Ustronie pod miedzą cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ustronie pod miedzą cz.2

Post »

Witam niedzielnie! :)

Paula trawy mam od znajomej, którą poznałam tu na forum, z innych forumowych wątków, ale głównie z lokalnych sklepów ogrodniczych. W A... kupowałam głównie rojniki.
Lutego zostało nam zaledwie 3 i pół tygodnia i pewnie będzie coraz bardziej zielono.. :)

To czosnki główkowate, w tej formie u mnie przezimowały i wszędzie pełno tego zielonego szczypiorku.
Obrazek

hiacynt pod okryciem
Obrazek

Wszędzie pełno tych małych, uroczych brateczków
Obrazek

Tulipanki wyszły póki co tylko w skrzyni i pod okryciami
Obrazek

Kwitnie leszczyna
Obrazek

Obrazek

Narcyzki
Obrazek

Obrazek

Prymulka
Obrazek

Róże mają w nóżkach kopczyki, ale i tak się budzą
Obrazek

Podobnie jak powojniki, pełne pąków w kątach liściowych
Obrazek

Kto zgadnie, jakiej rośliny to nasienniki?
Obrazek

Synek się bawi, a rodzice pomalowali drzewa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Życzę Wam miłej niedzieli! :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Hej Monika:)

Widzę,że wszystko wychodzi,luty na szczęście liczy mało dni i już coraz bliżej marca :uszy
U mnie na balkonie też jakieś cebulowe wychodzą.dziś przymrozek złapał,a wczoraj popadał śnieg.
Ja zaczynam polować na nasiona lobelii i kilka innych torebeczek roślin jednorocznych.Zbieram opakowania po jogurtach .

Miłej niedzieli :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kwitnące kitki leszczyny uwielbiam!Miło mi było obejrzeć zdjęcia bo u mnie jeszcze ich nie miałam okazji widzieć! ;:180

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Moniś.
Spędziłam dziś miłe przedpołudnie u Ciebie :D
Masz śliczną działeczkę, ale tymi przetworami to narobiłaś mi smaku i to takiego, że chyba wyciągnę do obiadu grillowaną paprykę :lol:
Jeżeli to nie problem, to poprosiła bym o przepisy, albo linki do tego sosu co Twoje dziecko uwielbia i na paprykę :D
Lubię robić zapasy na zimę i z chęcią korzystam z nowych przepisów, więc na kolejny sezon będą jak znalazł :D
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Pięknie pomalowane drzewa. U nas zawsze to robił teść, a teraz muszę zagonić męża i to najlepiej jak najszybciej.
Dziś aura też uniemożliwia odwiedzenie działki. Zostawiłam trochę jarmużu i skorzonery, miałam chęć pójsć po ten pierwszy, a przy okazji popatrzeć, co "wykukuje".
Napiszesz mi kochana na pw, od kogo kupowałaś trawy? Może mogłabym też zapytać. W sklepie taka sadzonka to min. 10 zł, a potrzebnych jest kilka, a może kilkanaście sztuk. Zawsze to jakaś oszczędność. "Czaję" się też na zakup małego tunelu np. aby posadzić wcześniej sałatę, rzodkiewkę. Właściwie lista jest długa. Jeszcze jakieś ozdoby, na pewno podpory do powojników...
Na pewno każda z nas wyda trochę wiosną..., sklepy już przecież kuszą...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie tylko Ciebie nosi, już wszyscy ogrodnicy chyba są w blokach startowych. A to przecież dopiero początek lutego ;:303 . Chociaż w tym roku tak mi czas leci do przodu, że rzeczywiście do wiosny już tylko jeden krok. A patrząc na to, co się dzieje na Twojej działce, to wiosna już jest. Pogoda nie tylko nam mąci w głowach, a nie wiadomo czy zima powiedziała już ostanie słowo. Jak dla mnie może już nie wracać, nie jestem jej entuzjastką.
Do tej pory nie miałam jeszcze możliwości podziałać na działce i pewnie jeszcze długo nie będę miała, ale fajnie, że Tobie się udało. Zawsze na wiosnę będzie mniej pracy ;:63
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15

Post »

Piękny jest Twój kawałek ogrodowego raju :)
z utęsknieniem czekając na wiosnę pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

:wit trafiłam tu z tematu "gdzie kupić cebulowe..." i miałam tylko zerknąć a wciągnęło mnie tak, że przerobiłam temat "od dechy do dechy" :). Jestem zauroczona Twoją działeczką ;:oj i tym, czego na niej dokonaliście ;:215. Już dodałam do obserwowanych i będę tu zaglądać z pewnością.
I ja dołączam się do tych spragnionych wiosny, a tym czasem dziś wróciłam ze swojej ROD-owej działeczki, którą spowiła pierzynka śnieżna.
Pozdrawiam ze Śląska
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miło mi przy niedzieli gościć u siebie tyle osób :wit
Z racji diety nie podejmę Was jednak ciastem, gdyż takiego nie posiadam. ;:218 Mam za to gorzką czekoladę 90% kakao, więc jeśli macie ochotę :wink: :lol:

Aniu- Annes nie mam dobrych doświadczeń z tak wczesnymi wysiewami. Mam wschodnie parapety, w oknach osłaniające przed sąsiadami z naprzeciwka zazdrostki i siewki u mnie maja marne szanse. Zacznę wysiewy w marcu/kwietniu- w regale cieplarnianym na balkonie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Maryno- Marpa ja również lubię te leszczynowe kolczyki, to już takie ostatnie zimowe podrygi są, jak się pojawiają. Oby teraz nie przemarzły. :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tulipanka- Wiolu Bardzo się cieszę, że podoba Ci się moja działeczka! :) Przepisy wyślę Ci na priv. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Paula, tez mi się marzył tunel, ale no way :( Musiałabym zrezygnować z truskawek. O trawach napiszę ci na priv

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko u mnie dziś pada śnieg... ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mmudant- Magdo- to tak jak ja :) Wiosno, przybywaj już w marcu! śliczny modraszek w avatarze! :)

Obrazek

Obrazek

Bazyla zapraszam. :) Dziękuję za słowa uznania. :)A może zechcesz założyć swój wątek?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak pisałam wyżej u mnie dla odmiany dziś powrót zimy. Pada śnieg. Nastrój mi siadł. Kawa i książka mile widziane, wyciągnęłam też szydełko i gadżety do decoupage'u.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Śliczne czosnki. ;:333 . W tym roku już dopilnuję aby je kupić, w zeszłym roku bardziej uganiałam się za tulipanami. ;:oj . Piękne zwiastuny wiosny tylko..czemu cebulki mają tendencje do uciekania w głąb ziemi. ;:219 . Owszem można w koszyczkach ale coś mi nie po drodze z tymi koszyczkami. :roll: . U mnie znów zimowo i mrożno choć słonko piękne jak by już była wiosna. Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuziu ja tam machnęłam ręką na to, że uciekają i też nie sadzę w koszyczkach. Póki co nie mam nornic. Na moich wyładowanych rabatach więcej roślin bym zniszczyła wyciągając koszyczki, niż uratowała cebulek. Także sypię suszonym obornikiem po rabatach na zimę, licząc na to, że nawiozę te ukrywające się w ziemi cebulki i nie wyginą, i nic nie wykopuję.

U mnie mroźno i słonecznie. Na parapecie rosną kiełki :wink:

Obrazek

A ja dalej wspominam.. :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Byle do wiosny!!! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Nie wiedziałam, że zajmujesz się decoupagem ;:224 . To bardzo przydatna umiejętność bo można sporo rzeczy odnowić i wykorzystać ;:333 . Zdjęcia pokazałaś bardzo ładne ,zwłaszcza pękające czosnki mnie zauroczyły ;:173 . u mnie też zima ale to jeszcze luty więc ma prawo być biało ;:108 . Do wiosny już coraz bliżej mimo wszystko. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Moniś kiełeczki rosną a w międzyczasie podziwiamy ogrodowe cuda z Twojej działeczki.
Rzodkiewki aż by się chciało zerwać takie smakowite.
Za oknem śnieg i aż miło obejrzeć letnie kolorowe wspominki.....wszystko zachwyca. ;:168
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Decoupage'ować nauczyłam się w pracy. Pokażę kiedyś moje prace, ale teraz nie mogę, bo Komuś z forum coś robię ;:224 :oops:

Mnie, aż za gardło ściska, jak oglądam ubiegłoroczne zdjęcia..
No to teraz z wczoraj.. :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Częstujcie się. :)

Obrazek
PaulaF-Z
500p
500p
Od: 1 lis 2016, o 20:48

Post »

Czym nas częstujesz? Jakiś nowy ciekawy przepis?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”