Dziś wysiałem pierwsze 50 Micro Tom`ów red do pojemnika po sushi:) Nasiona po wykonaniu zdjęcia zostały przysypane ziemią i ponownie pokropione wodą. Termin sadzenia bardzo wczesny jednak w 100% przemyślany!
Ja wysiałem w walentynki osiemnaście odmian papryki , zawsze wysiewam więcej ze względu na to że czasem nie wszystkie wschodzę , ale co roku mam ich nadmiar i zawsze rozdaję jak nie mam już gdzie posadzić .
W tym roku planuję posadzić więcej papryki do tunelu a pomidory lekko ograniczyć bo nie jesteśmy w stanie ich przejeść , nasionka pomidorków planuję wysiać za jakieś +- dwa tygodnie , raczej do tunelu pójdzie towarzystwo , do gruntu na próbę może jakieś koktajlowe , ale sam nie mam pojęcia co wybrać .
Listy pomidorów też nie robię , zawsze przed samym wysiewem wybieram , raczej te sprawdzone , z za wschodniej granicy , i co mi się tam zawidzi .
Kasiak109 sory, że nie odpowiedziałem wczoraj No więc jeśli miałbym świeże nasiona papryk to bym takie wysiał (one szybkooo wschodzą) ale mam zasuszone z lata/jesieni i takie wysiałem na podkiełkowanie
Pozdrawiam
Moje pomidorki. Minęło około 3-4 dni od wykiełkowania. Siane 04,02 oraz 07.02.
oraz papryczki zarówno pikantne jak i słodkie. Niestety dopiero kiełkują, mimo, że siane w tym samym czasie ale cóż... do papryk trzeba mieć cierpliwość
u mnie w pojemnikach siedzą pory, cebula ex, papryka ramiro.Jeszcze kupiłam dzisiaj seler korzeniowy i naciowy, majeranek wysiję w następnym ygodniu.Po siewie nasionek za pomocą pęsety troch sobie naciągnęłam mięsnie szyi i dam sobie na parę dni spokój z wysiewani
U mnie na razie tylko Habanero i cebula Exhibition. Jakoś boję się szaleć pamiętając ostatnią wiosnę Do dyspozycji parapety i bez lampy. Ćwiczę cierpliwość
U mnie już wzeszły rozsady selera Maxim, Talar i naciowy Zefir, kapusta czerwona i por. W podgrzewanych inkubatorach wysiana jest cebula Inhibition ta z lewej widoczne już są pierwsze kiełki, po prawej wysiana jest Gazania ale tu jeszcze nic nie widać.
Pod koniec miesiąca wysiewam 150 sadzonek papryki słodkiej 5 odmia i por zimowy Bartek.