Ogród 100 róż cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. IV

Post »

Witaj, Ana!
Bardzo się chyba zmienił Twój ogród, bo nie mogę go poznać ;:218. Takiej masy bylin i traw w nim nie było, a i róże jakby zeszły na drugi plan.
A może to jest złudzenie wynikające z innego sposobu pokazywania ogrodu?
Jest nadal bardzo piękny, ale jakby inny...

Pozdrawiam serdecznie - ;:196 Jagi
PS. Co to za trawka na pierwszym zdjęciu?
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, ja też wybrałam dalie tylko w kolorach białym, fioletowym i jeszcze różowym.
I podobnie jak Ty też kiedyś wręcz ich nie lubiłam :lol: Co to forum potrafi zrobić z człowieka :roll:
Piękne masz łany jeżówek :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu , za floxy Cię pochwalę bo nowe odmiany są dużo zdrowsze ,sztywniejsze i mają zdecydowanie większe kwiatostany , praktycznie kwitną do jesieni , więc warto je zaprosić do ogrodu .Rozchodniki też bardzo lubię , szczególnie te z jasnymi liśćmi , chociaż te ciemne zdecydowanie lepiej prezentują się na rabatach . Co do róż to na pewno nie zrezygnuję z nich całkowicie muszę jedynie znaleźć takie , które dadzą sobie radę przy małej mojej pomocy , uważam że to najpiękniejsze kwiaty świata i nic tego nie zmieni , nawet jak nie będą chciały rosnąć w moim ogrodzie .Pozdrawiam i życzę dobrego tygodnia . ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, z tych co wymieniałaś to mogę kupić tylko Virgin
Nastawiłam się na Mozzarellę, Milkshake
Poza tym znalazłam zupełnie inne niz Ty masz. Będziemy eksperymentować
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Cóż można powiedzieć wiecej - cudnie , po prostu cudnie :-)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeżówki z trawami super kompozycja .Szkoda ,ze jeżówki u mnie tylko wegetują bo już zrobiłabym taki duecik.Aniu jak zwie sie ten floks bardzo oryginalny w kolorach .Dlaczego chcesz usunąć Constance Spry przecież to prawdziwa piękność.Nie wyobrażam sobie jesiennego ogródka bez dalii pomimo ,ze mam same wielkoludy jak na mój mały ogródek.Fajnie ,ze znów dołączyłaś do nas :heja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu super zdjęcia, normalnie jak z katalogu :) ;:138
No ilością jeżówek to mnie zaskoczyłaś ;:oj spora kolekcja :) ja mam kilka, które na jesieni będę rozsadzał, bo niby co jakiś czas trzeba więc zobaczymy co z tego wyjdzie i czy będę miał więcej kępek :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jak pięknie skomponowane masz rabaty ;:167 Cud,miód orzeszki ;:215
Mam dwa rozchodniki,jeden od forumowej koleżanki,miałam pierwszy rok i też się nim zachwyciłam,co rusz zmieniał barwę ;:333
Jeżówki nie chcą ze mną współpracować,wiele po prostu zanikło,pogodziłam się z tym,że u mnie nie rosną i daję spokój,pooglądam u Ciebie ;:215

Miłego weekendu ;:108
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

:wit

Jagi, ogród pewnie trochę się zmienił... Nie, no musiał się zmienić, skoro co roku zrywam dziesiątki metrów kwadratowych trawnika, zakładam nowe rabaty, usuwam dzisiątki róż, sadzę setki bylin i traw oraz tysiące cebul :;230 Tak naprawdę to właśnie możliwość ciągłego zmieniania ogrodu sprawia mi chyba największa frajdę :D
Z drugiej strony nadal mam ponad 200 różanych krzewów i one tworzą szkielet nasadzeń na rabatach. Wyobraź sobie, że nadal je kupuję! Chyba zatoczyłam jakieś koło, żeby stwierdzić, że róże są w moim ogrodzie najważniejsze :)
;:196
PS Sierpniowe zdjęcia pochodzą głównie z nowych rabat, gdzie królują róże historyczne :)
PPS Na fotce jest molinia odmiany ?Transparent?.

Wiola, rzeczywiście wzajemnie się inspirujemy. Czasami roślina jest tak pięknie przedstawiona, że musimy ją mieć, prawda ? :lol:
W tym roku nie zamówiłam jeżówek, pierwszy raz od dawna :)

Elu, nowe odmiany floksów mają jeszcze tę zaletę, że nie wędrują po rabatach :D Dla mnie to ogromny plus.
Wolisz rozchodniki o jasnych liściach? No widzisz, a ja zdecydowanie preferuję te o ciemnych. Dobrze, że są różne gusta ogrodowe, bo inaczej o części roślin można by było zapomnieć :wink:
Trzymam kciuki za poszukiwania różyczek, które w Twoim ogrodzie sprawdzą się najlepiej :)

Gosia, "Virgin" to bardzo wigorna odmiana. Powinnaś być zadowolona. Młodą Mozzarellę przesadzałam i słabo sobie radzi. Mam nadzieję, że w tym roku zacznie przyrastać.
Co roku powstaje mnóstwo nowych odmian i te pewnie z handlu wypierają część starszych.

Ewo, cóż mogę powiedzieć - po prostu dziękuję :D

Jadziu, i te zwykłe jeżówki też sobie nie radzą?
Na zdjęciu jest floks we wspaniałej, zdrowej odmianie ?Pure Feelings?.
Jadziu, ja już usunęłam Constance Spry. Zgadzam się z Tobą w zupełności; to prawdziwa piękność, w dodatku zdrowa i wspaniale przyrastająca. Problem w tym, że posadziłam ją zbyt blisko furtki i wielkie sterczące pędy nie prezentowały się efektownie, a nie miałam dla niej lepszego miejsca, niestety :(
Ciekawa jestem dalii. Mam nadzieję, że też przypadną mi do gustu.
Dziękuję, ;:196

Dziękuję Mariuszu :) Jeżówki to moje ulubione byliny, pewnie stąd tyle odmian. To prawda, byliny trzeba dzielić. Jeżówki dosyć często, tylko niektóre kiepsko przyrastają i czasami nawet po 3 latach nie ma czego dzielić :D

Dziękuję Aniu ;:196 Szkoda, że jeżówki tak nieładnie się zachowują w Twoim ogrodzie ;:134 One pięknie się komponują z rozchodnikami właśnie...

Na zakończenie wspomnień ubiegłego sezonu - ociupina wrześniowej purpury;

Johann Wolfgang v. Goethe rośnie u mnie w ciemnym kącie, a i tak jest na czym oko zawiesić;

Obrazek Obrazek

Uwielbiam jarzmianki; na poniższych fotkach odmiany "Star of Fire" i "Venice";

Obrazek

Obrazek

W oczekiwaniu na wiosnę zostawiam kilka zdjęć sprzed paru dni. Mam nadzieję, że większych mrozów już nie będzie i z tych zielonych nosków szybko rozwiną się wspaniałe krokusy, szafirki, narcyzy, tulipany, hiacynty, czosnki i cała cudna reszta ;:173

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Aniu jednak miłość do róż ciągnie i bardzo się cieszę ,ze je masz , bo co by to był za ogród bez innych roślin.Jerzmianki też mam , bardzo je lubię , jak jeżówki , ale mam odmianę biała , w tym roku dokupię czerwoną , bo biała mi się ładnie rozrosła.
Jeśli się nie mylę czy to piers , mój jest nieokryty , ale żyję i jest zielony , myślę że nie zmarznie. pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu widzę, że wiosna i u Ciebie zawitała :) oby tylko mrozy nie zniszczyły nam naszych zielonych nosów w ogrodach :) fakt, że jak się idzie to aż miło popatrzeć jak wszystko się budzi, szkoda tylko, że krety również... też u Ciebie grasują ?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Przedwiośnie na całego u mnie tylko parę cebulek wyszło reszta śpi ,chociaż mam też dwa kwiaty krokusa botanicznego, które szybciej się pokazały.Jednak one rosną przy murze, więc mają ciepło .Szkoda Aniu ,ze musiałaś pozbyć się Constance ;:174 Jeżówki mają chyba zbyt sucho dlatego nie chcą rosnąć tylko wegetują a to żadna pociecha z takich kwiatów
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu, powaliła mnie liczba jeżówek. ;:oj Widzę, że nie tylko ja je kocham ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Aniu, pewnie pogoda przystopowała wyrwane cebulowe.
U mnie ,po za jednym cyklamenem, jeszcze wszystko śpi. Tulipany sadzę dość późno, to siedzą jeszcze pod ziemią.
Popatrzyłam na Twoje jeżówki i zamówiłam kilka.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dzisiaj widziałam wystające z ziemi listki narcyzów
Ciekawe, czy nie zostaną zmrożone
Poza tym nie mam pojęcia co się u mnie w ogrodzie dzieje, ponieważ nie miałam czasu na obchód od kilkunastu dni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”