Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu piekne ciepłe kwiatuszki ;:215
Otworzyli centrum i ziemię będę mieć bo arbuzy czas siać :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiumasz rację popieram Twoją decyzję, mnie wszystko trzeba dawkować ;:306
Chyba mamy nawrót zimy u mnie śnieży cały czas, na szczęście jest na plusie to śnieg topnieje.
Wszystkie wspomnienia ogrodowe piękne, uczta dla oczu, najbardziej mnie urzekł duet czerwone róże w tle z pysznogłówką. Teraz wiem trzeba robić dużo zdjęć, przechowywać, a później zaglądać i podziwiać, jak rabatki są pełne uroku, na pewno u siebie takiego pięknego widoku nie zauważyłabym. Bo szybko, czasu brak na inne spojrzenie, tylko chwasty, chwasty..... i tak w kółko ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

O rany jakie ciepełko bije z zdjęć Twoich , już człek chce tego mieć na co dzień.
Piękny ogródek okienny już masz tfu, tfu niech rośnie . A ja mam maleńki problem pozaznaczałam sobie bylinki gdzie co mam kupić i kiedy i klops wszystko poszło w kosmos i teraz muszę ponownie wędrować po sklepikach internetowych a z czasem u mnie kiepsko jest.
Świetnie że wracasz już do pełni sił. ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne te Twoje 'letnie przyjemności' Marysiu! ;:138 ;:138
Aż się weselej zrobiło na duszy spragnionej kolorów, :tan ale i słońca, bo u mnie też mocno go ostatnio niedostaje, ;:222 sieweczki wyciągają się do światła, którego im brakuje. ;:223
Moje parapety już zapełnione, a przecież wkrótce trzeba będzie pikować kolejne siewki. ;:202 Myślałam, że rozstawię drugi foliak na balkonie, a tu zima wraca. :oops:
Przydałby mi się dodatkowy regalik na parapet, ;:108 nawet rozglądam się w marketach, :roll: ale nie widzę. ;:14

Dobrego, zdrowego i słonecznego weekendu Maryś. ;:167 ;:196 ;:3 ;:3
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No u Ciebie "cała naprzód" - to już na pewno jest, Marysiu. ;:180
Ja taką komendę dam sobie dopiero pod koniec marca, na szczęście sianie jest u mnie bardzo umiarkowane. Ale jakbym miała na to więcej miejsca to też nie szczędziłabym swych sił. ;:108
Pogodnego weekendu! ;:168
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Jakie ładne zdjęcia ;:oj chciałoby się już wyjść na dwór, poczuć zapach kwiatów i świeżo skoszonej trawy... ;:224 ;:131
Pozwolę sobie wstawić jakieś wiosenno-letnie fotki (Masko mam nadzieję,że się nie obrazisz że zaśmiecam Ci wątek) ;:131 ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mam nadzieję, że mnie nie pogonisz z haczką ;:306 :;230 ale te zdjęcia dla poprawy humoru i poprawienia tej zimowej "depresji"
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w sobotni poranek!

Jest nadzieja na słoneczko i od razu mam lepszy humor :D

Alu masz bardzo mądrych właścicieli centrum...wszystko w swoim czasie :lol: Zatem owocnego sianie a ja muszę się zdecydować które arbuzy są wczesne?
Pozdrawiam ;:196

Dorotko to nie nawrót zimy, ona cały czas jeszcze jest :lol: Śniegu mam niewiele, ale cieszę się że prognozowane mrozy nie sprawdziły się i nie muszę latać z gorącą wodą do kurników ;:215
Oczywiście zdjęcia trzeba cały czas robić, codziennie i najlepiej o świcie albo po południu. Robiąc zdjęcia nie dość że je utrwalasz to jeszcze dosłownie je widzisz!. Często ładna kompozycja szczególnie z jednorocznymi drugi raz się nie udaje :wink:

Misiu wszyscy resztkami sił dobiegamy do mety zimy i ważne że jak już dobiegniemy żeby nas powitało ciepło i wiosna. Najgorzej jak meta się oddala ;:223 Ty się martwisz, ze koszyk po zamknięciu komputera robi się pusty a ja się cieszę ;:306
Dzięki! staram się nie robić głupstw ;:196

Lucynko ja idąc za głosem rozsądku, nie planuję za rok mniej wysiewów tylko też jeszcze jeden regalik w oknie. Podobny do Twojego, mam na to trochę czasu i jak nie wykonam go sama to muszę kupić coś solidnego. Już nie wierzę że kiedykolwiek posieję mniej, bo jak wysiewam połowę porcji to nadrabiam to liczbą odmian.
Słoneczka życzę i ściskam cieplutko ;:196

Bea cała jeszcze nie! ale połowa, bo najwięcej uwagi poświęcam jednak pomidorom, papryce i dyniowatym....już nie wspomnę o pikowaniu ;:oj Teraz posiane jednoroczne i byliny traktuje jako grę wstępną...wyjdzie to super a nie to nie ma zmartwienia. Za to pomidory i w/w muszą wyjść :D
Dziękuję i życzę owocnego wypoczynku ;:196

Witaj Julianie! ja się nigdy nie obrażam na ogrodników i piękne ich rośliny i miło! że wpadłeś do mnie nie z pustymi rękoma :D Ale dziwię się że mając takie piękne lilie i z tego co pokazuje ostatnie zdjęcie zadbany ogród nie masz jeszcze własnego wątku ;:306 Zachęcam i zapraszam do wiejskiego! :wit

p.s. ja z tych co rzadko z haczką biegają po ogrodzie, raczej chwasty wyrywam żeby nie uszkodzić siewek :D

Lisica u Jagody przypomniała, że dzisiaj Dzień Kota! Co prawda moje koty mają święto codziennie, bo mają ciepło i miski pełne, są pieszczone, głaskane i nikt nie zapędza ich do pracy. Widać jednak koty domagały się swojego święta, żeby dostrzec to inne nie domowe, te które muszą pracować i nie mają nawet swoich misek.

Obrazek

Pogodnej soboty zaglądającym!
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22

Post »

Witaj Marysiu! W Tarnowie też słoneczko się przebija. Od razu milej:) ile Ty masz już posianych roślinek!! Wow!! Chyba dziś też coś posieję. W pierwszej kolejności tunbergia choć nie wiem czy nie za późno...p?ekna Gaura we wspominkach lata:) pozdrawiam cieplutko i byle do wiosny!
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu! ;:196

Ależ pięknego kota wstawiłaś! W takim kocim spojrzeniu można się zatracić.
Pozdrawiam Cię u progu wiosny, podziwiam Twoje szaleństwo siewkowe, ale czy to nie przybiera już niebezpiecznych rozmiarów? ;:306 . Zachwycam się stadem saren, które przychodzą pod Twój płot.

W Dniu Kota chcę się zrewanżować zdjęciem 3 kaszubskich maluszków. Na pierwszym planie mój najulubieńszy kotek, szary Wolfunio.

Obrazek
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Asiu Witaj! słonko świeci i od razu raźniej! Sieweczki dosłownie się śmieją ;:306 Siej tunbergię! ja ją dwa dni temu posiałam, bo rok temu zginęła jak wyjechałam i do tej pory nie miałam tej roślinki w ogrodzie.
Musisz wrócić do wiejskiego i wyjechać z pełnym bagażnikiem, a gaura się sieje ;:168

Lisico dziękuję za ulubieńca Wolfunia, przypomina zabawkę z dzieciństwa, kiedy w domach były raczej pluszowe zwierzątka niż żywe. A żeby pogłaskać żywego kotka jechało się na wieś na wakacje, bo nawet w miastach było ich niewiele, w Krakowie kojarzę jedynie ptaki, gołębie i konie dorożkarskie ;:306
Takie spojrzenie ma nasz Maciek i wierz mi że wiele odczytuję z tego spojrzenia :D To Kot Mądrala! ;:306
Co rano wypatruję tego stada i liczę ile jest ich dzisiaj, a wyobraź sobie że chodzą po obwodzie łowieckim z kilkoma ambonami :wink:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Oj dziękuję za takie miłe słowa ;:180 ;:167 Właśnie zastanawiam się nad swoim wątkiem :D Ja też jestem z tych co nie używają za często haczki ;:224 po prostu razem z chwastami usunąłbym wszystko inne, bo zawsze sadzę wszystko gęssto, tak by póżniej zielsko się nie przebijało ;:306 :;230
Pozdrawiam i dziękuję za zaproszenie :uszy
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Marysiu! Dzień Kota, a moja kota dzisiaj wyjątkowo chowa się po kątach i śpi, śpi, śpi ;:19 ......
Podejrzewam, że dopiero wieczorem zacznie domagać się codziennej porcji pieszczot. ;:108 Za oknami chmury, ciemno, szaro i to jest zapewne przyczyną Misinej ospałości. :oops:
Cieszę się, że chociaż Tobie ;:3 zaświeciło, przynajmniej roślinki zostały doświetlone. ;:333
Niech już tak zostanie choć na kilka dni. ;:63
Dobrej niedzieli Marysiu i zdrówka dla Was. ;:167 ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu dziękuję .Tobie też powodzenia w sianiu arbuzów :D
Złotą Wolice sieje się 20 lutego ,kwiaty zaczęły sie pojawiać już w domu.
To moje centrum nie jest tanie ,ale zawsze można coś wypatrzeć w dobrej cenie .Będę polować na trawy .
Ziemię mają w dobrej cenie i bardzo dobrą do siewu
My daliśmy im za mało wody.W tym roku będą w donicach ,a to dlatego by lepiej sie nimi zając .
Śliczny kotek ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..wspaniały portret kota, jego wzrok nie do podrobienia. :;230 . U mnie dalej bez śniegu, niech już wreszcie będzie ta wiosna. ;:173 Wysiewów widzę u ciebie przybywa, oj będzie co pikować a potem wysadzać na ogród. ;:oj . U mnie po pierwszym nieudanym wysiewie, drugie posiane nie wiadomo co..jakieś nasionka zapomniane znalazłam to wysiałam i wschodzą. :heja . Może to na zachętę aby posiać następne, kto wie. ;:224 . Pozdrawiam i ;:3 życzę. ;:167
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Zdaje sie, że powinnaś zmienić tytuł wątku na " Idzie wiosna :lol: " . W końcu to za pasem ;:224 . Bardzo fajnie uchwyciłaś sarenki ;:333 . Piękne zdjęcie kota ;:215 . Pozdrawiam i słonecznej niedzieli życzę :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”