Iwonko, bardzo lubię ten ciemno bordowy kolor goździków, zawsze zbieram nasionka i po lekkim wysuszeniu od razu wysiewam ale tego
lata zebrałam, nasionka porozdawałam a u siebie w ogrodzie nie wysiałam

Hortensje są pięknymi kwitnącymi kulami o ile nie przemarzną
i nie mogą rosnąc w intensywnym słońcu, bo przez cały słoneczny dzień nie są ozdobą ogrodu , mają zwiędłe kwiaty i liście a słońce potrafi po przypalać końcówki liści. Muszę znaleźć miejsce aby je przesadzić do półcienia . Szczęśliwego Nowego Roku.
Troszeczkę po prószył śnieżek i zaświeciło słonko.
Jadziu mam nadzieję ,że nie przejadłaś się na świętach, bo ja nie umiałam sobie odmówić ,tych pyszności a boczki roooosną
teraz kurujemy się soczkami owocowo warzywnymi i sokowirówka jest w ciągłym ruchu a i Kosy też korzystają bo dostają świeże wysłodki.
Jadziu moje Patyczki zasychają , następnym razem wstawię fotki- kolejna porażka

Szczęśliwego Nowego Roku.
Do mojego ogrodu zawitali goście, może zjeżdżają się na Trzech Króli
Mariusz Faktycznie listę masz pokaźną ,ale jest alternatywa jak Ci się nie zmieszczą krzaczki na działce to w przyszłości dokupisz drugą
działkę . W Nowym roku życzę spełnionych marzeń
w tle są dwa chochoły , które udają bałwanki.
Gosiu, już nie pamiętam kiedy mieliśmy prawdziwą choinkę w domu, ale w tym roku zagościła żywa i roznosiła cudowny zapach po mieszkaniu, ubrałyśmy ją skromnie i białe światełka , bo była piękna sama w sobie. Szczęśliwego Nowego Roku.
Ewuniu, masz rację cudowna pachnąca choinka , ale troszkę mi jej żal bo miała taki krótki żywot

Parę lat temu zakupiłam
choinkę w donicy ,myślałam ,że bedę ją miała z roku na rok jako drzewko świąteczne ale choruje i opryski nie pomagają. Szczęśliwego Nowego Roku
W holu mam sztuczną choinkę
Asiu, Cudownie pachnące choinki, magia świąt z tego chyba nigdy się nie wyrasta , gdzieś tam a głębi serca wierzymy w Świętego Mikołaja.
Wczoraj troszkę posypał śnieżek, dziś zaświeciło słonko, chociaż na chwilę mieliśmy bajkowy nastrój jutro zapowiadają już 8 stopni na plusie to śnieg zniknie i powróci jesień albo przedwiośnie. Zimę będziemy mieli na Wielkanoc.

Asiu, róża pomarańczowa o którą pytasz to NN na 100% nie jest to róża o nazwie MONIKA , może to jest róża Agnieszka !!! po prostu nie wiem . Szczęśliwego Nowego Roku.