U nas czuć już wiosnę, krokusy powoli pokazują kolory, bazie już wiszą, a nawet róże się obudziły, tylko czy nie za szybko? to dopiero początek marca

Z malinkami poczekam, podobno po weekendzie znowu wracają przymrozki

jak tam postępy ogrodowe? trawka wschodzi ?
 jak tam postępy ogrodowe? trawka wschodzi ? 

roślinki rosną, piwonie pierwszy raz mają pączki, szałwia za momencik zakwitnie, żonkile i tulipany ustawiają się w stronę słoneczka. Wiosna pełną gębą po prostu
 roślinki rosną, piwonie pierwszy raz mają pączki, szałwia za momencik zakwitnie, żonkile i tulipany ustawiają się w stronę słoneczka. Wiosna pełną gębą po prostu  

widzę ogród rwie się do kwitnienia, a tam na środku gdzie nie ma trawy to co zaplanowałaś?
 widzę ogród rwie się do kwitnienia, a tam na środku gdzie nie ma trawy to co zaplanowałaś? 

U Ciebie hektarów troszkę więcej ale zagospodarowanie to samo czyli konie
 U Ciebie hektarów troszkę więcej ale zagospodarowanie to samo czyli konie  Ja obecnie przerabiam wszystko wokół domu robiąc rabaty bylinowe, a mój trawnik to jeden wielki kozmar, dlatego mam go tak mało
 Ja obecnie przerabiam wszystko wokół domu robiąc rabaty bylinowe, a mój trawnik to jeden wielki kozmar, dlatego mam go tak mało  

My dumamy nad ogrodzeniem naszych włości; chcemy solidnie, żeby się zabezpieczyć przed lisami, ale 250m ogrodzenia to niestety spory koszt. A jak Ci się udała walka z pędrakami? Jak zobaczyłam ten objechany talerzówką kawałek, to zaświtała mi myśl: kury i kaczki miałyby raj i wyżerkę życia! Trzeba było wypożyczyć od sąsiadów
  My dumamy nad ogrodzeniem naszych włości; chcemy solidnie, żeby się zabezpieczyć przed lisami, ale 250m ogrodzenia to niestety spory koszt. A jak Ci się udała walka z pędrakami? Jak zobaczyłam ten objechany talerzówką kawałek, to zaświtała mi myśl: kury i kaczki miałyby raj i wyżerkę życia! Trzeba było wypożyczyć od sąsiadów   Koniecznie pochwal się nowym ogrodzeniem!
  Koniecznie pochwal się nowym ogrodzeniem!

jak już zakończycie to pewnie efekt będzie wow
 jak już zakończycie to pewnie efekt będzie wow  jak tam oznaki wiosny dotarły, czy zima wróciła ?
 jak tam oznaki wiosny dotarły, czy zima wróciła ?
 Zima niestety wraca, w nocy -6 a liliowce, wychodzą, nawet hortensje i róże już mają pączki! Mam nadzieję, że nie będzie tragedii bo razem z mrozem ma spaść trochę śniegu, więc może coś tam okryje. Dopiero dzisiaj udało mi się pomalować drzewka i przyciąć jabłonki i gruszę. Przycięłam też winogron, bo niestety połamały się gałązki, oby tylko nie zmarzł
 Zima niestety wraca, w nocy -6 a liliowce, wychodzą, nawet hortensje i róże już mają pączki! Mam nadzieję, że nie będzie tragedii bo razem z mrozem ma spaść trochę śniegu, więc może coś tam okryje. Dopiero dzisiaj udało mi się pomalować drzewka i przyciąć jabłonki i gruszę. Przycięłam też winogron, bo niestety połamały się gałązki, oby tylko nie zmarzł