Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

No proszę a tu już nasionka, parapety, zamówienia - a za oknem przynajmniej u mnie mrozi i białego puchu brak!
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu,ja po fajnym relaksującym wczorajszym dniu rozleniwiona jestem do potęgi i jakaś melancholijna ,byłam co prawda w ogrodzie i ścinałam gałązki iglaków ,żeby pookrywać róże,jeszcze trochę zostało na jutro ,ale w pogodzie zapowiedzieli ocieplenie to już jestem spokojniejsza no i czekamy do wysiewów ,ale przede mną jeszcze coś ważnego do zrobienia ,a dopiero potem będę myślała o siewach,dobrej nocki i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu, :wit
Kurki fajniusie. Zimna się nie boją ?
Wspominkowe kwiecia takie śliczne.Kolorowe.Brakuje takich kolorków.
U mnie tylko storczyki kwitną i pocieszają.
A czytam,że ty już wysiewy robisz.A ja jeszcze o tym nie myślałam.
Ale chyba pomału trzeba o tym myśleć
pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Moimi pierwszymi wysiewami beda nasionka cann ,więc Marysiu nie będziesz odosobniona w wysiewach :D
Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..kurki jak malowane i jakie kolorowe. ;:oj . Pięknie by u mnie wyglądały na tle mojej białej działeczki bo właśnie u mnie biało, pada pierwszy tej zimy śnieg. :heja . Może nie do końca ale cieszę się z niego prawie jak z wiosny. :;230 . Wysiewów nie robię, eM coś zapowiada. ;:219 . Ja będę ukorzeniała pelargonie. Pozdrawiam serdecznie. ;:168
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Usłyszałam z daleka -wysiewy to zaraz przybiegłam.
Ja też prażę ziemię w torebkach do pieczenia mięsa.
Śliczne kurki i kaczuchy też.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu masz rację z pocztą ja od wczoraj chcę śledzić moje paczki i klapa - po w pisaniu numeru paczki nie pokazuje gdzie jest.
Czy Ty też tak jak juni prażysz ziemię w torebkach foliowych do pieczenia mięs.
W sobotę wysyłałam Ci znaki świetlne z Bolechowic ;:306 czy doszły.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysia :wit . A gdzie tam , czas zapitala po 18 tych urodzinach tak samo młodym i starym , tak myślę ;:218 .Ooo , własne kurczątka z inkubator to by było to ;:215 . Niemal tak jakbyś sama na jajeczkach siedziała ;:224 . A to ciekawe ;:108 . Wyczuwam ambitne plany siewne u Ciebie więc życzę 100 % wschód i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam ! mam zimę, mam śnieg...nie jakiś puszysty, kopny ale biało w ogrodzie jest. Liczę, że nocą będzie poniżej zera i utrzyma się jakiś czas.
Natomiast noc była najmroźniejsza, bo nawet w kurniku woda miała szybkę na wierzchu a na zewnętrznych pojemnikach z wodą lód jak kamień. Latałam kilka razy...rozgrzewałam i w dzień już było znośnie.
Słonko wyszło, ale zaraz chmury go zaanektowały i niebo zasnuło się chmurami śniegowymi. W ciągu dnia padało różnymi rozmiarami śniegu Obrazek
Aniu czekam do dostawę, ale coś Poczta Polska traci w moich oczach z dnia na dzień.
Może dzisiaj już masz biały puszek?

Martusiu to dobrze, lenistwo i odpoczynek jest Ci potrzebny, przecież Ty ciągle na biegu i za Tobą bardzo intensywny czas....a przed Tobą to już nawet nie mówię...wiosna! Wiem co przed Tobą, ale przed tym też luz jest potrzebny, nie wpadniesz tam przecież zziajana ;:168 Pogadamy jeszcze przed tym wydarzeniem nie raz, Ekspres działa i kawa jest Obrazek Jutro jadę do LPK po recepty, ale potem mam wolne ;:176
Jak poczytałam o ociepleniu to nie okrywam na razie nic, ale skrzyneczki poukładałam na półkach i już jest ładnie....ja w sklepie warzywnym...tylko takim za komuny, skrzyneczki są ale puste ObrazekObrazekozdrawiam i całuję mocno ;:196

Alu kiedyś canny pamiętasz, i na kilka nasion jedna wykiełkowała, taka ładna pasiasta ale gdzieś ją zgubiła czy zasuszyłam, więc życzę powodzenia ;:196

Zuziu moje też cieszą się śniegiem, przeszły z wody na lody Obrazek Ja w tym roku sieje pierwszy raz pelargonie...no jak poczta łaskawie dostarczy nasiona ;:223 Rany! mój M jakby siał to musiałyby być dwie niedziele w kupie ;:306 Ściskam serdecznie ;:168

Beatko a ja prażyłam w brytfance takiej na szarlotkę :D W tych woreczkach to robisz chyba dziurki? a potem co od razu siejesz po wychłodzeniu czy odczekujesz?

Dorotko wiesz jestem tam wkurzona, bo śledzenie w ogóle nie działa, ale jak dostałam awizo to nagle pokazały się wszystkie informacje i wiesz informacja, że mogą mi drugi raz dostarczyć przesyłkę ...oczywiście jak za nią zapłacę....noż k.... ktoś zapłacił za prio polecony, przynieśli bez uprzedzenia że jest na poczcie i jeszcze bezczelnie chcą dodatkowe pieniądze ;:223 ;:223 Boże Ty nie grzmisz, a chamy taki miód piją!

Ewelinko no to chyba cały świat tak pędzi. Dobrze że chociaż na wsi jest ciut wolniej, szczególnie dla tych niepracujących :wink: Jasne a co? Zostawiałam mojego M rok temu i wysiedział jedną kurkę to ja w tym roku więcej sobie wysiedzę ObrazekObrazek Dzięki za dobre życzenie i pozdrawiam ;:168

Skoro za oknem biało to może przypomnę zielony ogród?
Nie mam zdjęć od połowy maja do początków czerwca więc [pokażę czerwcowy ogród po powrocie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Z takimi kolorowymi pięknymi roślinkami to od razu wieczór milszy.
Z jednej strony macie gdzie też wspominać rózne swoje kwiatuszkowe miłości.
I fajnie.Ja tylko pooglądam po cichu swoje i wasze :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, u mnie też piękna biała zima! ;:333 Nareszcie!!!
Śnieg sypie od rana, około 6-cio stopniowy mrozek się utrzymuje, jest więc nadzieja na kilka ładnych zimowych dni. ;:215
Jak ja to lubię! :tan
Oczywiście zdecydowanie wolę wiosenne klimaty i widoki, ale skoro nie mogę mieć tego, co kocham, to przynajmniej mam to, co lubię. ;:303
Wiosenne obrazki na szczęście można sobie pooglądać na fotkach. ;:108
Twój ogród kwitł wiosną bogato, a najpiękniejsza była krzewuszka, bo widoczna z daleka i calusieńka obsypana kwieciem. ;:138

Maryś, a ode mnie nie chcesz żadnych nasionek?

Dobrej nocki i długiej białej zimy. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu pamietam ,ogólnie canny to trudne rośliny do przechowania .
Ogród czerwcowy exstra ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu piękne kwiatuszki ;:215
Moją uwagę zwróciły pierwsze dwa zdjęcia - cudne pierwiosnki i ... ;:63 i ta rzeczka goździków ach wszystkie śliczne .
już wysiewasz ?? ja jeszcze się wstrzymuję . Co ja czytam będziesz wysiadywać jajeczka ;:306 ;:306 super sprawa - powodzenia życzę . U mnie też sypneło śniegiem ale parę milimetrów i koniec .
Miłego wieczoru ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

O takich kolorów mi trzeba! Marysiu, mogłabyś otworzyć specjalny gabinet terapii kolorami wiosny! Ja pierwsza zapisałabym się na zajęcia w zimowe, ciemne miesiące. Ponoć u Was trochę śnieży, a u mnie leje deszcz, tłucze w okienko aż hałas robi.
Mam takiego rodka fioletowego jak Twój, ale teraz od jesieni liście mu pojaśniały na brzegach, chyba będzie wiosną potrzebował specjalnej terapii ;:174 Pąków kwiatowych nie ma, a drugi dla odmiany zadomowił się i wygląda bardzo zdrowo, zakwitł nawet jesienią i ma już pąki na wiosnę.
Rzeczka goździkowa ;:167
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »