar baby, Prune verte i Aztek. Wszystkie będą rosły w donicach. Może w tym roku się uda mieć w czerwcu pierwsze pomidory.
Iza
- apw81
- 200p
- Od: 11 lis 2011, o 17:09
Mam pytanie odnośnie oprysków ekologicznych naszych przyszłych pomidorów. Kiedyś na forum był przepis na octan wapnia (OW) i herbatkę tymiankową (HT) autora: forumowicz. Czy stosowaliście w zeszłym sezonie te opryski i z jakim skutkiem??
pozdrawiam Asia
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
"Willst du ein Tag glücklich sein, betrinke dich. Willst du ein Jahr glücklich sein, heirate. Willst du ein Leben lang glücklich sein, werde Gärtner." Życie- to życie- nie miód, a jednak cud a jednak cud
-
- 50p
- Od: 14 cze 2013, o 17:23
Oj,to musisz przeszukać wątki warzywnicze i czytać, czytać, bo informacji jest mnóstwo ?
Ja zaczynam drugi sezon, wciąż się uczę. Są wątki o nawożeniu, o pomidorach pod folią itd...
Ja zaczynam drugi sezon, wciąż się uczę. Są wątki o nawożeniu, o pomidorach pod folią itd...
- jokaer
- -Moderator Forum-.
- Od: 14 lut 2008, o 08:21
- Lokalizacja: Pogórze Ciężkowickie 385 m npm; na granicy Małopolski z Podkarpaciem
Zajrzyj domaro0812 pisze:Witam wszystkich.Jestem nowy na forum. W tym roku chciałbym po raz pierwszy wyhodować swoje pomidorki do tunelu foliowego.
Chciałbym poradzić się jak dobrze posiać nasionka,jakiej ziemi użyć, kiedy i co jak robić żeby urosły ?
Mam takie odmiany pomidorów widoczne na zdjęciu.
Pozdrawiam

Pozdrawiam- Jola Spis treści w uprawie warzyw
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
----------------------------------------------------
Sprzedam/Kupię/Wymienię Moje krzyżówki Na pohybel zimie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2011, o 21:02
Tylko się nie przerażaj ilością informacji
. Ja kiedy pierwszy raz postanowiłam zrobić własną rozsadę to tak się naczytałam, że zwątpiłam we własne siły. Wyszło nieźle chociaż nie posiadłam całej tej wiedzy tajemnej jaką mają niektórzy forumowicze. 

Pozdrawiam. Sławka
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
Prawie skończyłem przygotowanie tunelu pod pomidorki,wiaderka oczywiście bez dna,ziemia zgryzowana z kurzeńcem.

Pozdrawiam Paweł
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Widok powalający
Ile zmieścisz tam pomidorów?
Asia

Asia
Ja upchałabym więcej, trochę węższe ścieżki i dodatkowy rząd w środku. Jestem pazerna na miejsce, bo mam mniejszy tunel. Ale oczywiście rozsądniej jest sadzić rzadziej, tak jak Paweł. Czy w międzyczasie będzie przedplon np rzodkiewka i sałata pomiędzy krążkami?
Pozdrawiam, Feliksa
- ppwolf
- 100p
- Od: 21 wrz 2016, o 09:41
Dziękuję,miło mi że się podoba
będzie tam 70 krzaków i pewnie z 50 w gruncie,ale to się zobaczy bo będzie żal wyrzucić nadstan.Wiem że weszłoby więcej, ale chcę żeby krzaczki miały luz.Tunel ma 12dłx5szerx2,30wys.Rozstaw wiaderek środkowy rząd między sobą 70cm,boczne tak samo.
-- 22 lut 2018, o 10:56 --
felixa tak,między krążkami będzie sałata i rzodkiewka

-- 22 lut 2018, o 10:56 --
felixa tak,między krążkami będzie sałata i rzodkiewka

Pozdrawiam Paweł
-
- 200p
- Od: 4 maja 2016, o 18:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pawel, tunel-marzenie. Ja tez upchałabym tam więcej. Ale każdy robi według wlasnyh potrzeb.
Pozdrawiam Ekaterina