Elizabetka po śląsku nr 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Elizabetka po śląsku nr 7

Post »

:wit kochani ;:168
Za oknem nareszcie biało. :D
Wczoraj po południu i do samej nocy padał biały śnieżek i przykrył całą szarość i burość.
Słońca brak zatem na dobry początek i z nadzieją bo kolejna wizyta 21 lutego z wynikami na kreatyninę.

Obrazek

Będzie dobrze....na pewno.

Bardzo się cieszę, że zaglądacie do mnie...bardzo to miłe i pocieszające. ;:167

Beatko tak :) , masz rację czerwona kokardka pomogła bo dwa kwiatki już za niedługo się rozwiną. Ogród w domu działa. ;:138
Wspomnienia też bo mamy co wspominać. ;:168

Moniś dzięki, masz rację ciągle wracamy a i tak się nie znudzą widoczki z ogrodu. Głowa boli od tych kolorów na forum ;:224
Ta pusta różyczka o którą pytasz to Ballerina. Poznałaś bo też jesteś jej wielka fanką ...to siedzi w nas. Na pewno Cię nie zawiedzie.
Byle do wiosny....a hippeastrum niech się namnaża bo dużo chętnych. :wink:

Andrzejek..... ;:oj a już myślałach, że Was zasypało...albo robisz drugą łazienkę. :lol: , że Cię nie ma tak długo.
Fajnie, że wpadłeś....czyli wiosna blisko.

Loki trzykrotka jest fajna. Ja mam tylko niebieską ale jest wiele kolorów. Jednak ta mi wystarczy. :D

Maryś wirus to nie żarty. Czytałam, że u nas w szpitalach zakaz odwiedzin wprowadzili ze względu na wirusa.
Kuruj się i siedź w domku. Nawet do kurek nie wychodź. ;:168 Dobrze, że do mnie dałaś radę zajrzeć. ;:196

Tosiu ;:oj kochana. ;:167 Jesteś czyli znaczy, że wiosna coraz bliżej.
Od kolorów na forum aż głowa boli i o to chodzi, żeby się nawzajem pocieszać....który to już rok jesteśmy na forum...ja 12 lat. :tan

Pozwólcie, że pokażę kolory z mojej zegrodki.
Miłych wrażeń przy pączku z kawą. Dziś tłusty czwartek. ;:137
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A.... i jeszcze taka mała sentencja. :lol:

" Maliny działają uspokajająco, więc powinno się je podawać osobom popędliwym i pasjonatom." cytat Ireny Gumowskiej z książki "Owoce z lasów i pól"

Jedzmy dużo malin żeby powstrzymać się przed wysiewami. ;:1
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Elizabetko,cudowne bukiety róż u Ciebie we wspomnieniach ,pochodziłam po Twoim ogródku ,jest uroczy pełen słońca i energii ,naprawdę poprawiło mi humor a te wiosenne fragmenty z tulipanami i innymi wiosennymi przykuwają do ekranu ,że nie mogę stąd wyjść ,długo u Ciebie posiedziałam ,pozdrawiam ;:168,ja jem dużo malin ,wiec jeszcze nic nie sieję ,chyba to działa :uszy
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Elu dorwałam się wreszcie do komputera. :wink: Pędy hortensji możesz spokojnie zabutelkować wiosną, zimą i tak się nie korzenią. :)
Popieram pozbywanie się starch jałowców z ogrodu, ładne jak młode. ;:108 Ile róż i bylin można w tym miejscu posadzić. ;:173 Jak miło pooglądać słoneczne, różane kwiatuchy. Ta w objęciach oliwkowej pęcherznicy śliczna. ;:oj Czy co roku kulkujesz te same róże? Gdzieś poczytałam, że się za bardzo eksploatują, ale mam takie długie pędy u kilku, że zamierzam ponownie je zakulkować. ;:131
Pieniek ładną sukienkę dostał. ;:138 Pelargonie całkiem dobrze sobie radzą, ;:215 też zrobiłam szczepki i nawet pąki się na dwu pojawiły.
Podziwiam za rękę do parapetowców, oba kolory hipeastrum cudne. ;:180
Nigdy nie widziałam krzewu pigwowca tak obsypanego owocami. :shock: Będziesz mieć dwa lata spokój z przetworami. :)
Powodzenia w uprawie kłokoczki.
Pierwsze maliny posadziłam jesienią, więc niestety nie wytrzymałam i już w kuwecie coś się zieleni. ;:306
Podglądałam pogodę i u Was lodowisko na drogach. ;:202 Mam nadzieję, że taka niemiła zima szybko się skończy. Pozdrawiam i słońca dużo życzę. ;:3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ Ty masz cudowne rosarium w ogrodzie! ;:138 ;:138
I śniegu dosypało! ;:333 A u mnie bez tego białego, ale też mrozek niewielki, a przed chwilą nawet słonko zaczęło jasno świecić. ;:108
Zdrówka, Elżuniu! ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Elusia to miód na nasze różane serca patrząc na te słoneczne fotki ;:167 ;:167 Jeszcze sporo czasu ;:174 musimy czekać na takie widoki ;:167 https://images81.fotosik.pl/988/4599d4efce7d3f9d.jpg . U mnie też roślinki okryte śniegiem a teraz pada śniegowy deszcz ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witajcie na wieczór. ;:4

Martuś fajnie, że wpadłaś. ;:168 Teraz tylko tej słonecznej energii nam brakuje bo widoczków nie zabraknie. A malinki to najwspanialszy owoc i to prosto ze słoiczka. :lol:
Na prawdziwe różane bukiety musimy poczekać ale od czego mamy nasze archiwa.

Soniu będę butelkować hortensje jak tylko da się wyjść na zegrodka. Na razie wolę patrzeć przez okno.
Na miejsce jałowca mam już tysiąc roślin ;:306 ....trawy, maki, astry chryzantemy....a jedna róża już od jesieni tam siedzi przesadzona z innego miejsca.
A co do kulkowania róż to ja tego nie robię. Jak już to ścięte patyczki wtykam do ziemi i czasami się ukorzeniają. Zawsze jednak możesz spróbować a jak się ukorzeni to zaraz pęd uciąć żeby nie obciążać matki.
Moje pelargonie ukorzenione we wrześniu nadal żyją i mam nadzieję uda się je już teraz doprowadzić do wiosny. ;:167
Dzięki za miłe słowa dla hippeastrum, pigwowca...przekażę :lol:
Oj...za niedługo trzeba się brać za wycinanie malin...za to będą lepiej smakować jak się przy nich narobimy.
Maliny masz w kuwecie ;:oj ...zaraz zajrzę co to za kuweta. :D

Lucynko ;:196 jakoś musimy przetrwać do tej wiosenki....to takie wspomagacze. :lol:
Dzięki za pocieszenie.
Życzę słonka i nieco śniegu bo wtedy nieco weselej. ;:167

Jadzinko nasze serca spragnione letnich widoczków no i zapachów. Miejmy nadzieję, że ten rok będzie obfity w te piękności no i bogaty w warzywa i owoce.
Czas szybko leci...już prawie połowa lutego a my z radością wyglądamy wiosny. ;:196 :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jedzmy dużo malin zamiast robić coraz to nowe zakupy :;230
Elżbietko do kurek mnie nie puszczają, dobrze że chociaż do Ciebie pozwolili mi iść, ale to dzięki temu że u Ciebie tak cudnie kolorowo i cieplutko. Na zdjęciu zielono żółtym tak pięknie kolory się przenikają...bardzo mi się podoba.
Życzę dobrych wyników i dużo zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Eluś kawka miła będzie jutro podzwonię.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ja mam dwie, jedną niebieską drugą białą z niebieskimi pręcikami...

A obecnie mam przykładną zimę...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Elka przepiękny ten busz róż ;:215 w Twoim ogrodzie.Fajnie ze latem robimy fotki, to zimą można się przy nich ogrzać ;:168
Będzie dobrze ;:167
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A czy jest jakaś skuteczna dawka tych malin? ;:306
Łany róż u Ciebie! Jak to ładnie brzmi. A jeszcze ładniej wygląda! ;:215 ;:180
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Elżbieto, Twoje różyczki to istne cudo, budka szpaków opleciona czerwonymi różami ;:oj na pewno mieszka w niej
zakochana para Szpaków ;:167 a Walentynki tuż, tuż i szpaki zaczyna powracać z ciepłych krajów, domek na nich czeka. ;:306
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:wit w ostatki :lol:
Proszę się częstować. To takie szybkie pączki z serem....reszta została. :wink:
Przepis wstawia do mojej kuchni Halżbiytki.

Pączki razem z parapetowym oregano kubańskim dla zobrazowania ich wielkości. ;:136
Obrazek

Maryś ;:306 maliny są dobre na wszystkie nasze słabości... mamy do nich słabość. :lol:
Tak jak słabość mamy do pięknych kolorów i za nimi tęsknimy bo ta zima już nam się wszystkim ewidyntnie ciągnie. Końcówka jest wielce upierdliwo.
Dzięki Maryśko ;:167

Halinko już się ciesza na jutro. :tan

Loki niebieska piękna :!: a biała musi być zjawiskowa. W dodatku te niebieskie pręciki. Masz zimę ze śniegiem to roślinkom będzie ciepło i trochę odetchną ochronione.

Ewko miło się tak wspólnie dogrzewać pięknymi letnimi wspominkami. W tym roku trzeba robić dużo fotek żeby było co oglądać zimą...czyli będziemy wekować nie tylko owoce ale i wspominki. ;:306 Dzięki Ewiczko. ;:167

Beatko :;230 skuteczna dawka to taka można pedzieć bez oraniczeń....tak jak nasze zegrodki ;:306
Miło się tak odwiedzać choć wirtualnie. ;:196

Wandziu nie wiem jak to z tymi szpakami będzie. Moje zegrodkowe ptaszki: szpaki, sikorki i wróbelki przyciągają okoliczne bezpańskie kotki, które polują na nie. Biedne malutkie i nie maja się tak dobrze jak diobliczek, który ma pełną miskę i ciepłe miejsce kole kaloryfera. Jednak nie jestem w stanie wszystkie okoliczne kotki wykarmić. Ptaszki maja pełen karmnik bo słonecznik obrodził a i okruszki się znajdą czy jabłuszko też.

Obrazek

A u mnie na parapetach.... w związku z tym co sie bydzie działo od maja. ;:303

Pelargonie sztuk cztery, ukorzenione we wrześniu łońskigo roku puszczają pierwsze listeczki. :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Za oknem od rana sypał drobny śnieżek a teraz przestało i lekko się słonko przebija. Na termometrze +4 stopnie.

ŻYCZĘ MIŁEGO DNIA. ;:167
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Eluś jak pieknie oglada się letnie fotki, ta róża mchowa jest prześliczna nie ma czasem odrostów ? ;:224
Własnie kilka dni temu kipiłam przecenione w castoramie pergole z 130 na 50 zł jeszcze tylko wymalować.Dziękuję za krepelka ;:196

Oda do krepla:
Łoj ty kreplu mój kochany
tyś we tłuszczu łokompany
Jo mom smaka durś na ciebie
Jak cie wcinom to żech w niebie
A twój filong z marmeladą
na kolana przed nim padom
Możesz być popudrowany
a najlypi lukrowany
Jo i tak cie kreplu zjym
We tyn czwortek to już wiym!
;:136
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Elżuniu! Skosztowałam pączusia. Pychotka. ;:92
Podziwiam Twoje pelargonie. ;:108 Pięknie się mają i ślicznie przyrastają. ;:215 Aż mi nimi zapachniało. ;:138 ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”