Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 8

Post »

Lucynko, wiosna za 100 dni! ;:215 Damy radę.... a teraz karmić się musimy wspomnieniami i planować co nowego w naszych ogródkach! ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko :wit . Czytam, że złapała Cię chandra . No cóż, ta pora roku nie jest dla nas najkorzystniejsza, brak słońca i krótki dzień robią swoje. Mam nadzieję, że szybko wyjdziesz z tej chwilowej niedyspozycji ;:168 . Ja póki co ratuję się w książkach i jak tak dalej pójdzie to tej zimy przeczytam ich więcej niż przez całe swoje życie ;:306 . U mnie krajobraz zimowy ale nie wiem jak długo to potrwa bo temperatura w dzień na lekkim plusie. Nie lubię chlapy więc wolałabym mróz ;:222 . Pozdrawiam i poprawy nastroju życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko fajny widoczek z okna i tylko zal ze już nie ma tylko zostało błoto ;:222
U mnie nadal nic białego jak bym w innym kraju mieszkała, dziś za to nareszcie wyszło słoneczko , spacer uskuteczniony witaminka naturalna złapana ;:108 ale mimo to biorę dodatkowo przepisaną przez lekarza. Najpierw zbadany poziom z krwi i biorę aż 4000 jm.
Stawy wreszcie mniej bolą i osteoporoza zatrzymana.. chyba ;:224
Miłej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witajcie!
Muszę powiedzieć, że niedziela minęła całkiem przyjemnie. Wprawdzie zaczęła się ponuro, bo mgliście, potem pochmurnie, ale ok. południa słonko próbowało pokonać chmury i wyglądało to bardzo śmiesznie, ponieważ ono bardziej przypominało księżyc w pełni.

Obrazek To naprawdę jest słońce!

Długo walczyło z chmurami, które nie miały ochoty dać słońcu wychynąć.

Obrazek

Jednak w pewnym momencie pojawiło się troszeczkę błękitu.Obrazek

Obrazek A zaraz po tym słońce pokazało się w pełnej krasie!
Świeciło wspaniale, niestety, zaledwie przez godzinę. Później znów chmury zakryły niebo i tak już zostało. Tylko temperatura spadła i aktualnie oscyluje w granicach zera. Zapewne do rana jeszcze trochę spadnie.

Krysiu - ja ciągle jeszcze bronię się przed rozmaitymi lekami, ale D3 już biorę. Wydaje mi się, że jeśli zacznę przyjmować leki, to już się od nich nie uwolnię. ;:7
Jeśli chodzi o emeryturę, to ani przez chwilę nie żałowałam, że skorzystałam z tego dobrodziejstwa w pierwszym możliwym terminie. Tylko rok dłużej pracowałam, bo zależało mi na uczniach ostatniej klasy, a potem już ani prośby, ani groźby nie byłyby w stanie wpłynąć na zmianę zdania. Czułam się wypalona, a belfer bez ikry to żaden belfer.
Ślicznie dziękuję za dobre życzenia i odwzajemniam z całego serducha. ;:167 ;:196

Kasiu100780 - mamy podobną pogodę. Też liczę na białe Boże Narodzenie, ale jednak mam wątpliwości. :(

Soniu - wiosenne zajęcia kocham, to i wycinka suchych czy brzydkich liści nie denerwuje mnie, lecz bawi. A co ja mam innego do roboty.... ;:306
Lubię pichcić, ale gdy szaroburo za oknem, to i te zajęcia nie sprawiają mi przyjemności.
Wnusio już dorósł do bardziej wyrazistych smaków i dobrze, bo nie będziesz zmuszona przygotowywać dla niego oddzielnych smakołyków. ;:63
Widzę, że mamy podobny stosunek do przyjmowania leków. :lol: Czasami jednak nie ma wyjścia i trzeba posłuchać mądrzejszych. :|

Basiu - o matko i córko! Jak daleko jeszcze do wiosny... ;:223
Od świąt faktycznie zaczyna się planowanie, potem sianie domowe, a następnie opieka nad siewkami i wtedy już szybciej czas mija. Więc... aby do stycznia. ;:224

Ewelinko - chandra to nie choroba, tylko tak trudno się jej pozbyć. ;:306
Też dużo czytam, ale ja tak przez cały rok. Nie umiem żyć bez książki. Mam tak od wczesnego dzieciństwa. Zapewne dzięki tacie, który głośno czytał mamie, podczas gdy ona coś szyła, dziergała, czy cerowała. Tuż po wojnie niemal wszystko trzeba było własnymi rękoma wyczarowywać. Tak więc tato czytał, a my z bratem chłonęliśmy to i obojgu nam została miłość do lektury. ;:108 Moi synowie też tak mają, co mnie bardzo cieszy, szczególnie w dzisiejszych czasach pełnych elektronicznych erzaców.
Zimowych klimatów zazdraszczam troszeczkę, ponieważ bardzo takie lubię.
Piękne dzięki za dobre słowa i wzajemnie wszystkiego co najlepsze życzę Ci na cały tydzień. ;:196

Julio - dzisiaj troszeczkę przeschło. W mieście. M mówi, że na działce błota nie ubyło. ;:oj
Kochana, są sytuacje, kiedy nie ma innej możliwości i trzeba słuchać lekarza, by ratować zdrowie. ;:108 Ja jeszcze nie muszę, to mogę sobie wydziwiać do woli. ;:7
Niech więc będzie tak, jak pragniesz i niech już Cię nic nie boli. Zdrówka życzę. ;:167 ;:196

Miłego wieczoru i spokojnej nocy wszystkim! ;:4
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie przyszła zima Lucynko..upajam się widokami z balkonu i okien jak wytrwa do jutra to pewnie udam się w plener z jakimś aparatem ;:oj ...nie mogę się doczekać! :heja

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko rzeczywiście myślałam że to księżyc, bo ktoś pokazał właśnie taki księżycek! ;:306
Słońca u mnie ani na lekarstwo za to śniegu i mrozu jest całkiem całkiem! Bez rękawiczek trudno wyjść z domu.
A kaczki najchętniej siedzą brzuchem na zmarzniętym śniegu :D tak je ten puch pewnie grzeje.
Jako że z życzeniami nie mogę ostatnio utrafić to tylko Cię pozdrawiam :D ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko fajna słoneczna sesyjka... maż rację można z księżycem w letni poranek pomylić :lol: U mnie nie ma ;:3 ani na lekarstwo, za to śnieg co raz to i dosypuje po troszkę. Trzymajcie się cieplutko i zdrowo ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie tajemnicze to słońce, byłam pewna że to księżyc :D
Nie ma się już co oszukiwać - zima idzie. Byle by tylko była biała, taka jak powinna, a nie błoto, chlapa itd.
I żeby po niej nastała wiosna, taka normalna, a nie jak w tym roku że do maja nie wiadomo było czy coś sadzić czy nie, a potem i tak zepsuły deszcze.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Lucynko. ;:168 U mnie także szaro, śniegu to jeszcze nie widziałam..za to mrozik spory już był. :wink: Z chandrą to widzę jakaś epidemia, mnie także czasem dopada. ;:oj . Póki co wpadłam w wir zakupów przedświątecznych itd i to mi trochę pomaga nie myśleć o działeczce. Gorzej będzie po świętach. ;:173 Niemniej jakoś wytrzymamy , czego sobie życzmy. Tego białego z nieba także. Pozdrawiam. ;:128
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Zima u mnie już chyba na dobre zawitała .Taki gruby śnieg padał ,ze nic nie było widać potem drobniutki .
Powietrze pachnie mrozem .
Witaminy D to chyba wszystkim nam brakuje i bez badań krwi .
Mój najmłodszy miał robiony jej poziom w szpitalu i ma bardzo niski ,ale pani dr zapisała 2000j dziennie w nadmiarze może być bardzo zaszkodzić .
W jedzeniu można ją znaleźć w tłustych wędzonych rybach takich jak np pikling ,makrela .
Zdrówka ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Alicja
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie, Kochane Dziewczynki! ;:196 ;:196
Cieszę się z Waszej obecności, ale musicie mi wybaczyć, że odpowiem w późniejszym terminie. Aktualnie leżę i złorzeczę na choróbsko i na siebie, ponieważ sama z własnej głupoty sobie to złe zafundowałam. Kto myje okna podczas wiatru? Tylko głupiec, czyli ja. ;:161 ;:161
Nie umiem poruszać się po kompie bez myszki, więc życzę Wam wszystkim dobrych i zdrowych dni, cieplutko pozdrawiam i mówię: Do miłego. ;:167 ;:167 ;:167 ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Lucynko tak na kolano i 25 na tyłek ;:306 Nie miała baba kłopotu to sobie okna umyła ;:174 Co się stało to się nie odstanie ;:185 Kuruj się więc, miodzik, czosnek w dużych ilościach i pod każdą postacią, cytrynka i sok malinowy, na rozgrzewkę naleweczka ;:168 Zdrowiej szybko ... Święta za 19 dni ;:196
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko toś się musiała bidulko nudzić skoro sie wzięłaś za te okna :wink:
Zdrowiej szybko ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No nie przecież Ty mi zawsze mówiłaś że nigdy nie chorujesz! Luciu co jest?
Zdrowia Ci życzę i wygrzej się, a jutro będzie dobrze! ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko zdrowiej szybko. ;:168 Przecież nikt, tak jak kobieta nie przygotuje świąt. ;:224 Może powinnaś zmądrzeć, :wink: jak ja. Ostatnie mycie okien odbywa się w jeden z cieplejszych dni, przed 1 listopada. Od 12 lat nie myłam okien w zimie i nikt tego nie zauważył. ;:306 . Dobrych dni. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”