Ogród w sercu Borów - cz. 2
- UlaL
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2
Tak, planuję pod zadaszeniem trzymać zwłaszcza te pelargonie, które są delikatniejsza, mniejszych rozmiarów i nowości. Te stare odmiany, sprawdzone mogą stać w ogrodzie, dadzą sobie radę. Mam nadzieje, że mąż zrobi jakieś półki lub regały. Wczoraj u nas były ulewy okropne, a pelargonie pod dachem maja się super, kwiaty nie zniszczone, ziemia nie przelana. Jestem zadowolona
Miłego dnia
Pozdrawiam Cię
Miłego dnia
Pozdrawiam Cię
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ula, czekam,myslę,że wielu z nas czeka, na nowe zdjęcia Twoich pelargonii i innych kwiatków też .
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- UlaL
Krysiu, witam
dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć, pelargonie jeszcze kwitną i cieszą, zwłaszcza teraz, kiedy za oknem pada deszcz i snuje się mgła
Pozdrawiam
dzisiaj zrobiłam kilka zdjęć, pelargonie jeszcze kwitną i cieszą, zwłaszcza teraz, kiedy za oknem pada deszcz i snuje się mgła

Pozdrawiam
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ulka bajkowe kwitnienia. Ja wczoraj cały przed wczoraj cały dzień znosiłem fuksje i pelargonie do piwnicy i to była dobra decyzja bo wczoraj lało strasznie i te donice które zostały na podwórku były w okropnym stanie. Dziś zaczynam pomału kopać dalie ale zapewne będzie do kitu robota bo za mokro a od jutra znowu zimno wietrznie i mokro. Twoje rośliny już pochowane? Miłego dnia w pracy. Pozdrawiam 

- UlaL
Witaj Przemku
Poza pelargoniami, które są pod zadaszeniem, wszystko jeszcze w ogrodzie. Gdy temperatura spadnie do ok. - 5 st. to i pelargonie muszę zacząć znosić. Planowałam w nadchodzący weekend popracować, ale dopadło mnie przeziębienie, więc nie wiem co uda się zrobić. U nas też wczoraj lało, w nocy i jeszcze przed południem, dzisiaj bez deszczu, ale jaka przyjdę z pracy, to czasu mam mało, jeszcze też co nieco do wykopania, mam nadzieję, że przymrozki w najbliższym czasie nie nadejdą. Zapewne Twoje fuksje i pelargonie też jeszcze kwitły, a trzeba było pochować. W pomieszczeniu zaraz liście żółkną i opadają i też trzeba się tym zająć, aby nie gniły, aby się pleśnie nie rozwijały.
Życzę dobrej pogody na dokończenie jesiennych prac
Pozdrawiam
Poza pelargoniami, które są pod zadaszeniem, wszystko jeszcze w ogrodzie. Gdy temperatura spadnie do ok. - 5 st. to i pelargonie muszę zacząć znosić. Planowałam w nadchodzący weekend popracować, ale dopadło mnie przeziębienie, więc nie wiem co uda się zrobić. U nas też wczoraj lało, w nocy i jeszcze przed południem, dzisiaj bez deszczu, ale jaka przyjdę z pracy, to czasu mam mało, jeszcze też co nieco do wykopania, mam nadzieję, że przymrozki w najbliższym czasie nie nadejdą. Zapewne Twoje fuksje i pelargonie też jeszcze kwitły, a trzeba było pochować. W pomieszczeniu zaraz liście żółkną i opadają i też trzeba się tym zająć, aby nie gniły, aby się pleśnie nie rozwijały.
Życzę dobrej pogody na dokończenie jesiennych prac
Pozdrawiam
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Ula
No to nam śniegu napadało ,a jak u Ciebie ?
Nowy awatarek
Piękne masz pelargonie
Jak się uporam z problemami i odzyskam chęci na ogród to kupie kilka szczepek od Ciebie .
Pozdrawiam
No to nam śniegu napadało ,a jak u Ciebie ?
Nowy awatarek

Piękne masz pelargonie

Jak się uporam z problemami i odzyskam chęci na ogród to kupie kilka szczepek od Ciebie .
Pozdrawiam

Pozdrawiam Alicja
- UlaL
Witaj Alicjo
Miło, że jesteś z wizytą
u nas śniegu nie ma, od wczoraj znowu pada. Jesteś spostrzegawcza
, taka - w awatarku zmieniłam zdjęcie, gdzie byłam z fuksjami, teraz jestem z pelargoniami.
Alicjo, pelargonii mam bardzo dużo, tz. odmian, to już nie dziesiątki, a znacznie więcej, mam zajęcie z nimi nawet w okresie zimy. Jeśli masz miejsce do ich zimowania, to zachęcam do ich uprawy
Również Cię pozdrawiam i
Miło, że jesteś z wizytą
u nas śniegu nie ma, od wczoraj znowu pada. Jesteś spostrzegawcza

Alicjo, pelargonii mam bardzo dużo, tz. odmian, to już nie dziesiątki, a znacznie więcej, mam zajęcie z nimi nawet w okresie zimy. Jeśli masz miejsce do ich zimowania, to zachęcam do ich uprawy
Również Cię pozdrawiam i

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
Zaznaczam sobie wątek, bo tu pięknie i na pewno będę zaglądać.
I podglądać pelargonie... Tu tyle cudów! Ja dopiero pierwszą sobie zamowiłam w tym roku...

I podglądać pelargonie... Tu tyle cudów! Ja dopiero pierwszą sobie zamowiłam w tym roku...

- UlaL
Witam Cię Joanno
Miło że odwiedziłaś mój wątek, zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Pelargonii zapewne nie zabraknie w nowym sezonie.
a dzisiejszy poranek wyglądał u nas tak jak na zdjęciach poniżej

Miło że odwiedziłaś mój wątek, zapraszam jak tylko będziesz miała czas i ochotę. Pelargonii zapewne nie zabraknie w nowym sezonie.
a dzisiejszy poranek wyglądał u nas tak jak na zdjęciach poniżej

- joannamm
- 500p
- Od: 27 lut 2013, o 20:20
Witaj Ula
Bajeczny widok
Szkoda, że w ciągu dnia trochę śniegu ubyło, w końcu to zima i mogłoby być dalej tak pięknie.
A co to za parasol, czy pod nim jest oczko wodne?
Pozdrawiam serdecznie
Joasia

Bajeczny widok

A co to za parasol, czy pod nim jest oczko wodne?
Pozdrawiam serdecznie
Joasia
- UlaL
Joasiu witaj
ten parasol to siatka rozciągnięta nad stawem, chroni nasze ozdobne kaczki i gąski przed atakiem jastrzębi, sroki maja utrudniony dostęp do podkradania jajek. No a wczoraj udało się uchwycić taki właśnie widok.
Miłego dnia, pozdrawiam również serdecznie
ten parasol to siatka rozciągnięta nad stawem, chroni nasze ozdobne kaczki i gąski przed atakiem jastrzębi, sroki maja utrudniony dostęp do podkradania jajek. No a wczoraj udało się uchwycić taki właśnie widok.
Miłego dnia, pozdrawiam również serdecznie
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ulka ale u Ciebie pięknie i solidnie sypnęło. U mnie nic nie ma a mrozi co raz bardziej. Może i u mnie zawita jeszcze biała zima. bardzo potrzeba bo rośliny na wierzchu. na pelargonie nie mogę się napatrzeć. 

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
O raju jaka zima śliczna....
U mnie była dawno temu jednodniowa pokrywa śnieżku a dziś jest wiosennie.
Ostre słońce choc zimno. Śniegu ani widy ani słychu .
Zazdroszcze Ula Ci tego widoku
U mnie była dawno temu jednodniowa pokrywa śnieżku a dziś jest wiosennie.
Ostre słońce choc zimno. Śniegu ani widy ani słychu .
Zazdroszcze Ula Ci tego widoku
- pitertom
- 500p
- Od: 17 lut 2011, o 20:42
Uleńko piękne ujęcia zimy...a Hogata najlepsza
Pelargonie od Ciebie rosną, wprawdzie kilka odmian wypadło, ale to normalne...oj będzie się działo wiosną

Pelargonie od Ciebie rosną, wprawdzie kilka odmian wypadło, ale to normalne...oj będzie się działo wiosną

- Pelidea
- Od: 21 cze 2013, o 08:42
U mnie też taka zima. Ale już się napatrzyłam, niech przyjdzie wiosna.