Od wiosny do jesieni w moim raju
- mimoza55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Od wiosny do jesieni w moim raju
Zuziu, bardzo podoba mi sie ten zakątek z juką i klonikami . Czy ta juka to ?Bright Edge? 

Witaj Zuziu! Też mam takie obawy, szczególnie ta daglezja niesamowicie rośnie i jej korzenie znajduję w części warzywnej.Ale chałupka jest ciężka i już 25 lat nic się nie dzieje. Świerk jest bardziej oddalony i zagraża raczej trawnikowi. Na tynku widać pęknięcia, ale fachowcy twierdzą, że to raczej praca podłoża piaszczystego i radzą się nie przejmować. Będę oglądać
wasze działki, tyle tu cudownych roślin i pomysłów na nie. Pozdrawiam serdecznie - Krysia
wasze działki, tyle tu cudownych roślin i pomysłów na nie. Pozdrawiam serdecznie - Krysia
Mój ogródek,zapraszam - Krysia
-
- 200p
- Od: 22 sie 2016, o 20:06
Zuziu!
Wybrałam sie z rewizyta do Ciebie i szybciutko przejrzałam szczególnie ostatnie zdjecia i jak zobaczyłam tę różowa hortensje
to zaniemówiłam
dla Ciebie za cały ogród.Piszesz ze brak Ci miejsca na nowe hortensje a ja tam widze jeszcze mnóstwo trawnika a to super miejsce na nowe krzewy hortensji .Ja wole ukwiecone grzadki niz trawnik,u siebie likwiduję po kawałku-zostanie tylko tam gdzie juz nic sie nie da wsadzić bo musi być przejscie do kompostownika w kącie ogrodu.Zauroczyły mnie też Twoje liliowce-tez mi sie marzy kilka
ale musze popracować nad kawałkiem wolnego miejsca.Niestety działka była zagospodarowana i nie wszystkie nasadzenia po mojemu a przeróbki sa gorsze niz zagospodarowanie od nowa...A całość

to zaniemówiłam

ale musze popracować nad kawałkiem wolnego miejsca.Niestety działka była zagospodarowana i nie wszystkie nasadzenia po mojemu a przeróbki sa gorsze niz zagospodarowanie od nowa...A całość

Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zuzieńko , wrzosy prima-sort
, ale że ciemierniki Ci kwitną , to chyba nie złudzenie a może mam zimowe omamy ? 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Heloł, Zuziu!
Mijam się z Tobą w różnych wątkach, a zupełnie mi Ciebie brakuje tutaj.
Zajrzyj do siebie, proszę.
Zdrówka życzę.

Mijam się z Tobą w różnych wątkach, a zupełnie mi Ciebie brakuje tutaj.

Zajrzyj do siebie, proszę.

Zdrówka życzę.

- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Witam moich przemiłych gości.
Święta, święta i po świętach.
. Czasami się zastanawiam czy warto tyle czasu poświęcić na te przygotowania, czasu spędzonego w kuchni..a tu raptem dwa, trzy dni przelecą i po świętach. Jednak warto..nic nie zastąpi wspaniałej świątecznej atmosfery w gronie rodzinnym, pochwał dobrych potraw
. Co niektóre wyjadamy do dziś.
. No dobra, koniec o świętach teraz troszkę o pogodzie. No cóż, pogoda bardziej przypomina przedwiośnie..codziennie choć troszkę popada a ja z racji tego że na działeczkę nie jeżdżę co niektóre roślinki opatuliłam na cebulkę, teraz pewnie im za gorąco.
. Gdybym miała ogródek na miejscu pewnie bym je trochę rozebrała.
. Za parę dni Nowy Rok a po Nowym Roku...do wiosny przeleci, chociaż mnie im bliżej tym bardziej się zawsze dłuży.
Z działeczki nie ma co pokazać to chociaż moją choineczkę.

- pela11
Zuziu , choineczka śliczna , a przygotowania mimo że pracowite to właśnie wnoszą nam do domów tę niepowtarzalną świąteczną atmosferę i tak ma być .Ja też opatuliłam swoje roślinki , ale za chwilę ma być kilka dni zimy a potem znowu jesień , więc nie da się chyba dopasować do aury w tym roku .Zaglądam już trochę do szkółek z roślinami i patrzę co w trawie piszczy odnośnie nowości głównie w liliowcach .Jeszcze tylko 3 miesiące . 

-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Zuziu pięknie widać elementy znane także i mi,wiadomo od kogo! 
Ela już myśli o ogrodzie a tu jeszcze zima nie ujawniła się!

Ela już myśli o ogrodzie a tu jeszcze zima nie ujawniła się!
-
Widzę, Zuziu, własnoręcznie wykonane ozdoby choinkowe i bardzo mi się one podobają.
Moje zdolności manualne są na takim poziomie, że co najwyżej potrafię coś skopiować na płótno i rysunek zastąpić haftem.
Wykonałam trzy janiołki na choinkę i tak się przy tym zmęczyłam, że wszystkie drobne kosteczki mnie bolały przez kilka dni.
Wspaniałej, szampańskiej zabawy sylwestrowej, Zuziu!

Moje zdolności manualne są na takim poziomie, że co najwyżej potrafię coś skopiować na płótno i rysunek zastąpić haftem.

Wykonałam trzy janiołki na choinkę i tak się przy tym zmęczyłam, że wszystkie drobne kosteczki mnie bolały przez kilka dni.

Wspaniałej, szampańskiej zabawy sylwestrowej, Zuziu!

Zuziu piękne ozdoby choinkowe 
To prawda, że święta szybko minęły.
Mam nadzieję, że wiosna też szybko przyjdzie.
Już nie mogę się doczekać
U nas znów mnóstwo śniegu.
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!

To prawda, że święta szybko minęły.
Mam nadzieję, że wiosna też szybko przyjdzie.
Już nie mogę się doczekać

U nas znów mnóstwo śniegu.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zuziu choinka to też temat ogrodowy, a Twoje pięknie przybrana. Ładna ta moda na szydełkowe białe ozdoby
Ja chociaż mam ogród za progiem to nie rozbieram niektórych okutanych roślin, bo to chyba też nie jest najlepsze wyjście. Róże mają tylko kopczyki, chociaż niektóre rozpłynęły się nieco, ale jakby zapowiedzieli wielki mróz to zdążę dosypać i iglastymi coś okryć. Szczęśliwego Nowego Roku, dużo zdrowia i jak najwięcej dni spędzonych na działce, bo wiem że to lubisz

Ja chociaż mam ogród za progiem to nie rozbieram niektórych okutanych roślin, bo to chyba też nie jest najlepsze wyjście. Róże mają tylko kopczyki, chociaż niektóre rozpłynęły się nieco, ale jakby zapowiedzieli wielki mróz to zdążę dosypać i iglastymi coś okryć. Szczęśliwego Nowego Roku, dużo zdrowia i jak najwięcej dni spędzonych na działce, bo wiem że to lubisz

- pela11
Zuziu , Serdeczne Noworoczne Życzenia { bez wystrzałów bo jestem internetową niemotą
} Niech Ci się darzy w domu i w ogrodzie , no i dużo , dużo zdrowia dla Ciebie i Rodziny .U mnie zakwitły żarnowce i wrzośćce . 

-

Oby był lepszy niż miniony i pozwolił na spełnienie wszystkich marzeń i planów.

Przede wszystkim niech podaruje zdrówko Tobie i wszystkim w Rodzinie.

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42

- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Zuziu, Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku, przede wszystkim zdrowia , zdrówka, zdróweczka