Przy porządkach znalazłam czeskie nasiona arbuza Lajko II F1. Termin przydatności 2011 .Chyba kupiłam i zabrakło zapału do sadzenia, albo miejsca. Dałam wczoraj na waciki, ciekawe czy wykiełkują.
Pozdrawiam-Ela
Prawdziwie wielki jest ten człowiek, który chce sie czegoś nauczyć.
Cześć wszystkim, w tym roku zamierzam pierwszy raz zacząć uprawę arbuzów . Czy zdążę i jak przygotować ziemię pod arbuzy? Czytałem, że dajecie obornik pod korzenie, czy to nie popali roślin? Mam do dyspozycji obornik koński i kurzy.
Witam w nowym sezonie, w tym roku również mam zamiar sadzić arbuzy.
Gdzieś był post Sky1989 dotyczący oceny smakowej jej arbuzów i jakośc znaleźć nie mogę....
Ktoś się bawił w szczepienie oprócz wokana i mnie ?
....jokaer Zapraszam tutaj viewforum.php?f=11
Na zeszły sezon zaopatrzyłem się w nasiona od gościa co sprzedawał ,, nasiona arbuzów i melonów z USA ". Arbuzy rosły ładnie i było bardzo dużo owoców, ale żadna odmiana nie była taka jak powinna być - wszystkie były pozapylane z innymi odmianami np. z dwóch identycznie wyglądających nasion, a później sadzonek niby Caroliny Cross, na jednym owoce były podłużne i czerwone a na drugim okrągłe i źółte w środku.
seba1999 wiem, że Ty uprawiałeś Cream of Saskatchewan, no i jaki był smaczny, polecasz? rolnik90 sprawdź proszę e-mail bo na forum nie mogę do ciebie napisać
Konsystencja miąższu bardzo delikatna,dosłownie rozpływał się w ustach, smak również inny, trochę jakby melonowy, bardzo smaczny.
Polecam każdemu. Wada - małe owoce, do 2kg.