Dzień dobry!
Za oknem przedwiośnie, pozimie czy przedzimie????
Ciepło, wietrznie, ptaki uciekły chyba do lasu, bo w karnikach jest ich coraz mniej. Dziki kot dał się wygłaskać czyli marzec czuje...co to będzie?
Gabi jak miło że mnie odwiedziłaś

Bardzo dziękuję za dobre życzenia i wzajemnie życzę zdrowia i wszelkiej pomyślności dla Ciebie i Twoich bliskich.
Julciu 
Może nie aż taka mroźna jak w Ameryce, ale w ogóle zima by się przydała, bo taki mamy klimat i chyba zima ma znaczenie dla zwierząt, szkodników i gleby
Czytałam że u Ciebie rośliny wiosnę czują i jest to trochę przerażające

U mnie na szczęście ostrzejszy klimat i na razie jedynie żonkile i krokusy listeczki wystawiają.Dobrego dnia
Agnieszko zrobisz na wiosnę gnojówkę i podlejesz rośliny, parę koleżanek co dysponują tym złotem tak robią z dobrymi rezultatami.
U mnie już po zimie i warunki drogowe takie, że można by już opony wymieniać
Jak przejdzie spiętrzenie wysyłek w PP zorganizuję Ci jakąś niespodziankę nasionkową, a cebulki to po sierpniu
Asiu ja jak dobra wróżka

Dziękuję i może uda się spotkać w tym roku
Zuziu to też w ramach dobrych wróżb

idzie ale czy dojdzie ...zobaczymy? a tak się niektórzy zżymali na nazwę

Pogodę i rozterki mam takie same, ale nie zdejmuję ubranek wrażliwcom. Pozdrawiam
Ewciu i clematisach nie mam wiedzy aż takiej żeby Ci radzić, ale z mojego doświadczenia wiem że sadzić można i próbować różne i różnie się zachowują

Dobrze mi się spisują lidlowo-biedronkowe, zaskoczona jestem od ubiegłej jesieni Alionushką i ją Ci polecam. Jak lubisz niebieski to dobrze sobie radzi bylinowa Cassandra i nawet kiełkuje ładnie z nasion, ale w tym roku zawiązała nieliczne i już niestety poszły do ludzi.
Duże rośliny które sama sadzę staram się mocno ciąć, więc dopóki mi sił starczy nie zarosną mnie
Elżbietko Niech się spełni i będzie szczodry dla Ciebie
Zobaczysz co z nasionek wyrośnie, bo maków mam dużo ostatnio i mogę się mieszać, bo fruwające pracowite

Ja dalej nie przejrzałam nasion ale odkładam to do następnego tygodnia. na początek jadę do Polanu po podłoża i może jakieś torebusie wpadną do koszyka...bo zawsze wpadają, a potem przegląd...rozstawianie szklarenek domowych i
sie zacznie
Życzę w Nowym Roku bez takich niespodzianek po połowie kwietnia!
Życzę słoneczka i dziękuję za odwiedziny!