Moja działeczka :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja działeczka :)

Post »

Gdyby nie data, to ze zdjęć możnaby wywnioskować że jest wiosna ;:oj gratuluję dobrze wykonanej roboty ;:63
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Blueberry
Dokładnie Natalia :) Dziś pojechałem na działkę z rodzinką i pieskami. Planowaliśmy spędzić z godzinkę lub dwie na działce bo nie padało. Ale niestety było za zimno. Wilgoć i zimno to złe połączenie :)
A gdy człowiek pomyśli jak fajnie było dwa dni temu.....
Niestety ale najbliższe dni nie wyglądają za ciekawie pod względem pogody. Więc na razie działeczki nie planuje odwiedzać.
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niech taneczny lekki krok
będzie z Wami cały rok.
Niech prowadzi Was bez stresu,
od sukcesu do sukcesu!
Szczęśliwego Nowego Roku 2018!!!

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I mamy nowy rok 2018 ;:138
Oby nie był gorszy niż 2017 !!! We wszystkich dziedzinach życia ;:333

Mamy styczeń więc zaczynamy powoli myśleć o działeczce :) Naszych roślinkach :D
Ja jak co roku znowu coś pozmieniam, coś udoskonalę. Bo zawsze jest coś do roboty. Teraz będę jeździć na działkę w składzie zmienionym bo z dwoma pieskami :) Ten starszy to grzeczny jest, nie psoci....gorzej z młodziakiem :D ale damy radę.
Miałem ochotę dziś podjechać na działkę ale niestety znowu mokro, szaro,chłodno..... jutro jeszcze gorzej. Najwcześniej chyba w weekend tam zawitam. Już człowieka ciągnie :)
Pierwsze co planuję to wziąć się za kosiarkę. Trzeba naostrzyć nóż, wyczyścić, posmarować, wymienić olej. Niech wszystko ładnie później działa. Tym bardziej, że jak tylko pojawi się przedwiośnie a prognozy nie będą mówić o powrocie zimy to biorę się za trawę :) najpierw wertykulacja, grabienie, nawożenie i może walcowanie :) i w mig się zielono zrobi :D
Czeka mnie tej zimy jeszcze bielenie drzew :) nie lubię tego :D czasochłonne i łapa boli od machanie pędzlem ;:306 ;:306 ;:306
ale za to fajnie później to wygląda.
Również przycinka drzew. Jak zwykle zleci cały dzień przy tym.... Ale to bardzo ważne by dobrze przyciąć. ;:215 ;:215 ;:215
Jak zawsze sporo pracy przed nami ale pracy która przynosi sporo radości :) Czego Wam życzę ;:136
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Dziękuję za piękne noworoczne życzenia.
Dni coraz dłuższe. Zimy nie widać. Przy takiej pogodzie ni to jesień, ni to wiosna, można w ogródku zawsze coś zrobić. Zajęcia na świeżym powietrzu, trochę ruchu to zawsze korzyść dla organizmu. Niby praca, w właściwie wypoczynek, tak to jest w naszych ogrodach.
Przegląd narzędzi ogrodniczych, porządki w składziku to dobre zajęcia na styczeń. Można też zadbać już o pszczoły i inne owady oraz zwierzątka niezbędne dla ogrodowego ekosystemu. Dla owadów można zrobić domki lub pozostawić trochę bałaganu w postaci ściętych konarów, patyków, liści, wysokiej trawy, aby miały gdzie się rozmnażać. Dla ptaków napełnić karmniki energetycznym pożywieniem.
Ptaki, owady, płazy, gady są potrzebne dla naszych ogrodów, a ogrody są dla nich dobrym schronieniem i miejscem do życia, którego mają co raz mniej w dzisiejszych czasach.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie wiem dlaczego ale zginął mi twój wątek i dopiero teraz go znalazłam więc Zaznaczam by się znów nie zgubił. ;:138 :heja
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Yollanda
;:136 ;:136 ;:136
Dni coraz dłużesz, lekkie ochłodzenie widać na przyszły tydzień. Co z tego wyjdzie zobaczymy. Rozmawiałem z meteorologami amatorami i mówili że zima jeszcze da nam popalić. Bo robią się zmiany wysoko w stratosferze czy jakoś tak :) Zobaczymy
Dziś u mnie za oknem pada gęsty śnieg z deszczem :( zimno.....
Moja działka już pływa na pewno znowu!!! A szkoda bo było już fajnie. Oby mrozu nie przyszły jak woda będzie stała na działce bo powstanie lód i będzie kicha.....szkoda roślinek.
A co do pomocy owadom to muszę kupić/zrobić domek dla nich :D Musimy się wzajemnie wspierać :D Bez nich nie damy rady przetrwać.... taka prawda.
Miłego dnia Jola życzę ;:215

beacik78
Hejka :) u Ciebie też taka paskudna pogoda ??? Bo dziś tylko spać i nic więcej....masakra. Wody to już za dużo..... wszystko pływa. Pola zalane, rzeki zrobiły takie rozlewiska że szok.... A to nawet nie połowa zimy.....
Boję się o kwiaty wczesne które mogę już w lutym marcu się pojawić. Jak zalana działka zamarznie to nici z nich będą :( raz tak miałem... na wiosnę było bardzo smutno. Oby tak nie było tym razem :)
Pozdrawiam ;:304
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Wszystkiego co najlepsze w 2018 roku Ci życzę ;:196 . Fajnie, że macie teraz dwa psiaki, na pewno razem się nie nudzą. My na razie zwlekamy z tą decyzją. Może za rok, dwa ;:173 . Widzę, że już planujesz sporo . Masz rację, zanim się obejrzymy będzie co robić na działkach i w ogrodach ;:108 . Jak na razie zimy u mnie nie widać. Była chwilkę w grudniu i poszła gdzieś dalej. Aktualnie mam jakby wiosnę ;:131 . Oby tylko ta prawdziwa się nie opóźniła. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinka :)
Dziękuję za życzenia :)
U mnie niebo się przejaśnia ;:138
Ale radary niestety nie kłamią...i kolejna porcja deszczu mknie na nas.
Tak czy siak cieszmy się i żyjmy nadzieją, że pogoda nas będzie rozpieszczać w tym roku :)
Miłego dnia :)
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masakra jak ja tęsknie za takimi widokami ;:215 ;:215 ;:215 ;:215 ;:215

Obrazek

U mnie jeszcze jutro ma padać i może uda się , że na jakiś czas moje miasto będą chmury z deszczem omijać :) Wtedy będę mógł odwiedzić moją oazę ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Trzymam kciuki za te prognozy ;:136 ;:136 ;:136 ;:136 ;:136
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
beacik78
50p
50p
Od: 25 sie 2014, o 14:49

Post »

Witam :cry: ale u nas to też już starczy tych deszczy, drogą do działki tragedia nie idzie przejechać rozmoczona breja wszędzie .Na szczęście moja działeczka to Piaski więc tam nie jest źle. Ale z tych Piasków to ja się latem nie będę cieszyć bo nie nadążę podlewać. ;:124
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

beacik78
Jak przestaje padać to woda dość szybko z działki znika, tym bardziej że mam wszędzie trawę i chodnik do altanki. Ale najgorsze jest dostanie się do działki :) Rok temu gdy pogłębiano kanał trochę zniszczono drogę od bramy do mojej działki. Niby zarośnięta jest ale gdy popada robi się grząsko i błotko się robi. Muszą korzenie trawy i innego zielska związać tą drogę na nowo. I będzie git.
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj Piotrze w nowym roku 2018. Dziękuje za piękne życzenia Tobie również chciałabym złożyć aby w tym roku były obfite zbiory, piękne kwiaty i spełniły się Twoje marzenia. Ja jutro jadę na działkę dokarmić ptaszki i zawieść zakupy które mimo zimy zrobiłam w przygotowaniu do wiosny. :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Alicja :wit
Dziękuję za życzenia :)
Ja również dokarmiam ptaszki na działce. Chociaż jedna osoba mi powiedziała, że nie trzeba bo nie ma zimy a ptaki dadzą sobie radę....
Ale ja mimo to zawsze coś zawiozę :) W grudniu zawiesiłem te kuleczki w siatce na drzewa i taras. Przyjechałem za jakiś czas to siateczki były puste :) Karmnik również :) sąsiad mówił, że jak tylko zawiesiłem i pojechałem to od razu zaczęły ptaszki zlatywać się :D I super !!!
Ostatnio wsypałem z 0,5kg słonecznika łuskanego do karmnika. Na pewno już pusto jest :) Bo jak sypałem to dwa ptaszki siedziały na gałązce i się patrzały :D

Dziś u mnie już nie pada.... ODPUKAĆ !!! I jest szansa ,że tak zostanie :) Kusi mnie dziś pojechać na działkę. Chciałem jutro jechać i pomalować drzewka bo nie zrobiłem tego ale jutro jest święto Trzech Króli więc nie wypada.
Więc może dziś ;:209

Miłego dnia ;:215
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

My nosimy też ptaszkom,ale gł?wnie jak sypnie śniegiem. Tak to moi rodzice zanoszą na działk? resztki warzyw i owoc?w i ptaszki poddziubują.
Z młodą robiny kule i sypiemy ziarna do butelek. Wszystkie płatki ,ziarna i inne takie mieszamy z tłuszczem i ptaki są mega zadowolone. Ja też uważam,że normalnie one sobie radzą,ale w tym roku u nas jest bardzo mało owoc?w czegokolwiek. Owoc?w żadnych nie zostało ,żadnych kuleczek na drzewach,te ptaki nawet jakby chciały to nie mają co skubać.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”