Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko takie już są te nasze koteczki! lubią siebie i nas grzać. Ja nawet z laptopem mam odpowiednią pozycję i koteczek na łydkach może sobie spać :D
Za oknem sypie śnieg to przed nami jakieś dwa miesiące odpoczynku od ziemi na rekach i zielonego, ale jak tylko dnia zacznie przybywać to zaczniemy przebierać w torebusiach nasionkowych :;230
Sprawnego uwijania się przedświątecznego ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Śliczne krokusy, aż chciałoby się na żywo taki widok ;:173 ale kwitnący grudnik równie piękny ;:108
Dużo zdrówka i sił w przygotowaniach przedświątecznych życzę :wit
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko chciałoby się już takich krokusowych widoków za oknem ;:333 ... dobrze ze można pomarzyć zawsze jakoś lżej przetrwać ten czas bez kolorowych pachnących widoków ... byle do wiosny ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, podziękuj Mamie za pozdrowienia ;:167 Piękny kwiatuszek jeszcze w jej ogrodzie kwitnie. ;:138
Miska to kocia arystokratka, bardzo dba o swój wizerunek ;:215
Nie dziw się że tak ostatnio lgnie do Ciebie, byłaś przeziębiona i możliwe że jeszcze jakiegoś wirusa wyczuwa, więc własnym futerkiem Cię dogrzewa. ;:168
Białego grudnika nigdy nie miałam, śliczny jest. A mój różowy tak ładnie zaczynał i kicha, przestawiłam go to się obraził i zamilkł. ;:223
Niech Wam zdrówko dopisuje a Święta radosne będą w tak licznym rodzinnym gronie. ;:4 ;:cm ;:cm
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Ostatnia przedświąteczna niedziela i ostatni dzień, w którym mogłam spokojnie i bez wyrzutów sumienia leniuchować.
Od jutra zacznie się już prawdziwy młyn. Jeszcze tylko jeden tydzień, a potem inne planowanie. Działkowe. No i nieodłączna tęsknota za działką. Póki co parapety przyciągają wzrok, ale to niewielkie pocieszenie.
Zakwitł różowy grudnik.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tereniu [TerDob] - jeśli nadmiar wody nie zniszczył cebulek, to wiosną kępki krokusów powinny być bardziej okazałe. ;:303
Kicia głaskana i czochrana do wypęku, bo ciągle się tych pieszczot domaga. Dziękuję. ;:180
Za zdrówko również serdeczne dzięki i wzajemnie dla Was tego samego życzę. ;:167 ;:196

Marysiu [Maska] - mój laptop stoi na małym biureczku, więc kota wchodzi pod biurko i kładzie się na moich stopach, ale gdy uzna, że to za mało, pezpardonowo pakuje się na moje kolana i nie ma zmiłuj. ;:306
Zazdroszczę Ci tego białego puchu. U mnie szaro i mokro, ponieważ nawet gdy pada śnieg, to natychmiast topnieje. ;:223
Z przygotowaniem świąt daję radę i już wiem, że zdążę ze wszystkim, a po..... właśnie tak jak napisałaś: nasionka, nasionka, nasionka... a później: sianie, sianie, sianie... ;:306

Natalko - oj, chciałoby się wiosny! Najlepiej zaraz po jesieni. ;:7
Dziękuję za dobre życzenia, które z serca odwzajemniam. ;:167 ;:196

Ewuniu [ewarost] - masz rację ;:108 Chciałoby się, ale od chcenia niewiele zależy, a już na pewno wiosna w grudniu nas nie nawiedzi. ;:174
Tak więc nie mamy wyboru i musimy czekać. ;:196

Stasiu - dziękuję w imieniu mamy. ;:196 Ucieszyła się, gdy zadzwoniłam z takimi pozdrowieniami.
Rzeczywiście coś w tym jest, bo istotnie Misia tuli się do mnie jak nigdy dotąd. ;:168
Grudniki nie lubią zmian i zwykle po zmianie miejsca gubią pąki zamiast je rozwijać. Ja tak załatwiłam swoje w ubiegłym roku. Wszystkie. Żaden nie rozwinął pąków. ;:7
Ślicznie dziękuję za piękne życzenia i wzajemnie wspaniałych świątecznych przeżyć życzę. ;:196

W oczekiwaniu na panią wiosenkę maleńkie wspominki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale piękne grudniki. U mnie nie chciały kwitnąć
Zresztą u mnie wszelkie domowe kwiaty marnie sobie radzą.
Pogoda w tym tygodniu nie była najlepsza.
Nawet ja miałam problemy z utrzymaniem otwartych powiek.
Jakoś wczesnie chodziłam spać jak na mnie
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko przepiękne grudnki ;:333 ja nie mam ani jednego w ubiegłym roku wywiozłam na wiosnę na działkę i jesienią wczesne mrozy je załatwiły :(
Dzięki że mogę u Ciebie pocieszyć oczy ;:196
Wspominki też śliczne ;:215 oby jak najszybciej zleciał ten czas do wiosny .
Miłego i pogodnego tygodnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Grudników rzeczywiście nie należy przestawiać od momentu, w którym zawiążą pąki.
Ja też kiedyś tak załatwiłam swoje, teraz już od października nie przestawiam doniczki.
Tym bardziej, że mój grudnik to chyba listopadnik, jeszcze nie zdarzyło się, żeby zakwitł w grudniu.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Śliczny ten grudnik.U mnie kwitną tylko fiołki.Biały grudnik przekwita.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko jak Ci ślicznie zakwitł grudnik! ;:63 i jaki ma ładny kolor.
Ja prawdziwy młyn odsuwam, bo w ostatnich dniach piekę i w Wigilię lepię pierogi i uszka. teraz spokojnie porządki, porządki i wyrzucanie przydasiów ;:306
Wiosnę pokazałaś radosną, ale tęsknić będę po Nowym Roku :D
Pozdrawiam i spokojności w przygotowaniach życzę ;:196 ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Z grubsza jestem obrobiona. A ponieważ mam pomocnika w postaci najmłodszego syna, dużo szybciej wykonuję zaplanowane na dany dzień czynności. Radek biega na zakupy, a ja już tylko w kuchni urzęduję. Nikogo do garów nie dopuszczam, bo to moja domena, natomiast po opuszczeniu kuchni pozwalam moim panom na sprzątanie pozostawionego tam przeze mnie bałaganu. ;:306 Dzięki temu jak jakie panisko siadam i się byczę.
Pogoda dzisiaj dołująca, ale za to wczoraj było przepięknie i tylko słońca brakowało.

Tak widziałam z okna panoramę miasta.
Obrazek

Tak prezentowało się najbliższe otoczenie widziane z góry,....
Obrazek

... a tak z dołu.
Obrazek

To wczoraj, a dzisiaj ... lepiej nie mówić. ;:222

Gosiu [Margo] - w ubiegłym roku moje grudniki też spały, ale to z mojej winy, ponieważ zmieniłam im miejsce pobytu, gdy już zaczynały kwitnąć. ;:223 Wszystkie pąki zgubiły.
Pogoda rzeczywiście nie rozpieszcza, ale ważne jest, że nareszcie przestało padać. Boję się, że cebule kwiatów wiosennych mogły pognić. ;:202 Wiosną się okaże.

Tereniu [TerDob] - szkoda grudników, ale czasami tak się zdarza, szczególnie gdy głowa zajęta innymi sprawami. ;:108
W tej przedświątecznej krzątaninie zapomina się o działce, ale po Nowym Roku tęsknota wróci z całą mocą. Dopiero pierwsze wysiewy nieco złagodzą oczekiwanie na pierwsze wiosenne kwiatki. ;:333
Dziękuję kochan i Tobie również życzę wspaniałego tygodnia. ;:196

Madziu [Madziagos] - niech sobie będzie i listopadnik, byle zakwitał każdego roku. ;:303
Na kuchennym parapecie mam wielkanocnika. Ciekawa jestem, czy pokaże kwiatki. ;:218

Danusiu [danuta z] - jakie masz fiołki?
Ja miałam afrykańskie, ale upiekły się w słońcu pomimo opuszczonych rolet. ;:174
Zawsze pięknie mi kwitły i ogromnie mi żal, ;:174 bo bardzo je lubiłam. Nie wymagały wiele zachodu, a rozrastały się i zdobiły okna. ;:108

Marysiu [Maska] - u mnie nie ma przydasiów, bo wyrzucam na bieżąco. W małym mieszkaniu nie da się ich gromadzić. ;:185
Natomiast na działce M gromadzi całe sterty przydasiów, które na nic się nie przydają ;:145 i nie jestem w stanie wymusić na nim pozbycia się niepotrzebnych gratów. ;:124
Po Nowym Roku zacznie się ruch w interesie: przebieranie w nasionkach, pierwsze siewy parapetowe :tan i przemożna tęsknota za pierwszymi wiosennymi kwiatuszkami, niestety też. ;:109
Dziękuję i wzajemnie spokojnych przygotowań do świąt życzę. ;:196

Jeszcze odrobinka wiosenki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Miałaś iście bajkowy widok z okna ;:oj W pierwszej chwili myślałam, że to szadź, ale to chyba jednak śnieg tak wszystko oprószył jak przez sitko ;:63 Mimo, iż za zimą nie przepadam, to takie widoki wzbudzają mój zachwyt.
Ale i wiosenkę dobrze sobie przypomnieć, śliczne energetyczne zdjęcia. Niby niedaleko do niej, ale jak przeliczyć to na poszczególne dni, to jednak okazuje się, że jeszcze musimy uzbroić się cierpliwość.
To bardzo wygodne mieć pomocnika, wiem coś o tym ;:138 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko cudny widok za oknem ;:333
Niestety oglądać mogę tylko na zdjęciach :evil: u mnie cały cas zimno mokro i ciemno, temperatury około zera i chlapa ;:222
nawet mrozu nie było jeszcze. Na działce chyba wszystko wygnije a szczególnie wschodzące cebulki wiosennych kwiatów bo
żonkile, krokusy, hiacynty, iryski i tulipany na wierzchu o liliach nie wypominam ;:131 teraz mróz bez śniegu i po nich.
Przydało by się ponakrywać stoiszem ,ale skąd tyle wziąć ;:223
Nic nie poradzę co ma być będzie
Grudniki cudowne moje kwitły w listopadzie , ale teraz też mają pąki co prawda nie tak liczne i zakwitną chyba w okolicach nowego roku.
Zakończyłam w pracy wszystkie inwentury , po księgowane na bieżąco i planuję urlopik dwudniowy przed swiętami wtedy nadgonię zaległości dekoracyjno kuchenne.Na szczęście zakupy zrobione więc teraz z górki
miłych i spokojnych przygotowań do świąt ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lucynko :wit
Taką masz zimę ;:oj
Fajnie. Ja też Taką chcę. Wolę białą i mroźną niż szarosc6 i chlape.
Ale wiosenne kolorki piękne.
Ja póki co w kolorach bombek i szkatulek siedzę :)
Pozdrawiam serdecznie ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Widok jak z bajki,szkoda,że krótkotrwały.
Fiołki mam takie zwykłe .Jeden kwitnie na ciemnoróżowo?a drugi granatowy.Mam jeszcze parę ale są młode i nie kwitną.Oho padał śnieg a teraz wychodzi nie śmiało słońce.Ciekawe na jak długo.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”