Witam wszystkich w sobotę Trzech Króli.
U mnie pogoda bardzo ładna od rana. Dużo słoneczka
Temperatura przy gruncie spadła za to do -1st ale to dobrze.
No i odwiedziłem dziś moją działeczkę
Żeby nie Trzech Króli to bym siedział aż ciemno się zrobi Było tak cudnie....słoneczko i +7st
I oto co zastałem w moim raju
Jak widzicie małe przedwiośnie ..... a w poniedziałek rano -5/-6st u mnie, przy gruncie może jeszcze mniej. Kolejne dni na przemian z mrozem lub lekko powyżej zera. Trzeba wierzyć, że roślinki dadzą sobie radę !!! A może zatrzyma je przed dalszym rozwojem.....
Ja również Zbyszek.... bo szkoda by było gdyby pomarzło. Żeby człowiek już w styczniu musiał martwić się o rośliny!!! To dopiero powinno nas czekać w marcu
O rany.. , żarty się skończyły, jest się o co bać. . Aż się boję co na swojej działeczce zastanę, może niepotrzebnie bo okaże się że roślinki u mnie grzecznie śpią. Oby.
No rok temu ale.....pokazuję jaką możemy/ nie musimy mieć temperaturę w Polsce teraz
Oczywiście prognozy mówią na razie o mrozach w granicach -5st. Są miejsca gdzie może spaść niżej. Oczywiście w nocy. A że śniegu nie ma to kołderki naturalnej dla roślinek nie będzie....
Tak naprawdę żaden meteorolog nie jest wstanie teraz powiedzieć czy zima nas zaatakuje czy nie Najnowsze prognozy mówią o ochłodzeniu co mnie osobiście cieszy. Ale takich mrozów -20 lub więcej nie chce mieć !!!