Moje oczko w głowie cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje oczko w głowie cz.10

Post »

Ja też obawiam się trochę o moje wyrywne roślinki, bo sporo z nich zapomniało, że zima i wystartowało do życia... A szkoda byłoby nie zobaczyć tak cudnych widoków jak te na twoich zdjęciach...
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tereniu ;:196
Śliczne kompozycje kwiatowe lubię takie ;:215
Dopiero luty i myśle ,że roślinkom nic nie będzie zdążą się z regenerować .Ja bardziej martwię się wiosennymi przymrozkami te to potrafią narobić szkody wszystkim roślinom .
Ale póki co to cieszę się i mam nadzieje ,że teraźniejsze mrozy są zapowiedzią wiosennej normalności :D
Zdrówka ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu już nie mogę się doczekać na taką zieleń, a ten brak śniegu to tak mnie denerwuje ;:131 co by tu wykombinować żeby posypało... chyba jak Ruski trzeba jakąś rakietę w chmury posłać ;:306 Ale ja ci zazdroszczę tych kamieni... niby mieszkam nad rzeką, ale kamieni ni na lekarstwo (takich dużych, bo drobnego krzemienia to bez liku wyciągam z grządek ) Trzymaj się zdrowo ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Tereniu wracam do żywych powoli ;:4
U mnie -8 i cudne słońce, ale co było w nocy to nie wiem, wiem tylko że księżyc i gwiazdy jak żyleta świeciły!
W ogrodzie śniegu jak na lekarstwo więc jak coś wylazło to dostało po nosie :wink:
Trzymaj się zdrowo Tereniu i uważaj na siebie, bo jakoś trudno wychodzi się z tych wirusów...już dawno tak nie miałam ;:223 Pozdrawiam cieplutko ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tereniu, widzę, że mamy podobne zmartwienie, ;:108 bo u mnie też w nocy nieźle mrozi, we dnie słońce, a śniegiem jedynie odrobinę popudrowało. ;:202
Alicja ma rację, że wiosenne mrozy są bardziej niebezpieczne, :oops: ale tę zimę niektóre rośliny pomyliły z wiosną i zaczęły żyć, co nie jest dobre. ;:185 U mnie np. hortensja pnąca już zdążyła wypuścić młode listki. Teraz jej zmarzną. ;:174 O innych roślinach nic nie wiem, bo nie bywam na działce, a M tylko nieliczne rośliny rozpoznaje. Gdybym go zapytała o gołębie, to ho, ho.....! ;:306
Zdrówka życzę i spokoju ducha. ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam w ten piękny słoneczny choć bardzo mroźny dzień ;:4
Małgosiu nic nie poradzimy - u mnie grama śniegu nie ma a niektóre roślinki już się budziły do życia :D
Witaj Alu ;:196
Oby tak było jak mówisz i nic nie wymarzło , wiem że te wiosenne przymrozki mogą duzo szkód narobić ale i teraz roślinki zaczęły rosnąć już .
Dziękuję bardzo za miłe słowa i za życzenia ;:167 ;:168 Tobie też zdrówka życzę ;:196
Ewuniu żebyś wiedziała jak mnie denerwuje ten brak śniegu - ale nie wiem co wymyślić aby sypnęło choć trochę :D
ja mam kamieni multum z rozbiórki i będę kombinować co z nich zrobić ale to jak już budowa ruszy na dobre .
Tobie też zdrówka życzę ;:196
Witaj Marysiu ;:168
U mnie -6 teraz i też słoneczko , rano było - 12 a w nocy nie wiem .
Śniegu zero i trochę mi zal tych roślinek co nie poszły spać .
Marysiu to Ty dbaj o siebie , ja to i tak siedzę w domu i większość czasu spędzam w łóżeczku , trochę to trwa ale muszę wydobrzeć bo niedługo ruszamy znowu :D
Ja też z całego serca Cię pozdrawiam i dużo zdrówka życzę ;:196 ;:196
Dziękuję Wam pięknie za odwiedziny ;:4
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Witaj Lucynko ;:168
Nic nie poradzimy na to , może nie będzie tak żle :wink: U mnie sporo roślin już ożyło nawet róże miały czerwone młode przyrosty . Ostatnio też nie zaglądam na działkę bo chcę dobrze się wykurować , bo jeszcze chwilka i zaczynamy - oby się udało wszystko .
Bardzo dziękuję i odwzajemniam życzenia ;:196 ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

To u mnie mróz dużo mniejszy, w nocy było -6, a teraz -2. Śniegu odrobinę spadło, ale ledwo przykryło chodniki. Zresztą ciągle sypie, ale maleńkimi płateczkami. Czy na pierwszym zdjęciu, ma pierwszym planie z prawej strony są ostróżki? Takie wysokaśne ;:oj A stoją sztywno niczym na warcie ;:63 Różowe margerytki są śliczne, mam je od niedawna i jeszcze nie zdążyłam się nimi nacieszyć :wit
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Tereniu jestem w końcu i u ciebie .Znalazłam twój nowy wątek i właśnie sobie uświadomiłam jakie mam zaległości i braki na forum ;:223 ;:223 ;:223
Teraz ślęczę i nadrabiam bo mam co. ;:224
Zdjęcia wspominkowe cudne i już coraz bliżej do takich widoków.
Co prawda dziś w nocy przymroziło bo u mnie było - 10 ,ale mam nadzieję,że to ostatnie takie temperatury.Dzień był bardzo słoneczny i oby tak dalej :)
Pozdrawiam ,będę zaglądać :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Tereniu listonosz dotarł ;:196 a śnieg nie ;:223 Ta pierwsza fotka to coś co lubię najbardziej ;:138 ;:138
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Tereniu,urocza porcja różnorodnych kwiatów,aż tęsknota bierze ,uwielbiam oglądać te wspomnienia ,tak mi serduszko mocniej puka ,u mnie było nad ranem jeszcze zimniej bo -15 stopni,ale mam śnieg to troszkę ratuje sprawę ,wczoraj sypało po południu mocno ,wielkie ciemne chmury wyrzucały miliony płateczków,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Tereniu współczuję braku śniegu przy takich przymrozkach .Bądźmy dobrej myśli ,że rośliny to przetrzymają.Cudne widoki ;:180 radujące serce.Zdróweczka Ci życzę ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Tereniu ,u mnie też mrozi a śniegu jak na lekarstwo,najbardziej boje się o róże bo nie okryte ,ostatnio widziałam przebiśniega ,aż się nachyliłam ,bo wierzyć mi się nie chciało.Śliczne zdjęcia roślinek,pozdrawiam serdecznie i niech się spełni co sobie planujesz ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tereniu jak sobie przypomnę pechowy miniony sezon to doceniam Twoją troskę o rośliny. W ogóle nie widać, żeby im czegokolwiek brakowało! Cudownie będzie mieszkać w takim kwiatowym raju.
Mróz zelżał to może nic złego roślinom nie będzie. Życzę zdrowia i wypoczynku, nabieraj sił ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witam Kochani ;:4 dzisiaj w rozjazdach cały dzień i dlatego tak późno jestem .
Około godziny zaczął padać śnieg ale i mróz zelżał , wczoraj znowu było -13 stopni i to na goło , bez pierzynki .
Iwonko ;:168 U mnie beż śniegu a mróz -12, -13 stopni ale dzisiaj już zelżał i teraz troszkę sypnęło śniegiem :D
Tak na pierwszym zdjęci to ostróżki tak wyrosły :tan cudne a widać je z daleka .
Margareta albo inaczej złocień różowy - jest też piękny .
Oj Iwonko byłam u Ciebie i nawet nie pamiętam czy się wpisałam - podziwiałam Twoje piękności ;:215
Witaj Beatko ;:196 Miło Cię widzieć po takim czasie , ja też mam straszne zaległości na forum ale staram się powolutku nadrobić .
U nas było -12 , dopiero dzisiaj pod wieczór temperatura wzrosła i sypnęło śniegiem .
dziękuję bardzo i zapraszam - ja też obiecuję zajrzeć do Ciebie :D
Ewuniu do mnie śnieg dzisiaj przed chwilą dotarł a ile napada to nie wiem , może zaraz zginie .
Dziękuję i pozdrawiam cieplutko ;:196
Witaj Martusiu kochana ;:196
Ja u Ciebie to dopiero oczka nacieszę wspomnieniami zawsze .
Dobrze że masz śnieg bo szkoda by było takich piękności ;:333
Dziękuję pięknie i też posyłam ;:196 ;:196
Jadziu dzięki ;:196
Mam nadzieję że będzie dobrze bo to tylko kilka dni , gdyby tak dłużej to mogłoby narobić szkód .
. Z całego serca dziękuję , bardzo mi miło i też zdrówka życzę ;:196
Witaj Tereniu szkoda roslinek ale co zrobić jak spać nie chciały iść :)
Dziękuję pięknie za miłe słowa , życzenia , pozdrowienia ;:196 i też odwzajemniam .
Marysiu na samą myśl o ubiegłym roku to mi się coś robi :) Oj brakowało im brakowało ale starałam się jak mogłam .
Kiedy ja tam zamieszkam ?? czy nie braknie sił i pieniążków ?
dzisiaj już jest lepiej nie mrozi tak i kilka cm. śniegu spadło.
Marysiu dziękuję i Tobie życzę dużo sił i zdrówka ;:196 ;:196
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Tereniu kochana ;:196
Piękne ,piekne wspomnienia ;:215 ;:215 ;:215
To zdjęcie z kwiatami na tle drzew rewelacyjne moje klimaty ;:333
Widzę pieknego ostrogowca mój przepadł przesadziłam go przed budową altanki i nie dał rady .
Cieszę się ,ze śnieg popadał u Ciebie .
Miłego zdrowego dnia ;:196 ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”