Zrezygnowałem z growboxa , parapet pod koniec lutego wystarcza .
U Ciebie sezon trwa cały rok

Sałaty świetne z będziesz je jadł ?
aaa, rozumiem,świetny pomysł z tym kubkiem w kubku, że też o tym nie pomyślałam... Perlitu też jeszcze nie używałam w celach ogrodniczych, musze się dokształcić.BobejGS pisze:W samym perlicie nie kielkuje. Mam kilka siewek, które w nim rosną. W perlicie ukorzeniam zrazy Pepino. Do tego celu namoczyłem perlit w wodzie deszczowej z nawozem na wzrost korzenia i takim nasiąkniętym wypełniłem kubki i wbiłem zrazy. Jeden kubek ma odpływy i jest włożony w drugi cały, tym kontroluje ilość wody.
Ziemniaki tylko kiełkowałem w kubkach, bo były pod ręką. Puściły korzenie i poszły do tych kwadratowych wiader ze zdjęcia.
No bo to jednak dość osobliwe zajęcieBobejGS pisze: nie ma chyba osób, które przesadzają marchewki, a raczej wszyscy tego unikają.
Ale fajny widok ! Te pola uprawne ... u mnie wszędzie nieużytkiBobejGS pisze:Fotke z samolotu mam ale to nie ma co porównywać do widoku z kosmosu.Szkoda że skrzydło zasłania moją działkę, bo jest ona w lewym górnym rogu zdjęcia.
Lampion z dyni nie jest jakiś super, bo znajomi robią naprawde rewelacyjnw lampiony, które naprawde robią wrażenie.![]()