Madziu, Witku,powiem Wam, że nieźle mi namieszaliście

Na tyle, że w wolnych od obowiązków godzinach, przeczesałam cały internet w poszukiwaniu wolnej działki. Niestety, te, które są na sprzedaż, kosztują zastraszające dla mnie na ten moment pieniądze (powyżej 30 tys. zł.) albo są dosłownie po drugiej stronie miasta i podróż w jedną stronę zajmowałaby mi dobre 1,5-2h czasu. Przypomniałam sobie, że lata temu moi dziadkowie mieli działkę w bliskiej odległości od mojego domu. Poprosiłam babcię, aby rozpytała wśród dawnych znajomych (nadal działkowiczów), czy nie znajduje się tam jakaś wolna, nieogłoszona nigdzie działka lub nieużytek, który mogłybyśmy sobie przysposobić (najpewniej wynająć, chyba że kupić za niewielką kwotę). Ma na ten temat porozmawiać z paroma osobami zaraz po świętach. Gdyby się udało coś znaleźć, korzyść byłaby obopólna - ja miałabym gdzie hodować rośliny, a dziadkowie (już 80-letni), mogliby korzystać z działki czysto rekreacyjnie, gdyż byłaby zaledwie 10-15 minut spacerem od ich domu. Dla dziadka działka mogłaby mieć dodatkowo walor rehabilitacyjny - jest po usunięciu guza mózgu i wciąż dochodzi do dawnej sprawności, a własna działka byłaby pretekstem do częstszych niż obecnie spacerów.
Madziu, w całym nieszczęściu tych naszych zwierzaków, szczęściem jest to, że na nas trafiły, dzięki czemu udało się odmienić ich życie na lepsze. A ja z perspektywy czasu - chociaż zabrzmi to paradoksalnie - cieszę się, że ktoś kto na nie nie zasłużył z nich zrezygnował, bo przez to ja zyskałam dwoje najukochańszych przyjaciół
Witku, a jednak udało mi się zwieść Ciebie na pomidorowe pokuszenie!

Wybieraj śmiało, wybieraj, i dawaj znać co wpadło Ci w oko

A jeśli gustujesz w paprykach to jeszcze Ci podrzucę aktualną listę moich paprykowych nasion
Aji Omnicolor
Aji White Fantasy
Aribibi Gusano
Artist
Bhut Jolokia Peach
Bianca F1
Bohamian Ghost Pepper
Bulgarian Carrot
Cheiro Roxa
Chili Cherry
Chili od Grzesia
Chocolate Cherry Chili
De Cayenne
Dumas
Elephant
Habanero White
Heatwave
Hungarian Yellow Wax Hot
Jalapeno Mexico
Kobold F1
Kubista F1
Lemon Drop
Little Elf
Mini-chili od Grzesia
Nagalah
Nokturn
Not Pink Tiger
Oda
Oleńka
Ontara
Ornamental Black Pepper
Ornela
Ostra PlantiCo
Ozdobna w kształcie dzwonka
Paradise F1
Pasijja Bajio
Peter?s Pepper Orange
Peter?s Pepper Red
Poseidon
Poupila
Purira
Rewia
Rubinova
Scarlet Lantern
Scotch Bonnet Brown
Thunder Mount Longhorn
Viollet Cables
Yolo Wonder
Yvona
I jeszcze trzy, których nazw z braku znajomości cyrylicy nie rozczytam
Marysiu, masz rację - patrząc na tę przepiękną, wiosenną pogodę, musi być dziś dobrze

I takiego przyjemnego, rodzinnego, szczęśliwego dnia życzę i Tobie, i pozostałym przyjaciołom roślin!
PS Uściski dla Maciusia od kociej ciotki!