Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką.

Post »

Aniu[tara] trawki są u mnie pierwszy rok, na wiosnę się okaże czy przetrwają, mam nadzieję, że tak :) bo są piękne szczególnie jesienią :)

Ewelinka[ewelkacha88] dziękuję bardzo za życzenia, Tobie również życzę samych sukcesów w Nowym Roku :) ;:168

Piotrek[buum] fakt w USA zima na maxa :) ale u nas lekko mogłoby przymrozić żeby wyhamować rośliny :) koło oczka stoi mięta, której nie wsadziłem do ziemi, nie wiem czy przetrwa, zobaczymy na wiosnę :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariuszu a ja już miałam kilka wiosen i kilka zim, dzisiaj do południa słoneczko, ciepło i radośnie a po południu wracałam do domu w mgle i śnieżycy. Taka zima! Życzę pięknych kwitnień i realizacji wielu planów w 2018 roku, niech Ci się darzy! :wit
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aha :) myślałem, że borówka ;:306
Jeszcze jutro Mariusz i koniec opadów na jakiś czas. Prognozy dla naszego miasta mówią o ponad tygodniowej przerwie.... OBY !!! Wyż ma nami zawładnąć !!!
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Cię w Nowym Roku 2018. Życzę Ci dużo słoneczka, troszkę deszczyku, pięknego kwiecia i kosze zbiorów, a także zdrówka i spełnienia marzeń. Widzę że mimo zimy nie zrezygnowałeś z działki podobnie jak ja. Chodzę często i oby wiosny :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak Mariusz wcześnie pisałem dziś może/ nie musi jeszcze lekko posiekać i od jutra bez opadów :) i wracają mrozy w nocy. W poniedziałek rano u nas może być z -5st :) tak na tą chwilę wygląda. I chwała Bogu !!! Niech trochę pomrozi :)
Planowałem jutro pomalować drzewka bo nie zrobiłem tego jeszcze ale zapomniałem że jutro święto.... A Ty malujesz swoje???
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marysiu[Maska] no taka ta pogoda w kratkę u nas też, dziękuję bardzo za życzenia i oczywiście odwzajemniam :)

Alicjo[Alicja125] dziękuję bardzo za życzenia i oczywiście odwzajemniam również :) no nie odpuściłem sobie działeczki, trzeba zaglądać i kontrolować, czy kret się nie rozpanoszył albo inna zwierzyna :)

Piotrek[buum]
no miejmy nadzieję, że przymrozi to trochę zginie może owadów i innych insektów :) ja swoje drzewka już pobieliłem w przerwie między świętami a nowym rokiem, więc mam już to za sobą, aczkolwiek jak na razie większość to młode drzewka więc nie ma dużo roboty.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Młode drzewka to szybko się bieli :) Gorzej z 35 letnią czereśnią ;:306 ;:306 ;:306
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Mariusz, witam w Nowym Roku, wszystkiego najlepszego. Drzewka już pobielone ;:333 w Małopolsce jest troszkę zimniej więc na
oznaki wiosny muszę poczekać , ale mam nadzieję ,że nie dotrze do nas taka zima jaką mają Amerykanie :wit
Awatar użytkownika
anna1946
200p
200p
Od: 9 wrz 2017, o 08:33

Post »

Odwiedzam Twoj ogródek ale nie bez przyczyny . Mam pytanie jakie róze poleciłbyś do posadzenia w cienistej części ogrodu . Mam przygotowane miejsce ale..... tak sie uwijałam :) że tuje urosły i zacieniły miejsce . Rozwijam sie jak ta róża :) to temat dla mnie nowy.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I dziś mrozik w nocy będzie Mariusz. Już mamy -2,2st a nad ranem -5/-6st. Ale za to jutro Mariusz dużooooooo ;:3 ;:3 ;:3 . W dzień około 0/+1st. Następna noc również mroźna. Jutro pojadę na działkę rano :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu , Wszystkiego co Najlepsze w Nowym Roku Ci życzę . Jesteś pracuś bo zadbałeś już o drzewka . Miejmy nadzieję , że troszkę zimy będzie bo inaczej rośliny będą wariować z wegetacją a i wiosna znowu może być zimna i opóźniona .Zamówiłam już troszkę roślin , ale nie będzie to jakaś zawrotna ilość , raczej tylko to co niezbędne do ostatnich większych nasadzeń .Styczeń szybko nam zleci , gorzej będzie z lutym i marcem , to zawsze najtrudniejsze dwa miesiące , przynajmniej dla mnie .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Mariuszu, przeglądnęłam Twój wątek działeczkowy i powiem, że całkiem sporo pracy włożyłeś. Rabatki czyściutkie i zadbane, drzewka, oczko, i jeszcze jaki warzywnik! Fiu, fiu ;:224

Chylę czoła, ile cebul posadziłeś. Czy wszystkie ostatecznie trafiły do gruntu? Będzie wiosną co podziwiać! Kwitnące rododendrony wprowadziły mnie w osłupienie - nie było widać liści ;:oj I jeszcze własne prywatne pszczółki :uszy

Co do wyboru róż - nie ma chyba osoby na forum, która narzekałaby na Garden of Roses. U mnie zamieszkała tej jesieni, na miejscu, gdzie będę mieć ją zawsze na widoku z okna kuchennego - wiążę z nią więc duże oczekiwania :wink:
Z pozostałych które mam polecam:
Jalitah, Mariatheresia i Artemis. Souvenir de Baden-Baden rośnie różnie, ale u mnie jest bez zarzutu. Ascot u mnie była jakaś chorowita, nie wiem co to było za choróbsko. Musiałam się z nią pożegnać. Posadź ją raczej w półcieniu, bo ostre słońce przypala jej płatki. Mnie jakoś nie zachwycała, taka sobie zwykła różyczka bez efektu wow.
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Mariusz, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, oby był łaskawy zarówno w życiu osobistym, zawodowym i ogrodniczym. ;:304
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pewnie i Twój ogród został przysypany śniegiem
Dobrze, że choć trochę śnieżniej kołderki było.
Tylko po co sie tak szybko rozpuszcza?
Mam nadzieję, że to nadejście mrozu nie zaszkodziło roślinkom
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Trawy wypatrzyłam ;:63 Jakie sobie kupiłeś? Co się przymierzę do ich zakupu, to coś mi stanie na przeszkodzie i ciągle kicha. Mam jakieś, ale taklie niskie, brakuje mi właśnie takich powiewających na wietrze ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”