Witam
Wszystkich, w sobotnie popołudnie
życzę miłego i ciepłego weekendu
Jadziu, zima u nas

, świerki pięknie udekorowane śniegiem, temperatura w dzień -1 a dzisiejszej nocy -9 ale na szczęście
idzie ocieplenie bo różyczki muszą dostać kopczyki, kamizeleczki nie wszystkie dostaną , tylko zmarzlaki

Dla sprawdzenia jak długo patyczki wytrzymają zakopane w piasku, będę starała sie je przetrzymać jak najdłużej. Muszę sobie opracować jak najlepszą metodę ukorzeniania róz i innych roślinek. Zdawało by się ,że mieszkasz ode-mnie na rzut beretem a pogodę masz inną.
Gosiu, u mnie przestało sypać tylko mrozik trzyma a teraz będzie sypać u Ciebie

szłabym na długi spacer po polach z pieskiem ale mnie trochę kaszle , może grzaniec pomoże
Iwonko, masz rację, pięknie wyglądają te mroźne diamenciki . Uwielbiam spacery , w śnieżny mroźny dzień jak
tysiące diamencików skrzą się w słońcu a śnieg mieni si ę różnymi odcieniami bieli .
Karolino, zima piękna, staram się napstrykać jak najwięcej fotek bo w ostatnie zimy troszkę skąpiły nam takich śnieżnych widoczków .
Zimę mamy od 3 dni a już zapowiadają ocieplenie a może i dobrze, bo przysłowie mówi ,, Barbórka na wodzie to Boże Narodzenie na lodzie,,
Nie pamiętam kiedy święta mieliśmy białe. Róże Westerlandy mam dwie , zawsze ścinam je nisko, pierwsze kwitnienie mają na wysokości
50-60 cm drugie kwitnienie 80-100cm a czym bliżej jesieni to niektóre pędy wyrastają nawet do 2 m . Czytałam ,że jeżeli nie chce sie dopuścić
aby krzew wyrósł wysoko to po każdym kwitnieniu pędy należy niżej przyciąć. Musze to wypróbować bo nie wiem jak niskie ciecie będzie miało wpływ na kwitniecie róży w sezonie. U mnie ta róża nie sprawia problemów jest zdrowa , tylko muszę pilnować bo nornice lubią ją podkopywać.
Mój piesio do nas przyjechał ze schroniska z centralnej polski, ma już 4 lata.
To jest 2m pęd Westerlanda , śnieg przygiął ją niemal do ziemi.
Ewuniu, już ubrałaś różyczkom kamizeleczki a ja jeszcze nie, ale przed nadejściem prawdziwych mrozów na pewno zdążę
Piesio jak widzi ,że sąsiadka łopatuje śnieg to lata od okna do okna i radośnie szczeka , głuptas myśli ,że mu śnieg do okna dorzuci